Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ! ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΤΟΥΣ "4"

Η Ολλανδία θα είναι η αντίπαλος της Αργεντινής στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2014, καθώς απέκλεισε την Κόστα Ρίκα σε έναν συγκλονιστικό προημιτελικό, επικρατώντας με 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση.
Ο Κέιλορ Νάβας ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε με αρκετές επεμβάσεις τους "Oranje", οι οποίοι είχαν και 3 δοκάρια, ο Σίλεσεν στο 117' έκανε φοβερή απόκρουση σε προσπάθεια του Μπολάνιος, αλλά τελικά ήρωας ήταν ένας άλλος τερματοφύλακας!
Ο Τιμ Κρουλ μπήκε στο ματς 120' για την διαδικασία των πέναλτι και τελικά η επιλογή του Φαν Χάαλ ήταν σωστή, καθώς ο πορτιέρε της Νιούκαστλ έπιασε δύο εκτελέσεις (έπεσε σωστά και στα 5 πέναλτι!) και έστειλε την Ολλανδία στα ημιτελικά για 2ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και 5ο συνολικά (θα διεκδικήσει 4η συμμετοχή σε τελικό κόντρα στην Αργεντινή την Τετάρτη στις 23:00).
Αυτή είναι μόλις η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ολλανδία πήρε πρόκριση σε ματς Μουντιάλ που έχει πάει παράταση ή και πέναλτι.















Η ταυτότητα του αγώνα



ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-4-1): Σίλεσεν (120' Κρουλ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (105' Χούντελααρ), Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76' Λενς), Φαν Πέρσι.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (5-4-1): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα (79' Μίριε), Ακόστα, Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Μπόρχες, Μπράιαν Ρουίς, Μπολάνιος, Τζόελ Κάμπελ (66' Ουρένια).

Γκολ: -
Κάρτες: 37' Τζούνιορ Ντίας, 52' Ουμάνια, 64' Μάρτινς Ίντι, 81' Τζανκάρλο Γκονσάλες, 107' Ακόστα, 111' Χούντελααρ.

Με Κρουλ στα ημιτελικά η Ολλανδία

Ο Λουί φαν Χάαλ μετέτρεψε το 5-3-2 σε 5-4-1, έχοντας στο κέντρο Βαϊνάλντουμ και Σνάιντερ (τον τράβηξε πιο πίσω), δεξιά τον Ρόμπεν, αριστερά τον Ντεπάι και κορυφή τον Φαν Πέρσι, ενώ στην άμυνα ο Κάιτ από αριστερό μπακ-χαφ πήγε δεξί (αριστερά ο Μπλιντ).
Το κλασικό 5-4-1 για τον Χόρχε Λουίς Πίντο, με δύο αμυντικά χαφ και τους Μπράιαν Ρουίς και Μπολάνιος, πίσω από τον Τζόελ Κάμπελ, ενώ την θέση του τιμωρημένου, Ντουάρτε, πήρε ο Ακόστα.
Η Κόστα Ρίκα περίμενε την Ολλανδία, η οποία άλλαζε την μπάλα και κατάφερε να δημιουργήσει για πρώτη φορά ευκαιρία στο 21', όταν ο Φαν Πέρσι νικήθηκε στον τετ-α-τετ από τον Κέιλορ Νάβας (μπλόκαρε εν συνεχεία το σουτ του Σνάιντερ), σε μία φάση που όλα τα λεφτά ήταν η πάσα του Ντιρκ Κάιτ από δεξιά.
Ο τερματοφύλακας της Λεβάντε σταμάτησε με το πόδι το διαγώνιο σουτ του Ντεπάι στο 29' και με εντυπωσιακό τρόπο την εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ στο 38', έτσι ήταν ο λόγος που το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.
Φλύαρη στο δεύτερο ημίχρονο η Ολλανδία, δεν χρειάστηκε καν να κάνει επεμβάσεις ο Κέιλορ Νάβας για 39 λεπτά και μάλιστα η μεγάλη ευκαιρία ήταν ξανά σε φάουλ του Σνάιντερ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του στο 83', όμως ένα λεπτό μετά σταμάτησε το κοντινό σουτ του Φαν Πέρσι.
Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 88', όταν από μπαλιά του Σνάιντερ βγήκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το πλασέ!
Τρομερή φάση στο 93', όταν ο Νάβας απέκρουσε φάουλ του Φαν Πέρσι, εν συνεχεία τρεις Ολλανδοί από το ύψος της μικρής περιοχής απέτυχαν να βρουν την μπάλα, ο Φαν Πέρσι σούταρε, ο Τεχέδα έδιωξε πάνω στην γραμμή και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Αφού το πρώτο ημίχρονο της παράτασης κύλησε με δύο ακόμη επεμβάσεις του Νάβας, ο Φαν Χάαλ αποφάσισε να βάλει στο 105' τον Χούντελααρ αντί του Μάρτινς Ίντι και να κάνει το σύστημα 4-4-2.
Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, καθώς στο 117' ο Μπολάνιος πέρασε όλη τη ολλανδική άμυνα, αλλά απέκρουσε ο Σίλεσεν, ενώ στο 119' ο Σνάιντερ έπιασε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νάβας.
Η παράταση ολοκληρώθηκε με αλλαγή, καθώς ο Λουί φαν Χάαλ έβγαλε το Γέσπερ Σίλεσεν και πέρασε τον Τομ Κρουλ της Νιούκαστλ για τα πέναλτι. Η κίνηση του Φαν Χάαλ αποδείχθηκε σωστή και ο Κρουλ έγινε ήρωας!
Η διαδικασία των πέναλτι

Κόστα Ρίκα: Μπόρχες...  ΓΚΟΛ
Ολλανδία: Φαν Πέρσι... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Μπράιαν Ρουίς... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ!!!
Ολλανδία: Ρόμπεν... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Τζανκάρλο Γκονσάλες... ΓΚΟΛ
Ολλανδία: Σνάιντερ... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Μπολάνιος... ΓΚΟΛ
Ολλανδία: Κάιτ... ΓΚΟΛ
Κόστα Ρίκα: Ουμάνια... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΚΡΟΥΛ!!!!
Η φάση του αγώνα
Η μεγάλη ευκαιρία της Ολλανδίας στις καθυστερήσεις του 90αλέπτου. Δείτε την και ξαναδείτε την...
 Ο διαιτητής
Ο Ρασβάν Ιρμάτοβ από το Ουζμπεκιστάν δεν έκανε κακή διαιτησία, προσπάθησε να μην δώσει πολλές κάρτες, αλλά στο 91' έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Τζούνιορ Ντίας για το φάουλ στον Ρόμπεν. Δύο φορές τον Ρόμπεν αδίκησε ο βοηθός, καθώς έδωσε οφ-σάιντ ενώ δεν ήταν.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Δεν έπαιξε καθόλου, αλλά είναι ο πολυτιμότερος. Ο Τιμ Κρουλ μπήκε στο ματς στο 120' αντί του Σίλεσεν, καθώς είναι καλύτερος στα πέναλτι και το απέδειξε. Έδωσε σόου προκαλώντας τους αντιπάλους του και έπιασε τις εκτελέσεις των Μπράιαν Ρουίς και Ουμάνια, στέλνοντας την Ολλανδία στα ημιτελικά.

Μας άρεσε

Όπως κόντρα στην Ελλάδα, έτσι και κόντρα στην Ολλανδία ο Κέιλορ Νάβας ήταν εξαιρετικός. Αρκετές οι εντυπωσιακές του επεμβάσεις, κορυφαία αυτή στο φάουλ του Σνάιντερ στο 1ο ημίχρονο, τυχερός βέβαια που το φάουλ στο 2ο ημίχρονο πήγε στο δοκάρι.

Δεν μας άρεσε
Μετά το ματς των "16" με το Μεξικό, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ήταν κακός και στον προημιτελικό με την Κόστα Ρίκα. Έβγαινε διαρκώς σε θέση οφ-σάιντ, φαινόταν κουρασμένος και αποκορύφωμα ήταν η φάση στο 88', όταν ο Σνάιντερ τον έβγαλε μόνο στην μικρή περιοχή και δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Τουλάχιστον εκτέλεσε πεναλτάρα!

 sport24.gr

4 σχόλια:

  1. ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ !
    ΟΛΟΪΔΙΟΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΑΜΕ .
    ΤΕΟΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.
    ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ,ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 16 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ 8 .

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΜΑΣ Η ΚΟΣΤΑΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΕΝΩ ΕΧΘΕΣ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ,ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ;

    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΜΕΣΤ(Υ)ΛΙΣΤΑ ! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάκη θα σου πω μερικές αλήθειες...

    Η Ολλανδία και η Κόστα Ρίκα είναι σοβαρές εθνικές ομάδες και παίζουν για τους λαούς τους. Δεν πήγαν να πουλήσουν μούρη και να κάνουν χαβαλέ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

    Όσο αφορά την εθνική ομάδα...

    Η εθνική ομάδα όμως πήγε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να κάνει μόνο μαγκιές, να παίξει μόνο για την ΕΠΟ και τους γύρω της, για τους χορηγούς. Επίσης το χειρότερο από όλα ήταν ότι οι παίκτες μεταξύ τους ήταν ατομιστές, οι σχέσεις μεταξύ τους δεν ήταν οι καλύτερες και ήθελαν να γίνουν ήρωες αντί να κάνουν κάτι ομαδικά και να αποτελειώσουν την Κόστα Ρίκα. Ο προπονητής Φερνάντο Σάντος τα έβλεπε όλα αυτά και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Όλα αυτά φανήκαν στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

    Αν θυμάσαι Μάκη στην συνέντευξη που σου έδωσε πριν αρκετό καιρό ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΟ συν την μαρτυρία ενός Έλληνα πολίτη που είχε την άσχημη εμπειρία να συνομιλήσει με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΠΟ που του έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο που αφορούσαν για το ψευτοεθνόσημο της εθνικής ομάδας, θα καταλάβεις Μάκη ότι όλη αυτή η αλαζονεία βγήκε στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα και γι' αυτό δικαίως αποκλείστηκε η εθνική ομάδα έστω και στην διαδικασία των πέναλτι.

    Λέω και το άλλο. Αν η εθνική ομάδα πέρναγε την Κόστα Ρίκα, θα έτρωγε πολλά μπαλάκια από την Ολλανδία. Θα έτρωγε μια ντουζίνα γκολ.

    Όλοι αυτοί που υπάρχουν στην εθνική ομάδα προσβάλλουν όλους εμάς τους Έλληνες και πρέπει να ξηλωθούν όλοι τους.

    Αν υπήρχε σοβαρό ελληνικό κράτος θα είχε ξηλώσει ολόκληρη την ΕΠΟ και όλα τα τρωκτικά που μολύνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα σε 5 λεπτά θα έβαζε στις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας το γνήσιο εθνόσημο με την ελληνική σημαία που υπάρχει εδώ στον Α&Δ Παρατηρητή, θα πώρωνε την εθνική ομάδα και αυτόματα θα γινόταν Εθνική Ελλάδος και θα φτάναμε και πιο πέρα από τους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

    Αυτές είναι οι αλήθειες Μάκη που δεν αρέσουν σε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάκη να ξέρεις όλοι αυτοί που είναι στην εθνική ομάδα δεν μας υπολογίζουν, μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια και σιχαίνονται την ελληνική σημαία ενώ είναι υποταγμένοι σε μια άλλη σημαία που υπονοεί άλλα πράγματα, έχουν πιστέψει το νεοταξικό παραμύθι ότι το χρώμα της φανέλας είναι η ελληνική σημαία και όλοι οι άλλοι να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κατάλαβα μερικά. Γιατί σώνει και καλά μας παρουσιάζουν με τον χειρότερο τρόπο που πήγαμε στους 16; Είδαμε κάτι καλό από την εθνική ομάδα; Γιατί σώνει και καλά να βγάλουν τον κόσμο να πανηγυρίσει με αυτόν τον τρόπο;

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή