Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

H απόφαση ελήφθη στις 4 τα ξημερώμετα της Πέμπτης και αφού ολοκλήρωσε  την απολογία του και ο Πατέλης - Καθοριστικά σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλεφωνήματα του "πυρηνάρχη" μετά τη δολοφονία Φύσσα - Για πολιτική δίωξη μίλησε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής 

 Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, έπειτα από την εξάωρη απολογία του στον ανακριτή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 19:30, ενώ η απολογία του ολοκληρώθηκε μετά πριν τις 2 τα ξημερώματα. Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο  Γιώργος Πατέλης, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή όχι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανακριτές και εισαγγελείς ήθελαν να ακούσουν την εκδοχή του «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, για τα τηλεφώνημα που έκανε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος (Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρυνάρχη.

Επίσης, κατά την απολογία του, ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να υποστήριξε ότι διώκεται για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Η επόμενη μέρα

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι με την προφυλάκιση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής
η εκδήλωση συμπαράστασης στον κ. Μιχαλολιάκο θα αποτελέσει για τη Χρυσή Αυγή ένα νέο εφαλτήριο.

Ουσιαστικά μάλιστα, ακόμη και προφυλακισμένος ο κ. Μιχαλολιάκος, θα μπορεί να κινεί πολλά νήματα από τη φυλακή, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις εισαγγελικές αρχές να μην του επιτρέπουν να συμμετέχει σε κοινοβουλευτικές δράσεις του κόμματος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε σε αναβολή, καθώς, όπως αναφέρουν μέλη του κόμματος, η Βουλή δεν τους παρείχε την αίθουσα της Γερουσίας.

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου εξήγησαν στη Χρυσή Αυγή ότι στην αίθουσα της Γερουσίας πραγματοποιούνται εργασίες και πως διαθέσιμη είναι μόνο η μικρή αίθουσα στο δεύτερο όροφο, ανάμεσα από τα γραφεία του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.

Το κλέφτικο τραγούδι του Μιχαλολιάκου λίγο πριν οδηγηθεί στην Ευελπίδων

Πάντως, τo απόγευμα της Τετάρτης σε επιστολή που συνέταξε από ένα κελί των κρατητηρίων στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νίκος Μιχαλολιάκος. έκανε λόγο για άδικη κράτηση «γιατί τόλμησα, γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ όλοι μαζί να υψώσουμε υπερήφανο το ανάστημά μας στην εσωτερική κατοχή της Πατρίδας μας».

Όπως εξήγησε, το κείμενο αυτό αντικαθιστά το εκτενές άρθρο που υπήρχε επί 20 χρόνια στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής.

Ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιώντας μέσα δόλια προσπαθούν να παρουσιάσουν τον νόμιμο πολιτικό μας αγώνα σαν μια… εγκληματική οργάνωση» προσθέτοντας ότι αυτό που δεν συγχωρούν στην ΧΑ είναι ότι «δεν έπαιξε το ρόλο της μαριονέτας στο πολιτικό τους κουκλοθέατρο».

Και έκλεισε την επιστολή του με στίχους από ένα κλέφτικο τραγούδι:  «Οι κλέφτες προσκυνήσανε και γίνανε ραγιάδες,  μα ένα μικρό κλεφτόπουλο δεν λέει να προσκυνήσει…».

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, η οποία κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η σύντροφος του Γ.Λαγού.

Σε άλλους τρεις κατηγορούμενους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου