Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ (ΟΠΟΙΕΣ) ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ


Μετά μιλάνε για...εγκληματική οργάνωση; Πλυντήριο καθαρμού των πολιτκών εγκλημάτων τους έκαναν τη Βουλή και κλείνουν άλλους στη φυλακή! Ό,τι έκανε ο Καρμανλής το 2009 που έκλεισε εσπευσμένα τη Βουλή, το ίδιο έκαναν και αυτοί! Λαμόγια! 
Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φαίνεται πως προκύπτουν από δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Εφετών.
Η συγκεκριμένη δικογραφία έφτασε στη Βουλή λίγες ώρες πριν αυτή κλείσει εσπευσμένα και πρόωρα, προ δεκαημέρου.
Oμως το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής οδήγησε στην παραγραφή των αδικημάτων της δικογραφίας καθώς αυτή αφορούσε στην περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου. Με το κλείσιμο της Βουλής στις 4ης Ιουνίου, έληξε η συνταγματική προθεσμία που είχε η Βουλή ώστε να ασκήσει δίωξη κατά Υπουργών της διακυβέρνησης Παπανδρέου για οποιαδήποτε υπόθεση.
Οι ποινικές ευθύνες αφορούν στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την περίοδο που ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν στελέχη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Τι αναφέρουν οι εισαγγελείς για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας, που φέρει τις υπογραφές των αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριανού και Πόπης Παπανδρέου, η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της υποβολής από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου των απομαγνητοφωνημένωνν πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής (18/12/2013) για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Στο διαβιβαστικό αναφέρεται: «Σας αναφέρουμε ότι από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17/10/2010 κ.ε.».
Η δικογραφία λοιπόν εστάλη στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια για να κινήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποφασίσει για τη σύσταση Εξεταστικής ή και Προανακριτικής Επιτροπής.
Ωστόσο η υπόθεση δεν αναμένεται να έχει συνέχεια και για τον επιπλέον λόγο ότι με τη λήξη των εργασιών της β' Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής στις 4 Ιουνίου, βάσει του Συντάγματος, παραγράφηκαν οι οποιεσδήποτε τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης, που αναδείχτηκε από τις εκλογές τους Οκτωβρίου του 2009.
Απάντηση-καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενο στον δήθεν φάκελο δικογραφίας που διαβίβασε η Εισαγγελία στη Βουλή για τα υποβρύχια του ΠΝ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το Δεκέμβριο του 2013, έπειτα από μακρά καθυστέρηση και υπό την πίεση των συνεχών προσκλήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια του ΠΝ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η πρόταση συζητήθηκε στις 18.12.2013 στην Ολομέλεια της Βουλής και απορρίφθηκε πανηγυρικά με συντριπτική πλειοψηφία που υπερέβαινε την πλειοψηφία στήριξης της κυβέρνησης. Όλοι θυμούνται πώς εξελίχθηκε η συζήτηση, την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και την αμηχανία του κ. Τσίπρα.
Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα, στις 10.4.2014, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και ουσιαστικά αποδέχθηκε τη ρύθμιση (άρθρο 26 ν.4258/2014) που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα έτοιμα προς παραλαβή υποβρύχια που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου με το νόμο 3885/2010. Η ρύθμιση αυτή προβλέπει ρητά ότι κατά τα λοιπά ισχύει ο νόμος του 2010. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε και ουσιαστικά (δηλώνοντας παρών) αποδέχθηκε αναδρομικά τη λύση του 2010.
Την επόμενη της συζήτησης του Δεκεμβρίου 2013 για τη απορριφθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κωνσταντόπουλου -αντιλαμβανόμενη την κοινοβουλευτική ήττα του κόμματος της- κατέθεσε στην Εισαγγελία τα πρακτικά της Βουλής, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η Εισαγγελία είναι να διαβιβάσει στη Βουλή τα ίδια τα πρακτικά της «από υπηρεσιακό καθήκον» και «χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο του κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή.
Επρόκειτο για μια παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση κατά παραβίαση του Συντάγματος. Καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολόγηση.
Η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων προς κομματική χρήση.
Άλλωστε αν ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι έπρεπε να δώσει συνέχεια στη Βουλή, μπορούσε όλους αυτούς τους μήνες να το κάνει καθώς η Βουλή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και γνώριζε πολύ καλά τι περιέχεται στα ίδια τα πρακτικά της! Δεν θέλησε όμως ή μάλλον δεν τόλμησε να επανέλθει .
Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αποδέχθηκε τη λύση του 2010 με τη στάση του στον πρόσφατο σχετικό νόμο 4258/2014. Το ίδιο είχε κάνει προηγουμένως και με ανάλογη ρύθμιση για τις πυραυλακάτους και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Αφού αυτό έχει κάνει επί της ουσίας, γιατί δεν το παραδέχεται με πολιτικό θάρρος;
Αρκετά συνεπώς με τις χυδαιότητες και τις κραυγαλέες αντιφάσεις. Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την επιλογή να στοχεύσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτίθεται και ηττάται κοινοβουλευτικά και πολιτικά.
Ας εγκαταλείψει λοιπόν αυτόν τον άγονο δρόμο και ας ανταποκριθεί πολιτικά απέναντι στις προτάσεις του Ευαγγέλου Βενιζέλου για εθνική ενότητα και στοιχειώδη δημοκρατική συναίνεση.
Και δεύτερη δικογραφία κατά Βενιζέλου για την Proton Bank
Στη Βουλή διαβιβάστηκε και δεύτερη δικογραφία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου που αφορά την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank που σχηματίστηκε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.
Διαβάστε το κείμενο που έστειλαν οι εισαγγελείς στη Βουλή εδώ

πηγή: iefimerida.gr (τίτλος-μεσότιτλος: δικοί μας)

1 σχόλιο:

  1. Ας έχουμε κατά νου οτι το καλοκαίρι του 2009 έκλεισε πρόωρα η Βουλή εν όψει του σκανδάλου Βατοπεδίου και το φθινόπωρο έγιναν εκλογές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή