Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ: «ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ»

TEMENOS
«ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΕΜΕΝΟΣ; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Αποφασισμένοι να δώσουν τον «δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζουν » αγώνα τους, είναι οι κάτοικοι του Βοτανικού. «Θα εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να γίνει τέμενος στην περιοχή μας» τόνισε η κ. Καλλιόπη Μπελιά, Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αθηνά», κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό κατάστημα του Βοτανικού. Η κ. Μπελιά, αναφερόμενη στο μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, τόνισε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους δεν θα αφήσουν να χτιστεί τέμενος στην πόλη τους, είναι το ότι η «Πολιτεία ενώ όφειλε να πραγματοποιήσει το τάμα του Γένους, την ανέγερση δηλαδή του ιερού ναού του Σωτήρος στην κορφή των Τουρκοβουνίων, όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά σπεύδει να ικανοποιήσει την επιθυμία των μουσουλμάνων να χτιστεί τέμενος στον Βοτανικό». Όπως μάλιστα μας υπογράμμισε η κ. Μπελιά, «το ελληνικό κράτος είχε πάρει απόφαση μετά την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους, να ανεγείρει ιερό ναό του Σωτήρος στα Τουρκοβούνια ο οποίος θα δέσποζε και θα ήταν ορατός από τα περισσότερα σημεία της Αθήνας, ώστε να θυμίζει σε όλους τους Έλληνες την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τους Οθωμανούς. Τα χρήματα μάλιστα για την ανέγερση του Ναού συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται στα Ταμεία του κράτους, παρ' όλα αυτά η Πολιτεία όχι μόνο δεν υλοποιεί την δέσμευσή της αλλά σπεύδει να δημιουργήσει μουσουλμανικό τέμενος στον Βοτανικό. Εμείς, δεν πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο», υπογράμμισε με έμφαση η κα Μπελιά.
mpelia
Μιλώντας στην «Ε.Ω.», η κ. Μπελιά (φωτό), είπε ότι το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα στον Βοτανικό είναι οι λαθρομετανάστες, πολλοί από τους οποίους προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των κατοίκων, με κλοπές σε σπίτια ακόμη και σε πεζούς. «Σχεδόν όλοι οι λαθρομετανάστες είναι μουσουλμάνοι, φανταστείτε τι θα γίνει στην περιοχή εάν φτιαχτεί και το τέμενος στον Βοτανικό» υπογράμμισε με νόημα η κ. Μπελιά.
Να θυμίσουμε τέλος, ότι ο Σύλλογος «Η Αθηνά» έχει ήδη προσφύγει μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης δημιουργίας τεμένους στον Βοτανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου