Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΚΡΥΟ! ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες ως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, προβλέπει η ΕΜΥ. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αύριο.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 18 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, τη Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, στα νότια με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Η θερμοκρασία θα είναι από 16 έως 24 βαθμούς. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Παρασκευή, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε μικρή άνοδο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Κυριακή στα δυτικά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου