Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: 550 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!stournaras-3
Όχι πια άλλη κοροϊδία από τους τσαρλατάνους της πολιτικής ζωής. Κρύβουν το χρέος και μιλούν για ανάπτυξη οι...καραγκιοζοπαίκτες, σε ένα χρέος ατελείωτο!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο κ. Στουρνάρας στη συνεδρίαση της Βουλής (15 Φεβρουαρίου) απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα, του αποκαλύπτει –προφανώς κατά λάθος- ότι χρωστάμε 550 δις ευρώ στους δανειστές!
Δείτε και το σχετικό βίντεο:
Είναι χρέη από δάνεια που έχουν πάρει για λογαριασμό των τραπεζών και τα έχουν φορτώσει όλα στον λαό! 550 δις ευρώ!
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν σύντομα για νέα μέτρα θανάτου! Και με δεδομένο ότι τα κρατικά ταμεία εμφανίζουν στο πρώτο δίμηνο του 2013 μειωμένα έσοδα κατά 183 εκατομμύρια ευρώ, τότε τα νέα μέτρα σφαγής του λαού, είναι απολύτως βέβαια. Και ο Σαμαράς συνεχίζει να ψεύδεται, υποσχόμενος ότι δεν θα μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός! Όπως ακριβώς έγινε και προεκλογικά, έτσι και τώρα θα... τηρήσει τη δέσμευσή του!
Όταν επιμένουμε ότι αυτά τα πολιτικά σκύβαλα θα μετατρέψουν την Ελλάδα -κατ' εντολήν των δανειστών-σε Νότιο Σουδάν ή Σομαλία, να το θυμάστε. Κάτι ξέρουμε!
Ο Ι. Στουρνάρας λοιπόν, λέγει επακριβώς προς τον κ. Τσίπρα: «Πείτε μου ποια είναι η πρότασή σας. Πάτε σε ξένες χώρες, ζητάτε, μιλάτε. Πρόταση συγκεκριμένη το τι θα κάνουμε αν βγούμε απ' το Μνημόνιο. Ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 δισεκατομμύρια που έχουμε πάρει;»!
Το «γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει» ισχύει στην περίπτωση του Στουρνάρα. Του ...ξέφυγε και παρουσίασε την πραγματικότητα την οποία προσπαθούν να κρύψουν οι πολιτικοί μας ταγοί, οι οποίοι πασχίζουν να εμφανίζουν το χρέος μας στα 300 δις ευρώ! Αποδεικνύουμε λοιπόν με ντοκουμέντα, ότι το χρέος της Ελλάδος προς τους δανειστές είναι 550 δις ευρώ.
68-1-68-2-
Δείτε το 68 Δελτίο του Δημόσιου Χρέους όπως αυτό εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά το χρέος μέχρι το τέλος του 2012.
Προσέξτε λοιπόν στη 2η σελίδα, το χρέος που γράφει: Λίγο περισσότερα από 305 δις ευρώ. Εδώ όμως έχει γίνει μια μεγάλη... λαμογιά: Κοιτάξτε στην δεύτερη στήλη που αναγράφει: «Ομόλογα εκδοθέντα στην αγορά εσωτερικού. Στις 30/9/2012 το ποσό ήταν 113, 904 δις ευρώ και ξαφνικά τον Δεκέμβριο πέφτει στα 81,67 δις ευρώ! Τεχνητή-πλασματική μείωση- λογιστικό κόλπο, προκειμένου οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών να μην εγγράψουν το ποσό των 35 περίπου δις ευρώ από απλήρωτα ομόλογα τα οποία τα αντάλλαξαν. Εξαφάνισαν δηλαδή το ποσό αυτό των 35 (περίπου) δις το οποίο όμως εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να το εγγράψουν στο χρέος μέσα στους επόμενους μήνες (στο Δελτίο του Δημόσιου Χρέους Μαρτίου ή Ιουνίου).
Η λογιστική αυτή απάτη έγινε σκοπίμως, εξαιτίας των 35 δις ευρώ που έλαβε η κυβέρνηση ως δάνειο από τους δανειστές τον περασμένο Δεκέμβριο και το οποίο χρησιμοποίησε για την περιβόητη ανακεφαλαίωση των Τραπεζών! Δεν ήθελαν λοιπόν να εμφανίσουν τα επιπλέον 35 δις ευρώ, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν πλαστή εικόνα για την οικονομία της χώρας. Αυτό μπορεί να το συμπεράνει κανείς, κάνοντας με μια εύλογη ερώτηση: Πώς είναι δυνατόν το χρέος από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δις ευρώ να εμφανίζει αύξηση μόνον 2,5 (περίπου) δις μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν μάλιστα τον τελευταίο μήνα του 2012 λάβαμε δάνειο 35 δις ευρώ; Πήραμε δάνειο 35 δις ευρώ και το χρέος παρέμεινε στάσιμο; Η απάντηση είναι απλή: Η κυβέρνηση αντάλλαξε ομόλογα (ίσης περίπου αξίας με το δάνειο που πήρε) για να ισοσκελίσει τη διαφορά.
Συνεπώς, στα 305 δις ευρώ πρέπει να προσθέσουμε και τα 35 δις ευρώ του νέου δανείου Δεκεμβρίου, ώστε να είμαστε ακριβείς.
Άρα 305+35=340 δις ευρώ. Εάν σε αυτά τα 340 δις προσθέσουμε και τα 140 δις ευρώ από το δεύτερο πακέτο δανείου που πήγε στις Τράπεζες και το οποίο όπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Ε.Ω.» πήγε όλο στα ταμεία των Τραπεζών χωρίς να περάσει ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία, τότε έχουμε: 340+140= 480 δις ευρώ.
66-1-
Κρατήστε τα 480 δις ευρώ γιατί δεν τελειώσουμε, έχουμε συνέχεια. Για δείτε το Νο 66 Δελτίο Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. Τον Μάρτιο του 2012 το χρέος ήταν 280 (περίπου) δις ευρώ, για να εκτοξευτεί στα 303 (περίπου) δις ευρώ. Αυτή η απότομη εκτόξευση των 23 δις ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο, οφειλόταν στα 23 από τα 93 δις ευρώ που είχαν λάβει οι Τράπεζες ως δάνειο, προκειμένου να το διαθέσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε καταναλωτικά δάνεια. Ως συνήθως, οι Τράπεζες δεν έδωσαν πάλι φράγκο αλλά το χρέος πέρασε όλο στις πλάτες του λαού.
Άρα έχουμε 93-23=70 δις ευρώ. Και ο τελικός λογαριασμός χρέους, είναι: Τα 480 δις ευρώ που κρατήσαμε + 70= 550 δις ευρώ!!!
Ο Στουρνάρας συνεπώς είπε την αλήθεια, έστω και αν του ξέφυγε! Το χρέος της χώρας είναι 550 δις ευρώ!!!

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου