Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΦΡΙΚΗ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ....1940: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! ΜΕ ΚΕΡΑΚΙΑ Ή ΛΑΜΠΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!!

Σε ανακοίνωσή τους τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι και πρώην μέλη....

του συνδυασμού της Ρένας Δούρου, Άννα Βασιλάκη, Δέσποινα Κουτσούμπα, Φλώρα Νικολιδάκη και Μάκης Μαντάς, αναφέρουν ότι στην Αττική σήμερα υπολογίζονται σε 55.000 τα νοικοκυριά που είτε τους έχει κοπεί το ρεύμα είτε έχουν μεγάλες δυσκολίες να αποπληρώσουν λογαριασμούς (με κίνδυνο να κοπεί το ρεύμα), είτε δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση ώστε να προχωρήσουν σε διακανονισμό δόσεων.

Το πρόβλημα, όπως λένε, είναι πολύ ευρύτερο από τους δικαιούχους του «κοινωνικού τιμολογίου» της ΔΕΗ. Για παράδειγμα εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι ΚΟΤ, ούτε όμως μπορούν να αποπληρώσουν τη ΔΕΗ.

Η πολιτική που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση ξεκινά από τις συνεχείς αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, σε εποχές που το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών συνεχώς μειώνεται (ή εξαφανίζεται). Την ίδια στιγμή και σε απόλυτη ταύτιση με την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, το ηλεκτρικό ρεύμα αντιμετωπίζεται όχι ως αναγκαίο κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα, που η ΔΕΗ όποτε θέλει μπορεί να μας το στερήσει. Και ενώ ξοδεύει τόσα εκατομμύρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για να παρουσιάσει ένα κοινωνικό πρόσωπο με τους διακανονισμούς που "προσφέρει", στην πραγματικότητα εκβιάζει, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχουμε δεχτεί, όλους αυτούς που έχουν φτάσει στα όρια της απόλυτης φτώχειας, απειλώντας με κόψιμο του ρεύματος (και πραγματοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις την απειλή) και αρνούμενη να συνάψει διακανονισμό χωρίς την απαιτούμενη υπέρογκη προκαταβολή, ενώ δεν διακανονίζει τον αριθμό δόσεων με τρόπο που να αναλογεί στις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη.

Επίσης η ΔΕΗ αποκλείει από οποιονδήποτε διακανονισμό όσους επανασύνδεσαν το ρεύμα μόνοι τους (ή με τη συνδρομή του κινήματος), κατηγορώντας παράνομα τους οφειλέτες για "ρευματοκλοπή".

Γι' αυτό και σήμερα αποτελούν κορυφαία αιτήματα για την κοινωνική πλειοψηφία:

- να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού
- να μειωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος (όπως και νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου)
- να γίνονται διακανονισμοί αποπληρωμής της οφειλής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να τροποποιήσει τον κωδικό πληρωμής στη ΔΕΗ και τις προϋποθέσεις ώστε να διαθέσει από τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής γενναία χρηματοδότηση (περίπου 30 εκ.) για να καλυφθεί η ανάγκη αυτών των νοικοκυριών για καταβολή της προκαταβολής και να αναγκάσει τη ΔΕΗ σε διακανονισμό δόσεων ανάλογα με τις ανάγκες του οφειλέτη, και να προβλέψει ένα ποσό για την ίδρυση γραφείου που θα ασχολείται μόνο με την κάλυψη αυτών των ζωτικών κοινωνικών αναγκών των νοικοκυριών.

Το ποσό αυτό μπορεί να εξοικονομηθεί με τις εξής αλλαγή στον προϋπολογισμό του 2017, που ψηφίζεται σήμερα.

- την κατάργηση του κωδικού 072.7300 για την ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα 20 εκ. αυτά (ίδιοι πόροι) να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών

-την κατάργηση των κωδικών για τα 20 εκ. και των 8 εκ. ευρώ σε γήπεδα των ΠΑΕ (ΚΑΕ 9777.01.021 και 9777.01.023), ώστε τα 28 εκ. ευρώ να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών.
http://www.unpolitical.gr/2016/11/55000.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook (τίτλος: τροποποιημένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου