Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ": ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ! "ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ", ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ!

Η εφημερίδα "Καθημερινή" η οποία ως γνωστόν παίζει τα παιχνίδια της κυβέρνησης Σαμαρα, ζητάει από την κυβέρνηση να μην επιστρέψει τα χρήματα που άρπαξε από τους μικρομολογιούχους (http://www.kathimerini.gr/790735/article/oikonomia/epixeirhseis/fitch-4-logoi-anava8mishs-3-ypova8mishs-ths-elladas), με μια επιχειρηματολογία της πλάκας! Ο Σύλλογος των μικροομολογιούχων, κατακεραυνώνει τη συστημική εφημερίδα με την παρακάτω επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στην έντυπη έκδοσή σας, την 05/11/2014 και στην στήλη "δήκτης" (αλήθεια ποιος αρθρογραφεί), εκφράσατε την άποψη πως δεν πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα, διότι έτσι θα ζητήσουν ανάλογη μεταχείριση και οι "μεγάλοι" και θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου.
Πριν από όλα θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ότι το αίτημα για αποζημίωσή μας, όπως πάγια διατυπώνεται προς όλους, αφορά σε αποζημίωση στην τιμή κτήσης των ομολόγων και όχι στην ονομαστική τους αξία...

Έτσι οι «μεγάλοι», στους οποίους αναφέρεστε και οι οποίοι συνήθως είναι κερδοσκόποι που αγοράζουν σε τιμή κτήσης πάρα πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική αξία,  δεν πρόκειται, ακόμη και αν το δημόσιο  υποχρεωθεί μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων  να αποζημιώσει και αυτούς, να κερδοσκοπήσουν από την ανάλογη προς εμάς μεταχείριση, που τυχόν θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη. 
Ως αντιπρόεδρος του συλλόγου ομολογιούχων μου προκαλεί κατάπληξη, το ότι οι "μεγάλοι" δεν ζήτησαν ανάλογη μεταχείριση με αυτή των Ελληνικών τραπεζών. Όπου στις τράπεζες αναγνωρίστηκε η ζημία από το PSI+ και τους δόθηκε αναβαλλόμενος φόρος για 30 χρόνια. Με πρόσφατη τροπολογία, τους δόθηκε επιπλέον δυνατότητα, και κέρδη να μην έχουν, να μην χάσουν το όφελος του αναβαλλόμενου φόρου αλλά αντίθετα το κράτος τους επιτρέπει από τώρα να εγγράψουν αυτό το όφελος στα βιβλία τους, και έτσι να περάσουν τα πρόσφατα stress tests. Ας έρθει η κυβέρνηση να κάνει το ίδιο και για μας και έτσι δεν θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου. Αλλά και να ανοίξουν, το πολύ πολύ να ζητήσουν δικαιοσύνη στα Ελληνικά Δικαστήρια, αφού τα ομόλογα που κατείχαν ήταν Ελληνικού Δικαίου, (τα αγγλικού δικαίου πληρώθηκαν στο ακέραιο), τότε οι Έλληνες δικαστές  θα κάνουν την δουλειά τους. Μία άλλη διακριτική μεταχείριση υπέρ των τραπεζών που δεν είδα να σας ενοχλεί είναι η ανακεφαλαιοποίησή τους  με χρήματα των φορολογουμένων. Και μην μου πείτε ότι θα τα επιστρέψουν, διότι είδαμε ότι στην περίπτωση της EUROBANK επιστράφηκαν μόνο το 1/3.
Η ελαφρότητα με την οποία βγάλατε το συμπέρασμα πως αν αποκατασταθούμε θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου, χωρίς καν να αναφέρετε πάνω σε ποια νομική βάση στηρίζετε την άποψή σας, γνωρίζουμε πού στοχεύει. Πρώτα να δώσετε άλλοθι στην κυβέρνηση που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντί μας, και δεύτερον να εκθέσετε την κ. Μπακογιάννη που έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά για τους ξένους ομολογιούχους που δικαιώνονται στα δικαστήρια των χωρών τους, στην επερώτηση που έκανε στον Υπουργό Οικονομικών.
Ειλικρινά λυπούμαστε για την κατάντια μιας τόσο σοβαρής εφημερίδας όπου με πέντε γραμμές επιχειρηματολόγησε, για ένα θέμα που κατέστρεψε σε μια νύχτα 15.000 οικογένειες. Δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια, διότι έγινε την μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν τροπολογία στην Βουλή για λύση του θέματός μας, οπότε η κυβέρνηση επέλεξε τα παπαγαλάκια της για να αντικρούσει αυτές τις κινήσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες της κ.Μπακογιάννη  και του κ. Καράογλου. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε αν θα κάνετε δεκτό το αίτημά μας να δημοσιευτούν οι απόψεις μας, και να δείξετε έστω και την τελευταία στιγμή ότι διαθέτετε μικρά ψήγματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.


TO Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


2 σχόλια:

  1. Μια αλαφουζόλ καθημερινή για την τουαλέτα μου θέλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H αλαφουζόλ εφημερίδα πρέπει να κλείσει. Δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή