Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΘΡΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (BIMTEO)


Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, του οποίου η άποψη ζητήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, ουσιαστικά χαρακτήρισε σαθρό το κατηγορητήριο σε βάρος των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Προσέξτε τα όσα είπε ο νομικός αλλά παράλληλα δώστε βάση και στο πώς αντιμετωπίζεται από τον δημοσιογράφο του συστήματος ο οποίος στο τέλος τον διέκοψε οριστικά, γιατί προφανώς δε άρεσαν τα όσα έλεγε:  

Δημητρακόπουλος: «Καταδικάζω τον πολιτικό λόγο της Χ.Α. αλλά ως νομικός όλη αυτή η ποινική διαδικασία με την σύλληψη  εκλεγμένων βουλευτών, από άποψη ποινικής δικονομίας και ποινικού δικαίου δεν μπορεί να σταθεί εύκολα στα δικαστήρια».

Δημοσιογράφος: Ως εγκληματική οργάνωση πώς μπορεί την αντιμετωπίσει ο νόμος;

Δημητρακόπουλος:  Ο νόμος που αφορά στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έχει εφαρμοστεί στη χώρα από το 2001. Με τις διαδικασίες της εγκληματικής οργανώσεως έχουν εξαρθρωθεί μεγάλες σπείρες οι οποίες κάνανε ληστείες, σπείρες μεγάλες οι οποίες κάνανε εκβιασμούς σε μαγαζιά, σπείρες μεγάλες οι οποίες πουλούσαν ναρκωτικά, σπείρε μεγάλες οι οποίες κάνανε ανθρωποκτονίες. Κι εγώ αναρωτιέμαι τώρα: θα μπορέσεις με το ποινικό οπλοστάσιο με το οποίο αντιμετωπίζεις τις μεγαλύτερες συμμορίες της Ελλάδος, να βάλεις μέσα εκεί κάποιους λόγους του Μιχαλολιάκου; Είναι δυνατόν τους λόγους του Μιχαλολιάκου…

Δημοσιογράφος: (που τον διακόπτει): Όχι κύριε Δημτρακόπουλε αλλά εάν βρεθούν στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος  και οποιεσδήποτε άλλες παράνομες ενέργειες υπάρχουν ποινές που προβλέπουν και 10ετή κάθειρξη.

Δημητρακόπουλος: Αφήστε τώρα, τα ποινικά τα ξέρω πολύ καλύτερα από εσάς. Θέλετε ν’ ακούσετε μια αντίθετη άποψη;

Δημοσιογράφος: Βεβαίως, γι’ αυτό σας καλέσαμε.

Δημητρακόπουλος: Τον Μιχαλολιάκο έχω 100 λόγους να τον αποδομήσω και δεν συμφωνώ με αυτόν. Αλλά από τον πολιτικό λόγο του Μιχαλολιάκου δεν βλέπω κανένα από τα κακουργήματα που προβλέπεται για την εγκληματική οργάνωση, που σαν νομικός θα μπορέσω να το «δέσω». Το να βρω δυο μάρτυρες , ξέρετε ο άνθρωπος είναι το πιο επισφαλές αποδεικτικό μέσο που μπορεί να πει ό,τι θέλει,  με δυο μαρτυρικές καταθέσεις να «δέσω» μια εγκληματική οργάνωση, από το 2001 που ισχύει αυτός ο νόμος δεν έχει στοιχειοθετηθεί ποτέ έτσι η εγκληματική οργάνωση.  Και για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος , επειδή ο κόσμος δεν το ξέρει, ξέρετε πότε έχουμε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Όταν προέρχεται μια περιουσία από εγκληματική δραστηριότητα. Είναι το εμπόριο ναρκωτικών , είναι ληστείες, είναι πλαστογραφία, είναι απιστία, είναι υπεξαιρέσεις. Πέστε μου λοιπόν αυτή τη στιγμή πώς θα μπορέσουν να «δέσουν» το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, με τους απαράδεκτους πολιτικά λόγους της Χρυσής Αυγής. Εάν φτάσουμε στο σημείο να προσπαθούμε να βάλουμε την ποινική δικαιοσύνη, να ποινικοποιεί πολιτικά εξόχως θέματα για να μπορέσουμε να βρούμε μια πολιτική διέξοδο, αύριο θα είναι το ΚΚΕ που θα στοχοποιηθεί, μεθαύριο θα είναι ο Συνασπισμός, αντιμεθαύριο…

Δημοσιογράφος: (διακόπτει εκ νέου): Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα κύριε Δημητρακόπουλε. Η Δημοκρατία λειτουργεί πολύ καλά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει περάσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Δημητρακόπουλος: Εγώ προσωπικά…

Δημοσιογράφος: (διακόπτει οριστικά τον ποινικολόγο). Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου