Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" !!!

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος απεβίωσε σήμερα το πρωί μετά από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία του. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην κλινική Mediteraneo όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας (δύο καρκίνοι και αναπνευστική ανεπάρκεια). Ο εκδότης της "Ελεύθερης Ώρας" τις τελευταίες ημέρες είχε δεχτεί την επίσκεψη αρκετών γνωστών και φίλων, μεταξύ των οποίων και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 
Τραγική σύμπτωση. Τελευταίος τον επισκέφτηκε στην κλινική ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Απόστολος Βραχιολίδης. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και ο Απόστολος Βραχιολίδης είχαν να ειδωθούν περί τα 35 χρόνια. Ο εκδότης της "Ελεύθερης Ώρας" δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει αμέσως τον Απόστολο Βραχιολίδη. Ο δεύτερος, βλέποντάς τον του είπε: "Χαιρετώ τον πλάτανο της δημοσιογραφίας". Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος από την φωνή και το χιούμορ κατάλαβε ποιον είχε απέναντί του και απάντησε αμέσως: "Κι εγώ χαιρετώ τον...αντιπλάτανο"! 
Ο εκλιπών αντιμετώπισε με απόλυτη γενναιότητα τα προβλήματα της υγείας του και γνώριζε ότι θα φύγει από την ζωή, κάτι που δεν δίσταζε  να το δηλώνει και από την εφημερίδα του. Μέχρι και τελευταία στιγμή ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος έγραφε! Σήμερα μάλιστα στο ένθετο της "Ελεύθερης Ώρας" έγραψε το τελευταιο του άρθρο με τίτλο "Η τελευταία εικόνα", όπου μιλάει για τον θάνατό του. Ιδού ένα απόσπασμα:
"Άπλωσα το χέρι μου και στην τελευταία γωνία άφησα πάνω στο δάχτυλό μου την τελευταία σκόνη αυτής της ζωής, του ονείρου, του φευγιού και του θανάτου. Του τέλους".  
Από το 1983 οπότε και ίδρυσε την 'Ελεύθερη Ώρα" κατάφερε να την κάνει μια απόλυτα υγιή έκδοση η οποία κυκλοφορεί πλέον υπό την διεύθυνση του γιου του Γιωργου Μιχαλόπουλου. 
Η κηδεία του εκδότη-δημοσιογράφου θα γίνει από την εκκλησία του Διονυσίου Αεροπαγίτου (στο Κολωνάκι) την Δευτέρα στις 11.00 ενώ η ταφή θα γίνει από το νεκροταφείο Βύρωνος. 
Τραγική ειρωνία: η γυναίκα του Τζένη πριν από 2 περίπου μήνες έχασε και την μητέρα της. Και τώρα χάνει και το σύζυγο! 
Η εφημερίδα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους συγγενείς και οικείους της οικογένειας. 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
Η παρακάτω συνέντευξη σε βίντεο, ήταν η τελευταία του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, την οποία πήρε μαζί με τον Μάκη Βραχιολίδη από τον Γιωργο Καρατζαφέρη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου