Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ...ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ!


mixalopoylos-grigoris

Με το θάρρος της γνώμης μου, ΔΙΑΦΩΝΩ!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Επειδή το makeleio.gr είναι δημοκρατικός διαδικτυακός ιστότοπος όπου διατυπώνεται ελεύθερα η διαφωνία, ας μου επιτραπεί να εκφράσω την πλήρη διαφωνία μου με τα όσα υποστηρίζει η διεύθυνση του makeleio.gr για τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο.
Λέει λοιπόν η διεύθυνση της εφημερίδας: 'Για εμάς ουδείς νεκρός δεδικαίωται. Πόσο μάλλον όταν είναι δημόσιο πρόσωπο. Κάποιοι επιχειρούν μετά το θάνατο του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου να προχωρήσουν σε αγιοποίηση. Τουλάχιστον από εδώ μέσα, αυτό δεν θα επιτραπεί´.
Αφού πρώτα ξεκαθαρίσω ότι δεν επιχειρώ με τη διαφωνία μου αυτή να δικαιώσω, ούτε πολύ περισσότερο να αγιοποιήσω μετά θάνατο τον εκλιπόντα Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, θέλω να τονίσω ότι η Ιστορία μάς διδάσκει ότι ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ νεκροί δικαιώθηκαν μετά θάνατον. Και αυτό διότι η Δικαιοσύνη τους φέρθηκε σκάρτα και ανέντιμα. Να μιλήσουμε λοιπόν για τη Δικαιοσύνη πώς φέρθηκε σε μεγάλους Έλληνες τους οποίους αρχικά είχε καταδικάσει;
Δείτε λοιπόν την στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνη στους παρακάτω:
Πυθαγόρας 500 π.Χ. ετών 80: εξορία
Μιλτιάδης 489 π.Χ. ετών 65: φυλακή.
Αριστείδης 468 π.Χ. ετών 72: εξορία .
Θεμιστοκλής 461 π.Χ. ετών 66: εξορία.
Αισχύλος 456 π.Χ. ετών 69: εξορία.
Περικλής 429 π.Χ. ετών 66: παραιτήθηκε κατηγορούμενος.
Φειδίας 429 π.Χ. ετών 66:...φυλακή.
Αναξαγόρας 428 π.Χ. ετών 72: εξορία.
Ηρόδοτος 429 π.Χ. ετών 59: εξορία.
Ικτίνος 420 π.Χ. ετών: εξορία.
Σοφοκλής 406 π.Χ. ετών 90: εξορία.
Ευριπίδης 406 π.Χ. ετών 74: εξορία.
Αλκιβιάδης 404 π.Χ. ετών 48: εξορία.
Σωκράτης 399 π.Χ. ετών 71: ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης 396 π.Χ. ετών 64: εξορία.
Αριστοφάνης 385 π.Χ. ετών 61: εξορία .
Πλάτων 347 π.Χ. ετών 80: εξορία..
Ισοκράτης 338 π.Χ. ετών 99: εξορία.
Δημοσθένης 322 π.Χ. ετών 62: ήπιε δηλητήριο.
Να πάμε και σε πιο σύγχρονες περιπτώσεις Ελλήνων; Τον Κολοκοτρώνη στην λαιμητόμο δεν τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβερνήσεως του Κωλέττη; Σε υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, δεν πέρασε 6 μήνες από τη ζωή του, φυλακισμένος και διαπομπευμένος;
Ποιος όμως είναι ο Κολοκοτρώνης στην σύγχρονη Ιστορία; Ο ...σταμπαρισμένος με καταδίκη διά λαιμητόμου ή ο ήρωας της επαναστάσεως εξαιτίας του οποίου είμαστε σήμερα λεύτεροι;
Πάμε πιο κάτω: Οι έξι υπεύθυνοι της Μικρασιατικής καταστροφής δεν διασύρθηκαν και εκτελέσθηκαν ως προδότες; Εκ των υστέρων και μετά τον τουφεκισμό τους δεν τους δικαίωσε η Ιστορία, η οποία καταδίκασε ως όνειδος την απόφαση της Δικαιοσύνης να τους εκτελέσει;
Τα παραπάνω δεν ειπώθηκαν για να βάλουν φωτοστέφανο στον εκλιπόντα Γρηγόρη Μιχαλόπουλο αλλά για να αμφισβητήσουν από την βάση της την επιχειρηματολογία του makeleio.gr η οποία αραδιάζει την καταδίκη του εκδότη της «Ελεύθερης Ώρας» προκειμένου να πείσει ότι έφυγε με την στάμπα του αρχιεκβιαστή!
Από ποιους σύρθηκε στα δικαστήρια ο Μιχαλόπουλος; Από τους Θ. Αγγελόπουλο και Λάτση! Τι λένε σήμερα πολλοί; Ότι όποιος τα βάλει με τους Αγγελόπουλο-Λάτση (τους επωνομάζουν και "μεγάλα ψάρια") την πάτησε!
Δεν δύναμαι να αμφισβητήσω την απόφαση της Δικαιοσύνης, αναφορικά με την καταδίκη που επέβαλε στον Γ. Μιχαλόπουλο, ωστόσο δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι ο ίδιος ο καταδικασθείς φώναζε και διακήρυσσε την αθωότητά του, μιλώντας για στημένη δίκη η οποία έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και τελεσιδίκησε σε χρόνο ρεκόρ. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι ο εκλιπων ζητούσε την αναψηλάφιση της δίκης!!!
Εάν όμως θα πρέπει να θεωρήσουμε ντε φάκτο σωστές όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, χωρίς να επιδέχονται αμφισβήτησης, τότε σταματάει κάθε διάλογος και να καταδικάσουμε μαζί με τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο συλλήβδην και όλους τους παραπάνω, διότι «ουδείς νεκρός δεδικαίωται»!
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου