Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ...ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ....

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Η οικογένεια αποτελεί το βασικό, το πρωτογενές κύτταρο της κοινωνίας. Αν οι οικογένειες που αποτελούν την κοινωνία είναι υγιείς, τότε και η ...

κοινωνία θα είναι υγιής και εύρωστη. 
 
Η ελληνική οικογένεια, παρ’ ότι κρατιέται ακόμα σε ανώτερο επίπεδο από τη μέση ευρωπαϊκή, έχει επηρεαστεί από τη γενικότερη κρίση, δεν έχει μείνει αλώβητη. Αυτό καταδεικνύεται από την τεράστια αύξηση των διαζυγίων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των γεννήσεων εκτός γάμου, την καθιέρωση των συμφώνων συμβίωσης, και δη μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων, ως νέων μοντέλων συμβίωσης. Ίσως δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που οι τόσο όμορφες και περιεκτικές λέξεις «Πατέρας» και «Μητέρα» θα εξαφανιστούν από τα δημόσια έγγραφα και θα αντικατασταθούν από τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» για χάρη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
 
Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν στην υγιή οικογένεια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών ανέλαβε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με τον τίτλο «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά». Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών είναι μια θεσμοθετημένη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Παρέχεται έτσι η δυνατότητα συμμετοχής στους απλούς πολίτες στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός είναι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων ή κανονισμών ενταγμένων στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Για να υλοποιηθεί μια πρωτοβουλία και να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συλλεχθούν τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφές από 7 τουλάχιστον χώρες. Οι υποστηρικτές, αυτοί που υπογράφουν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η επαλήθευση των δηλώσεων γίνεται από κάθε κράτος στη βάση κάποιου δημοσίου εγγράφου, ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 
Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στοχεύει στην προστασία του θεσμού του γάμου και της οικογένειας. Αποσκοπεί σε έναν οριζόντιο εφαρμοστέο κανονισμό, ο οποίος θα ορίζει την έννοια του γάμου και της οικογένειας στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμφωνούν ότι γάμος είναι η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και ότι η οικογένεια εδράζεται στο γάμο και στους απογόνους. Σκοπός του γάμου είναι η αλληλοβοήθεια και ολοκλήρωση των συζύγων, καθώς και η ανατροφή της επόμενης γενιάς. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μεγαλώνουν σε μια σταθερή οικογένεια αγάπης με τον πατέρα και τη μητέρα.
Η κοινωνία έχει ανάγκη το γάμο και την οικογένεια. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζονται. Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» στη Ελλάδα είναι η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και οι κατά τόπους Σύλλογοι Πολυτέκνων. Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία αυτή μπορεί να το κάνει με τρεις τρόπους:
  1. Ο ένας είναι ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://signatures.mumdadandkids.eu
  2. Ο άλλος είναι η υπογραφή σε σχετικό έντυπο, που μπορεί να βρει στους κατά τόπους Συλλόγους Πολυτέκνων ή άλλους συνεργάτες.
  3. Αν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και εκτύπωσης μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα, να συλλέξετε υπογραφές από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορείτε και να την αποστείλετε ταχυδρομικώς στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Πλατεία Ελευθερίας 22, 10553 Αθήνα (Πλ. Κουμουνδούρου).
    Η φόρμα συλλογής υπογραφών βρίσκετε εδώ:


Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.mumdadandkids.eu/el/
Νομοθετική πρόταση: http://www.mumdadandkids.eu/files/home/LEGISLATION-PROPOSAL-el.pdf

 το διαβάσαμε στο: asimpiestos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΟΙ ΜΗΤΡΟπΟΛΙΤΕΣ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    Ο ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.
    ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ(ΑΡΘΡΟ 86-ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ)ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ .!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΡΟΙΜΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ(ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ,ΜΑΝΟΣ) ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ.
    ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ,ΕΘΝΟΣ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΚΛΠ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ
    11/2/11 Βασίλειος Νικόπουλος, Το προοίμιο του Ελληνικού Συντάγματος θεμελιώδης υπερδικανική και υπερσυνταγματική αρχή http://thriskeftika.blogspot.gr/2011/02/blog-post_7609.html
    ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή