Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Εαν είχατε την στοιχειώδη ιστορική γνώση θα γνωρίζατε ότι ο Πολωνοεβραίος δικηγόρος Raphael Lemkin, που καθιέρωσε τον όρο genocide και τον καθορισμό του εγκλήματος της γενοκτονίας [ο όρος αυτός στην Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιείται για αιώνες] στο διεθνές δίκαιο, είχε μελετήσει την γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων) πολύ πριν οι Ναζί στραφούν ενάντια στον δικό του λαό. Όταν, ως μέλος της Πολωνικής αποστολής στην Κοινωνία των Εθνών, παρουσίασε το 1934 μία μελέτη για την γενοκτονία των Χριστιανών από τους Νεότουρκους εθνικιστές, οι Ναζί κινητοποιήθηκαν να τον σιωπήσουν...
Και κάτι περισσότερο: η International Association of Genocide Scholars {=Διεθνής Οργάνωση Επιστημόνων Γενοκτονίας με εκατοντάδες μέλη σε όλο τον κόσμο και με έδρα το New Haven στο Connecticut] εψήφισε τον Δεκέμβριο 2007 να αναγνωρίσει τις γενοκτονία των Ελλήνων και Ασσυρίων, ως προϊόν του Τουρκο-Κεμαλικού εθνικισμού. Αυτό το στοιχείο επρόβαλε ο Νεοκλής Σαρρής, ίσως ο πιό μεγάλος Έλλην Τουρκολόγος, προσθέτοντας ότι η γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας ήταν αναπόσπαστο στοιχείου της δημιουργίας του Τουρκικού κράτους. Βέβαια υπάρχει μία εκτεταμένη διεθνής βιβλιογραφία περί αυτής της γενοκτονίας, που θα περίμενε κανείς να γνωρίζατε, εφόσον δηλώνετε "ιστορικός" και "επιστήμων," ακόμη ή ίσως ιδιαίτερα της ιστορικής παιδείας Βεβαίως τα στοιχεία είναι σύνθετα, αλλά αυτό δεν ελαττώνει την πραγματικότητα του εγκλήματος.

Τέλος, δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά από την υποστήριξη που δίνει η παρουσία σας (και μάλιστα ως Σύμβουλος, Advisor!) στο "Διεθνές Συνέδριο περί της Ιστορικής Παιδείας" (iInternational Symposium on History Education) υπό την αιγίδα του Karadeniz Technical University (Fatih School of Education [=Σχολή Παιδείας του Πορθητή!]), 14-16 Ιουνίου στην Τραπεζούντα του Πόντου. Από την μιά είστε έτοιμη να πλήξετε τον Ελληνικό "εθνικισμό," από την άλλη δεν βλέπω ανάλογη πρόθεση σχετικά με τον Ισλαμοφασισμό, του οποίου τα θύματα συμπεριλαμβάνουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Σημ: ένα βασικό πληθυσμιακό στοιχείο που προκύπτει από την επιστημόνικη βιβλιογραφία: Το 1912 υπήρχαν 4.5-5 εκατομμύρια Χριστιανοί (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι) και 7 εκατομ. Μουσουλμάνοι στην Μικρά Ασία και Θράκη, ενώ το 1923 ο Χριστιανικός πληθυσμός ήταν λιγότερο από 300,000 και οι Μουσουλμάνοι παρέμειναν 7+ εκατομ., μολονότι είχαν και εκείνοι απώλειες ως αποτέλεσμα πολέμων.

Και την απάντηση στο σχόλιό σας (!!!!....), "Θα παρακαλούσα πολύ όσοι και όσες θέλετε να ανταλλάξετε τις απόψεις σας για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων, να το κάνετε από τη δική σας σελίδα. Να πάψετε να με ενοχλείτε."

Απάντηση:
Δεν θα "πάψουμε να σας ενοχλούμε" κα. Ρεπούση εφ'όσον συνεχίζετε να εκφράζετε απόψεις περί θεμάτων περί των οποίων έχετε της ελάχιστη γνώση, και την έλλειψη δέουσας επιστημονικής κατάρτισης να την υποστηρίξετε, και να είσαστε μέλος της Βουλής των Ελλήνων! Μιλήστε μας για Γαλλική λογοτεχνία και ίσως έχετα κάτι να προσφέρετε.
Αριστείδης Καρατζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου