Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΜΕ 2 ΝΕΚΡΟΥΣ! ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΦΙΑΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ...

Τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο hot spot της Mόριας στη Λέσβο.Τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο hot spot της Mόριας στη ΛέσβοΜία 66χρονη γυναίκα και το ανήλικο εγγόνι της σκοτώθηκαν έπειτα από έκρηξη φιάλης. Όλα ξεκίνησαν περί τις 10.00 το βράδυ, όταν η 66χρονη άναψε φωτιά στη σκηνή της για να μαγειρέψει. Κοντά στον χώρο βρίσκονταν και η 25χρονη νύφη της και ένα ακόμη εγγόνι, 4 ετών, όλοι κουρδικής καταγωγής.

Για άγνωστο λόγο σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα τον θάνατο της...



66χρονης και του 6χρονου παιδιού που κάηκαν ζωντανοί εντός της σκηνής. Σοβαρά τραυματίστηκαν η 25χρονη και ο δεύτερος ανήλικος. Τους τραυματίες παρέλαβε C130 που έφτασε στο σημείο προκειμένου να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τις φλόγες.

Μετά το περιστατικό ξέσπασαν βίαια επεισόδια, με μετανάστες να βάζουν φωτιά σε σκηνές και, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, νε έχουν εγκλωβίσει τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της δομής. Με την επέμβαση της αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη.

Στο hot spot έσπευσαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματίες καθώς 10 ακόμα μετανάστες και πρόσφυγες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα, ενώ άλλοι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών που σκέπασαν το χώρο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού η κατάσταση εντός του hot spot εκτονώθηκε, οι μετανάστεςπου είχαν βγει στους δρόμους επέστρεψαν στις εστίες τους. Ωστόσο, ένας μεγάλος όμως αριθμός ανθρώπων πέρασε τη νύχτα στην ύπαιθρο, αφού οι σκηνές τους με όλα τους τα υπάρχοντα κάηκαν ολοσχερώς.

Περισσότεροι από 4.500 μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν στο hot spot της Μόριας. Στην πλειονότητά τους είναι αναγκασμένοι να ζουν σε καλοκαιρινές σκηνές.





















zougla.gr (τίτλος: τροποποιημενος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου