Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕ! ΚΟΣΤΕΛΟ: "ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ"! ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΡΕΕ;;;

Η είδηση έρχεται ξεκάθαρη από την Κομισιόν και τη διαβάζουμε από την "Καθημερινή": «Βέτο» στα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ρύθμισης των 100 δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών προς τις εφορίες φέρεται να θέτει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, κ. Ντ. Κοστέλο.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Paul Mason που υποστηρίζει ότι έχει δει...

την επικοινωνία του κ. Κοστέλο με τις ελληνικές αρχές, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτηρίζει ως «μονομερείς ενέργειες» την υιοθέτηση των παραπάνω νομοσχεδίων. Το κείμενο που απέστειλε ο κ. Κοστέλο, αναφέρει σύμφωνα με τον κ. Mason, τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες βράδυ, αναφέρατε πως σκοπεύετε να περάσετε από τη Βουλή αύριο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Αντιλαμβανόμαστε επίσης πως άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και εκείνη για τις δόσεις (σ.σ. προς το Δημόσιο), αναμένεται να έρθουν σύντομα στο κοινοβούλιο.
Θα συνιστούσαμε έντονα να υπάρξει η κατάλληλη πολιτική διαβούλευση πρώτα, συμπεριλαμβανομένων και της συναφούς μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και κατανοητό πλαίσιο.
Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και με αποσπασματικό τρόπο και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».
Η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών, με το αίτημα να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Κι ερωτάμε εμείς: με αυτά τα καθάρματα της ΕΕ-Κομισιόν-ΕΚΤ-Eurogroup οποιαδήποτε συμφωνία θα συνιστά υποτέλεια. Πού πας λοιπόν Τσίπρα; Να συμφωνήσεις με ποιους; Αυτούς που θα σου περάσουν κολάρο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου