Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΜΒΑ! ΟΙ "30 ΜΕΡΕΣ" ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Η εφημερίδα σε δημοσίευμά της επιχειρεί να συνδέσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού με  την Χρυσή Αυγή. Δημοσιεύει την παραπάνω φωτογραφία η οποία δείχνει τους δημοτικούς συμβούλους Αποστολόπουλο και Τούτουζα με τον Ηλία Παπαγιώταρο και συνδυάζοντάς την με την άρνηση του ΔΣ Παπάγου-Χολαργού να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δημιουργεί συνειρμούς ταύτισης του ΔΣ Παπάγου-Χολαργού και της Χρυσής Αυγής.
Οι "30 Μέρες", γράφουν μεταξύ των άλλων:

"Τεράστια δυσκολία και αντίσταση παρου­σίασε η δημοτική αρχή στο να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή, την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ακροδεξιά πολι­τική βία που αναπτύσσεται στη χώρα μας. Αφού επιχειρηματολόγησε επί μισή περίπου ώρα μη αποδεχόμενη την πρόταση για ψήφισμα που έφερε ο επι­κεφαλής του Δικτύου Πολιτών κ. Περι­κλής Ζήκας, αναγκάστηκε μετά την συναίνεση του κ. Νικολάου να συναινέ­σει και αυτή, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει την συγκεκριμένη οργά­νωση.


Ο δήμαρχος κ. Ξύδης υποστήριζε ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η δικαστι­κή έρευνα και μετά να τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο, ο δε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κουκής χαρα­κτήριζε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα μια απλή δολοφονία του κοινού ποινικού δικαίου και την έφερνε σε αντι­παράθεση με τα θύματα της Μαρφίν. Την στιγμή, λοιπόν, που σύσσωμος ο ευρωπαϊκός κόσμος, ο λαός και η βουλή των Ελλήνων, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και όλα σχεδόν τα δημοτικά συμβούλια της χώρας εξέδειδαν καταδι­καστικά ψηφίσματα εναντίον της Χρυσής Αυγής, η δική μας δημοτική Αρχή έδειξε σαφή δείγματα παρομοίωσης στο μοντέλο του Γαλατικού χωριού, αντιστεκόμενη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων κάλεσε ομόφωνα όλα τα τα δημοτικά συμβούλια να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή." ­
Μάλιστα στο άρθρο της η εφημερίδα καταφέρεται και ενατίον του Χρήστου Δασκαλόπουλου για τον οποίο υπογραμμίζει:  "Μεγάλα, όμως, ερωτηματικά γεννιού­νται για τους άλλους δημοτικούς συμ­βούλους όπως τον κ. Δασκαλόπουλο που μάλιστα είχε συνεργαστεί και με το ΚΚΕ και τώρα ακολουθεί πιστά και αδια­μαρτύρητα τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του δημάρχου".
Για τον Ηλία Αποστολόπουλο τον οποίο δημοσιεύει σε φωτό μαζί με τον Δ. Τούτουζα να μιλάει έχοντας πίσω του τον Ηλία Παναγιωταρο, αναφέρει: "Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ηλία Αποστολόπουλο που θέλει μάλιστα να δημιουργήσει και προϋποθέσεις συνεργασίας με κεντροαριστερές δυνάμεις, όμως στο θέμα του εμφυλίου, ψήφισε υπέρ του ότι τελικά οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού δεν ήταν Έλληνες, ενώ τώρα απέφυγε να καταδικάσει την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα"

Ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" δεν συμφωνεί με το όλο σκεπτικό της εφημερίδας "30 Μέρες", ωστόσο η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει την παρουσίαση της είδησης. 
Οι θέσεις της εφημερίδας μας έχουν ήδη αναλυθεί, ενώ σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα θα απαντήσουμε σε επομενη ανάρτηση.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο Ανεξάρτητος Παρατηρητής δεν συμφωνεί με το όλο σκεπτικό της εφημερίδας 30 Μέρες..."

    Εμ πώς να συμφωνήσεις ρε νεόκοπε "εκπρόσωπε Τύπου" της Χρυσής Αυγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή