Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" θέτει στους τοπικούς άρχοντες τα καυτά προβλήματα που ενσκήπτουν το τελευταίο διάστημα στον δήμο Παπάγου-Χολαργού. 
Διαβάστε με προσοχή τι απαντά ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος:


Πρόσφατα πάρθηκε απόφαση από την κυβέρνηση για να καταθέσετε τα αποθεματικά του ταμείου του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμά του κατήγγειλε το γεγονός, ωστόσο αν τελικά η κυβέρνηση Τσίπρα σας δεσμεύσει τα αποθεματικά τι προβλήματα θα σας προκαλέσει στον δήμο και αν έχετε βρει λύσεις να τα αντιμετωπίσετε; 
Δήμαρχος: Νομίζω το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στα πλαίσια των οργάνων της ΕΕ και δεν σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, οι εξελίξεις δεν θα σταματήσουν στα όρια του Δήμου μας. Θα μας πάρει κι εμάς η μπάλα.
 Όσον αφορά στη δέσμευση των αποθεματικών, νομίζω καταρχήν ότι η αντίδραση της Αυτοδιοίκησης έβαλε φρένο στη μεθόδευση - μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - της Κυβέρνησης. Αναμένουμε τις εξελίξεις στο επερχόμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αναμένουμε να γίνουν πράξη και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη, τον χρονικό ορίζοντα αλλά και τη διαδικασία επανάκτησης των διαθεσίμων και βλέπουμε.
Σε πρώτη ανάγνωση πάντως, η ενέργεια της Κυβέρνησης μάλλον ήταν ενέργεια πανικού, ήταν μια ενέργεια κακοσχεδιασμένη, χωρίς κανείς να λάβει υπόψη του τις  καθημερινές ανάγκες της αυτοδιοίκησης. Είναι μια ενέργεια τέλος που ουσιαστικά τιμωρεί τους Δήμους με συνετή διαχείριση όπως είναι ο Δήμος μας.
Εμείς σε κάθε περίπτωση θα προασπίσουμε και θα διασφαλίσουμε τις υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται στους δημότες μας. Άμεσα με την δημοσίευση της ΠΝΠ σε συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία  έχουμε καταγράψει σενάρια και τρόπους διασφάλισης για την ορθή λειτουργία του Δήμου, όμως αυτό δεν είναι του παρόντος. Ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και βλέπουμε.
Αυτό πάντως που με στενοχωρεί είναι ότι αν και η αυτοδιοίκηση δεν λέει όχι στη συμμετοχή της στην Εθνική προσπάθεια, δεν βλέπουμε να υπάρχει Εθνικό Σχέδιο και συγκεκριμένος στόχος. Αυτό πραγματικά με λυπεί.  

Εκδώσατε και μία ανακοίνωση αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Παπάγου. Αν τελικά το αστυνομικό τμήμα καταργηθεί, τι θα σημαίνει αυτό για τον Δήμο σας; 
Δήμαρχος: Στις προγραμματικές μας θέσεις η ασφάλεια των πολιτών είναι στις προτεραιότητές μας. Τις επόμενες μέρες θα έχω συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα. Εκεί, λοιπόν, με στοιχεία θα θέσουμε το θέμα της αστυνόμευσης σε γενικότερο πλαίσιο. Δεν είναι μόνο τα δύο τμήματα ως ξεχωριστές οργανικές οντότητες. Μας απασχολεί και κατά πόσο αυτά είναι  ορθά επανδρωμένα, αν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα μέσα.
Στόχος είναι η παραμονή των δύο τμημάτων και ταυτόχρονα η αναβάθμισή τους. Αυτό θα ζητήσω από τον Υπουργό. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι μπορεί να κάνει και ο Δήμος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του.
Εξετάζουμε σοβαρά και το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο Δήμο μας, ώστε να λειτουργεί υποστηρικτικά προς την ΕΛΑΣ. Όλα αυτά είναι πάνω στο τραπέζι, χωρίς το ένα να αναιρεί το άλλο. Ας δούμε την αντίδραση της Κυβέρνησης στο αίτημα που θα καταθέσουμε και στη συνέχεια θα προβούμε στις απαιτούμενες δράσεις.  

Αν η κυβέρνηση σας ζητήσει να φιλοξενήσετε στον δήμο σας 50-100 αλλοδαπούς οι οποίοι καθημερινά καταφθάνουν από τα νησι΄πα και κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, τι θα κάνετε κύριε Δήμαρχε;
Δήμαρχος: Θεωρώ ότι το μεταναστευτικό δεν μπορεί να είναι ένα ακόμα μπαλάκι που θα έρθει στους Δήμους. Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι Δήμοι ήδη παρέχουν πολλά περισσότερα από αυτά που νομοθετικά ορίζονται, και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης έχουν καλύψει την απουσία του κοινωνικού Κράτους, έχουν υπερκαλύψει την αδυναμία της κεντρικής εξουσίας. Κοινωνικά παντοπωλεία, δημοτικά ιατρεία,  κοινωνικά φροντιστήρια και μια σειρά άλλων δράσεων με στόχο την ανακούφιση ευπαθών ομάδων όπως είναι και οι πρόσφυγες ή ακόμα και οι οικονομικοί μετανάστες. Κάπου όμως πρέπει να σοβαρευτούμε. Η πολιτική δεν είναι μόνο θεωρία και φιλοσοφία. Ολόκληρο υπουργείο για τη μετανάστευση έφτιαξε η νέα Κυβέρνηση.  Ας διαχειριστούν, λοιπόν, οι αρμόδιοι το θέμα. Δεν είναι θέμα της αυτοδιοίκησης και είμαι κάθετος σε αυτό. Θέμα της αυτοδιοίκησης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, είναι η ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία των νομίμως διαβιούντων προσφύγων και μεταναστών στα όρια του Δήμου. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά του Δήμου η διαχείριση των προσφυγικών ή μεταναστευτικών ροών.  


2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις διπλωματικές χωρίς καμία δέσμευση από τον Δήμαρχο . Στο μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν έχει θέσεις . Ανύπαρκτος όπως πάντα . Συμμορίες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ έχουν ρημάξει τα σπίτια μας και τους συνταξιούχους έξω από τις τράπεζες και αυτός δεν κάνει τίποτα να σταματήσει την μάστιγα αυτή . Το λαθρεμπόριο Δήμαρχε γνωρίζει ημέρες δόξας στην πόλη σου από τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . Συγχαρητηρια και στους Αντιδημάρχους . Σύντομα οι εγκληματίες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ κάποιον φουκαρά θα σφάξουν . Ποιος θα τους σταματήσει ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ . ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε τι θα κάνεις με την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών . Εχθές στην Υμηττού συμμορία 5 λάθρο μόλλον Αφγανών λήστεψαν μία γυναίκα .. Της πήραν την τσάντα το ρολόι της και την έσπρωξαν βίαια . Γιατί όλοι εσείς Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι . Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνείστε να πάρετε θέση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα . ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή