Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΗΡΟΥ, Η ΣΧΕΣΗ ΠΥΡΗΝΩΝ-ΣΕΧΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!

Η Αντιτρομοκρατική φέρεται να έχει «σπάσει» κωδικοποιημένη ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων» και του «Ιάσονα», όπου του ζητάει αν η επίθεση ήταν επιτυχής και μάλιστα σκοτωνόταν ο διοικητής, να αναλάμβανε την ευθύνη της επίθεσης ως «Σέχτα Επαναστατών»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος του άεργου 39χρονου ήταν κάτι περισσότερο από επιχειρησιακός, αφού είχε ενεργό ρόλο στην κατασκευή των βομβών, καθώς το DNA του βρέθηκε πάνω στις βόμβες και στον χειρισμό των όπλων, στα οποία επίσης βρέθηκε DNA του. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την δαιδαλώδη υπόθεση, έχουν καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον συλλογισμό, ότι ενδεχομένως να έχουν να κάνουν με ένα χαμένο από το παρελθόν κομμάτι του παζλ για τη «Σέχτα Επαναστατών» ή ακόμα και για την εκτέλεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.
Αποδείξεις για αυτή τη συλλογιστική δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής, ωστόσο ο «Ιάσονας» θεωρείται άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης των αδερφών Τσάκαλων μέσα από τις φυλακές και ένας άνθρωπος που ενδεχομένως γνώριζε τον «Πιτσίλα» που δολοφονήθηκε  τον Μάιο του 2014 στον Κορυδαλλό. Ο «Πιτσίλας» ήταν μεταξύ των βασικών υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο, τον Νοέμβριο του 2013 και ίσως κάποιοι να βιάστηκαν να του κλείσουν το στόμα, λόγω των συχνών ανακρίσεων που υποβαλλόταν. Άλλωστε, οι αστυνομικοί τον θεωρούσαν ενδιάμεσο κρίκο, ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες. Ερωτηματικό, για τις Αρχές αποτελεί και η τυχόν σχέση του «Ιάσονα» με 33χρονο καταζητούμενο για την περίφημη ληστεία του Δομοκού, παλιό συνεργάτη του Παλαιοκώστα και του Ριτζάι, με καλές σχέσεις σε «Επαναστατικό Αγώνα» και «ΣΠΦ».
Στην Αντιτρομοκρατική από παλιά πίστευαν πως ένας ή δύο μέλη της ΣΠΦ και μάλιστα ηγετικά, ίσως είχαν σχέση με την «Σέχτα» και πως τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα παρέμεναν ασύλληπτα και απορροφήθηκαν από την υπόλοιπη «οικογένεια» ειδικά μετά την αναγγελία του «Σχεδίου Φοίνικα» για την επαναδραστηριοποίηση των «Πυρήνων».Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αντιτρομοκρατική φέρεται να έχει «σπάσει» κωδικοποιημένη ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων» και του «Ιάσονα», όπου σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, του παράσχει οδηγίες για να στείλει το δέμα-βόμβα στον διοικητή του Αστυνομικού Ιτέας και του ζητάει αν η επίθεση ήταν επιτυχής και μάλιστα σκοτωνόταν ο διοικητής να αναλάμβανε την ευθύνη της επίθεση ως «Σέχτα Επαναστατών». Αυτό από μόνο του ενισχύει τη συλλογιστική των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής για τη «συγγένεια» της οργάνωσης αυτής με τους «Πυρήνες».
Συγκεκριμένα, από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί στα παρακάτω:
-Σε επιστολή-βόμβα που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας Δημήτριο Μόκκα, την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στην οικία του.
-Σε ωρολογιακή βόμβα που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23ης Μαρτίου 2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού και η οποία εξουδετερώθηκε.
-Στον ισχυρή βόμβα-δέμα που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, στις 30 Απριλίου 2014.
-Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου. 
Ο «Ιάσονας» αναμένεται την Πέμπτη να απολογηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.
Ο ρόλος του 32χρονου «αγγελιοφόρου» και το μπάχαλο των Φυλακών Κορυδαλλού
Κατά τη διάρκεια της παράλληλης αστυνομικής επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το Σάββατο, κατά την οποία συνελήφθη ο 39χρονος «Ιάσονας» στο Γαλάτσι, εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του στον Άγιο Δημήτριο και συνελήφθη και ο 32χρονος «αγγελιοφόρος»-«μεταφορέας» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και της Ομάδας Ξηρού που θα ανατίναζαν τις φυλακές Κορυδαλλού, κατά την εκτέλεση της «Επιχείρησης Γοργοπόταμος».
Ειδικότερα, ο 32χρονος, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ του τις Αρχές και εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Πιο συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα της έρευνας που έχουν σε βάρος του οι Αρχές, προκύπτει ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, σάκο με ψηφιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και passwords, τηλέφωνο επικοινωνίας, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, το οποίο ενδεχομένως προέρχεται από την σχέση ποινικών-τρομοκρατίας και ερευνούν την προέλευσή του οι Αρχές, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), και σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα Kalashnikov με τα οποία οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση απόδρασης θα έβαλαν κατά των Φυλακών Κορυδαλλού. Σημειώνεται, ότι τα υλικά αυτά προερχόταν από τα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τα οποία τα είχαν παραδώσει το καλοκαίρι σε άγνωστο πρόσωπο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου. Ωστόσο, το άτομο αυτό, που ο συλληφθείς δεν κατονομάζει και του παρέδωσε τον σάκο, εξετάζεται η πιθανότητα να είναι  στενό συγγενικό πρόσωπο των ηγετικών στελεχών των «Πυρήνων», ήδη γνωστό στις Αρχές.
Σημειώνεται, ότι το βιβλίο των επισκεπτηρίων βρίσκεται στη διάθεση του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, μαζί με όλες τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και διασταυρώσεων που έχουν κάνει οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όλο αυτό το διάστημα. Αυτό που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά στις διωκτικές Αρχές και σίγουρα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Δικαιοσύνη, είναι η ευκολία με την οποία έμπαιναν και έβγαιναν αντικείμενα τέτοιου είδους από τις φυλακές Κορυδαλλού. Με λίγα λόγια η εικόνα κυριολεκτικά ενός ανεξέλεγκτου μέρους, όπου όποιος είχε χρήμα και επιρροή ή ασκούσε φόβο, έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε και αυτό αναμένεται να επιφέρει σωρεία διώξεων σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς η Αστυνομία έχει υπόψη της και τις βάρδιες των σωφρονιστικών σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση επισκεπτηρίου, αλλά έχει και μία σαφή εικόνα πλέον του «modus operandi» τρομοκρατών και ποινικών, όπως είδαμε στην πρόσφατη υπόθεση των τριών «νονών» και την εξίσου σκανδαλώδη ευκολία στις επικοινωνίες και στην μεταφορά ακόμα και πακτωλού μετρητών από και προς τις φυλακές.
Για όλα αυτά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτριος Τσακνάκης κατά την επίσημη παρουσίαση, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων, όμως όπως χαρακτηριστικά απάντησε, «ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής είναι πλήρως ενήμερος»... Είναι άλλωστε τουλάχιστον τρομερό ότι σκοπευτικά για αυτόματα όπλα βγήκαν από τις φυλακές προς τα έξω, άρα κάποιος μέσα τα προμηθεύτηκε από έξω και όποιος από τους «Πυρήνες» τα αγόρασε ή «φιλικά» του παραχωρήθηκαν, τα έδωσε εν συνεχεία και έξω για την «Επιχείρηση Γοργοπόταμος». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έχει ανοίξει για τα καλά πλέον το εύρος των ερευνών της και τα επόμενα 24ωρα αναμένονται και νέες προσαγωγές και πιθανόν και νέες συλλήψεις για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Ο 32χρονος αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για να απολογηθεί.
Η 36χρονη φίλη που έγινε έμπιστη αγγελιοφόρος
Στα χέρια των αντρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπεσε και μία 36χρονη γυναίκα από τη Σαλαμίνα, η οποία συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, βάσει εντάλματος με την κατηγορία της ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η συγκεκριμένη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξε ρόλο μεσάζοντα, μεταφορέα και «αγγελιοφόρου» για την Οργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να παρέδωσε 6.000 ευρώ στην Αγγελική Σπυροπούλου για την προετοιμασία της «Επιχείρησης Γοργοπόταμος». Η 36χρονη Β.Α., που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια,  σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι στενή φίλη μιας συγγενούς έγκλειστων ηγετικών στελεχών των «Πυρήνων» και εξετάζεται εάν παρέλαβε από εκείνη το χρηματικό ποσό για να το δώσει στη συνέχεια στην Σπυροπούλου και εάν αυτό το ποσό προέρχεται από τη σχέση ποινικών-τρομοκρατών. Πρόσθετα, η 36χρονη ανέπτυξε μια καλή επικοινωνία με τον Χριστόδουλο Ξηρό, αφού όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, της εμπιστεύτηκε την επαφή του με την προσωπική του ζωή. Πιο συγκεκριμένα, της εμπιστεύτηκε ακόμα και την μεταφορά δώρου σε προσωπική του φίλη που γιόρταζε! Ο ρόλος της 36χρονης ως «αγγελιοφόρου» φέρεται να ξεκινάει και λίγο πριν την απόδραση του Ξηρού, για την μεταφορά μηνυμάτων στον πυρήνα των ατόμων που θα τον φυγάδευε. Από τις Αρχές εξετάζεται εάν η οικογενειακή αυτή φίλη της συγγενούς των εγκλείστων ηγετικών στελεχών των «Πυρήνων» έπαιρνε από την ίδια τα μηνύματα που της ζητούσαν να μεταφέρει στην Σπυροπούλου και τον Ξηρό, ενώ φέρεται και η ίδια να έχει επισκεφτεί τις Φυλακές Κορυδαλλού, εμφανιζόμενη ως εξ αγχιστίας συγγενής των συγκεκριμένων εγκλείστων «Πυρήνων». Η συνέχεια θα δοθεί με την απολογία της στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή την Τετάρτη.
Βρέθηκε το πράσινο βανάκι το οποίο θα «παγίδευαν» με την υπερβόμβα τα μέλη της «Επιχείρησης Γοργοπόταμος»
Εντωμεταξύ, άλλο ένα κομμάτι του παζλ της «Επιχείρησης Γοργοπόταμος» εντοπίστηκε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και έγινε γνωστό μόλις το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πριν από 15 ημέρες στην περιοχή της Αναβύσσου σε υπαίθριο χώρο, αρκετά κοντά από την γιάφκα της Αναβύσσου το πράσινο φορτηγάκι Mitsubishi, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές του Νοεμβρίου, σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής και του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε ανευρεθεί στην γιάφκα, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σημειωτέον, ότι κατά τον εντοπισμό του έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ίδιου τύπου φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο δεν απασχολεί. Το συγκεκριμένο όχημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά της υπερβόμβας που θα πυροδοτούνταν, προκειμένου να προσβληθεί ο εξωτερικός τοίχος των Φυλακών Κορυδαλλού και να αποδράσουν έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και άγνωστος αριθμός ποινικών κρατουμένων.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου