Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου  κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του συζήτησε και προχώρησε στη λήψη απόφασης σχετικά με τη φημολογία που αναπτύσσεται για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου (πρώην 132 Σμηναρχία Μάχης) . Σημειωτέον μάλιστα πως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΣ η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει ήδη ζητήσει από τον Διοικητή του τοπικού Αεροπορικού Αποσπάσματος συγκεκριμένη μερομήνια, που κατά την γνώμη του το Απόσπασμα μπορεί να αναστείλει την λειτουργία του και να κλείσει.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η τοπική Διοίκηση έδωσε ως προτεινόμενη ημερομηνία αναστολής λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος τον Ιούνιο του 2014. Διευκρινίζεται μάλιστα, πως αυτή η εξέλιξη δεν θα προκαλέσει προβλήματα από το 2014 στην λειτουργία της ΜΑΕΔΥ , της Μονάδας δηλαδή αεροπυρόσβεσης με τα Πετζετελ , χρονιά που το Αεροπορικό Απόσπασμα δεν θα υφίσταται.


Όλα δείχνουν όμως πως η πρόταση του διοικητή του Αποσπάσματος, δεν είναι και δεσμευτική για την ηγεσία του Υπουργείο Άμυνας και της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως λέγεται, ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις που θα σημάνουν το τέλος της πολύχρονης παρουσίας της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Αγρινίου.
Το θέμα λοιπόν τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Π. Μοσχολιός θύμισε ότι το εν λόγω αεροδρόμιο, όπου μέχρι το 2009 έδρευε η 132 Σμηναρχία Μάχης, η οποία στη συνέχεια υποβιβάστηκε σε Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου, αναπτύσσεται σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ο δε διάδρομός του έχει διαστάσεις περίπου ίδιες με αυτές των αεροδρομίων Αράξου και Ακτίου.
«Πιθανή διακοπή λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου θα θέσει σε κίνδυνο τις άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές του Αεροδρομίου, που θα λεηλατηθούν και θα καταστούν βορά σε επίδοξους καταπατητές, ενώ παράλληλα θα στερήσει από την περιοχή μια σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα», κατέληξε ο Δήμαρχος Αγρινίου και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:
1.    Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην υποβάθμιση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου σε «Φυλάκιο Αγρινίου» και την πιθανή διακοπή λειτουργίας του.
2.    Θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει σε κίνδυνο τις άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές του Αεροδρομίου, που θα λεηλατηθούν και θα καταστούν βορά σε επίδοξους καταπατητές, ενώ παράλληλα θα στερήσει από την περιοχή μια σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα.
3.    Ζητά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου