Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


ΤΟΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ
XYLO
Σοκ προκαλούν οι εικόνες της δολοφονίας ενός νεαρού σε ένα κελί από αστυνομικούς, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του 2010 στην Αμβέρσα και ήρθε στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο VRT στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Πέμπτη.
Το ρεπορτάζ του VRT αποκάλυψε την ιστορία του δολοφονημένου 26χρονου Jonathan Jacob, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο κελί στις 6 Ιανουαρίου του 2010.
Ο Jonathan Jacob ήταν φανατικός του body-building και είχε εθιστεί στις αμφεταμίνες. Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου ο Jonathan Jacob σε κατάσταση στέρησης στη μέση ενός δρόμου στην Αμβέρσα ζήτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη βοήθεια της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Ωστόσο ο Jonathan Jacob αρνήθηκε να νοσηλευτεί και έγινε επιθετικός, χτυπώντας έναν αστυνομικό. Με τη σειρά τους οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να τον αναλάβουν καθώς τον έκριναν υπερβολικά βίαιο με αποτέλεσμα αυτός να μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα του Μόρτσελ, όπου τον έκλεισαν στην απομόνωση σε ένα κελί 3,5 τετραγωνικών μέτρων.
Ο 26χρονος, που ήδη είχε βγάλει τα ρούχα του, άρχισε να ωρύεται και οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Panorama του VRT, πήραν εντολή από εισαγγελέα να τον θέσουν υπό έλεγχο ώστε ένας γιατρός να μπορέσει να του χορηγήσει ηρεμιστικά.
Το τοπικό τμήμα ζήτησε την ενίσχυση από ειδική μονάδα επέμβασης. Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί της ειδικής μονάδας να εισβάλουν μέσα στο κελί, πετώντας μια κρότου λάμψης, και να τον ξυλοκοπούν. Όταν σταμάτησαν συνειδητοποίησαν πως ο 26χρονος ήταν νεκρός... Η νεκροψία που έγινε στη συνέχεια έδειξε ότι ο 26χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, η οποία προκλήθηκε από την επίθεση των αστυνομικών.
Σύσσωμος ο Τύπος του Βελγίου και η υπουργός Εσωτερικών Ζοέλ Μιλκέ έκαναν λόγω για «σκάνδαλο», ενώ οι Φλαμανδοί καταδίκασαν την «εντελώς δυσανάλογη χρήση βίας» από την πλευρά των αστυνομικών...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου