Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΙΡΧΝΕΡ; ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ...

Υπό ιατρική παρακολούθηση ακόμη και κατ οίκον θα παραμείνει η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ-Κίρχνερ, η οποία επί του παρόντος και από την περασμένη Κυριακή νοσηλεύεται σε κλινική του Μπουένος Άιρες εξ αιτίας σοβαρής εντερικής λοίμωξης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Σύμφωνα με δήλωση των θεράποντων ιατρών της η πρόεδρος της Αργεντινής θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 10 ημέρες κλινήρης και υπό παρακολούθηση μετά το εξιτήριο που θα λάβει από το νοσοκομείο. Το ιατρικό ανακοινωθέν δεν διευκρινίζει πάντως πότε θα λάβει εξιτήριο από την κλινική Οταμέντι η πρόεδρος της Αργεντινής.

«Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο (…) η πρόεδρος πρέπει να τηρήσει μια περίοδο ανάπαυσης τουλάχιστον δέκα ημερών υπό ιατρική επίβλεψη με απαγόρευση κάθε μετακίνησης», αναφέρει σε δήλωσή της η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί την πρόεδρο της Αργεντινής. Η κα Κίρχνερ είναι σε μια «σταθερή» κατάσταση και «παραμένει στο νοσοκομείο υποβαλλόμενη σε θεραπεία με ενδοφλέβια αντιβιοτικά» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της προέδρου της Αργεντινής.
Αν και επισήμως, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με την πιθανή αλλαγή στην ατζέντα της προέδρου θεωρείται δεδομένο ότι θα ακυρωθεί το ταξίδι της επόμενης εβδομάδας στην Αυστραλία στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ομάδας των G20. Η κα Κίρχνερ είχε ήδη αναγκαστεί να ακυρώσει τη συνάντησή της με την ομόλογό της, της Χιλής Μισέλ Μπασελέ.
Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες που η πρόεδρος της Αργεντινής υποχρεώνεται να αναστείλει τις δραστηριότητές της λόγω προβλημάτων υγείας. Μόλις στις 21 Οκτωβρίου επέστρεψε στα καθήκοντά της μετά την αναγκαστική ανάπαυση που συνέστησαν οι γιατροί για τουλάχιστον 48 ώρες λόγω μιας φαρυγγίτιδας. Τον περασμένο Ιούλιο, η Κριστίνα Κίρχνερ είχε και πάλι αναγκαστεί να απέχει για περίπου μια εβδομάδα από τα προεδρικά της καθήκοντα εξ αιτίας λαρυγγίτιδας.
Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για εγκεφαλικό αιμάτωμα και είχε σταματήσει να ασκεί τα προεδρικά καθήκοντα για έξι εβδομάδες. Η Κριστίνα Φερνάντεζ-Κίρχνερ, με βεβαρημένη υγεία και επιρρεπής σε υπέρταση, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, στις αρχές του 2012, για υποψία καρκίνου του θυρεοειδούς.
mignatiou.com

1 σχόλιο:

  1. Πάλι έκαναν το "θαύμα" τους τα εβραιοαμερικανάκια: Της φύτεψαν "καρκίνο" επειδή αντιστάθηκε, τους την είπε, τους έκανε ρόμπες! Εβραιοαμερικανάκια σας πήραμε χαμπάρι... Να είστε προσεκτικοί... Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή