Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ Ν'ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ΚΙ' ΑΛΛΟ!

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Georgina Wilkin, πρώην μοντέλο, που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της από νευρική ανορεξία. Η ίδια άρχισε να πανικοβάλλεται όταν είδε τα όργανά της να καταστρέφονται από μέρα σε μέρα. Σήμερα είναι 23 ετών και έχει καταφέρει να ελέγχει η ίδια την ανορεξία της. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να ρίξει φως στη σκοτεινή πλευρά του modeling και να προστατεύσει έτσι ανερχόμενα μοντέλα που έχουν σαν όνειρο να κατακτήσουν τις πασαρέλες.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρει ένα περιστατικό που συνέβη όταν ήταν στα πρώτα της βήματα. Το πρακτορείο της, της ζήτησε να περάσει casting για ένα ιαπωνικό πρακτορείο που αναζητούσε μοντέλα για δουλειές στο Τόκιο: «Με κολάκευσαν πολύ όταν με διάλεξαν», θυμάται. «Μου είπαν πως μπορούσα να εργαστώ γι’ αυτούς στο Τόκιο, αρκεί να έχανα, σε διάστημα δύο μηνών, 2,5 εκατοστά στη μέση μου και 7,5 στους μηρούς». Αυτό ήταν η απώλεια βάρους έγινε σκοπός της. «Έτρωγα μόνο σαλάτες και λαχανικά και συχνά παρέλειπα το φαγητό για δύο ημέρες. Δεν έτρωγα πρωινό, περνούσα την ώρα του μεσημεριανού στη βιβλιοθήκη και στο δείπνο έλεγα στους γονείς μου πως είχα φάει στο σπίτι μιας φίλης μου, για να μην φάω μαζί τους», αφηγείται. Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο η Georgina Wilkin αναγκάστηκε να μιλήσει στους γονείς της οι οποίοι την οδήγησαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί της είπαν πως η ζωή της διέτρεχε κίνδυνο. «Ζωτικά όργανά μου ήταν σε τέτοια κατάσταση που η καρδιά μου μπορούσε να σταματήσει να λειτουργεί ή τα νεφρά μου να καταρρεύσουν. Ήμουν σε αναγκαστική σίτιση με σωληνάκι μέχρι να μεταφερθώ στο Λονδίνο όπου με έκαναν να τρώω αρκετά για να ξαναβρώ το σωστό μου βάρος. Έκανα ό,τι μου έλεγαν αλλά ακόμα και τότε, παρότι είχα φτάσει μια ανάσα από το θάνατο, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι κίνδυνο διέτρεχα».
Το διάσημο μοντέλο επισημαίνει  πως ο μόνος τρόπος να μην οδηγούνται τα μοντέλα στις διατροφικές διαταραχές είναι αν οι  πελάτες  μποϊκοτάρουν τις εταιρείες που προσλαμβάνουν κορίτσια που φορούν ρούχα κάτω από μέγεθος 8, δηλαδή υπερβολικά αδύνατα.
fthis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου