Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΜΠΙΛΑΛΗ! ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ!

Σοκαριστική η είδηση που προβάλλει σήμερα το amen.gr.  Από τραγικό δυστύχημα έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τετάρτης ο Αγιορείτης μοναχός π. Νικόδημος Μπιλάλης σε ηλικία 85 ετών. 
Η αδόκητη απώλειά του οφείλεται σε δυστύχημα, καθώς ο μακαριστός αγιορείτης μοναχός την ώρα που ήταν ανεβασμένος σε μία σκάλα στο Κελί Υπαπαντής στην Καψάλα έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό. Κατά σύμπτωση, αντίστοιχες ήταν οι συνθήκες συνέπεια των οποίων εκοιμήθη και ο Αγ.Αθανάσιος ο Αθωνίτης, του οποίου τον βίο συνέγραψε ο μακαριστός, πλέον, π. Νικόδημος Μπιλάλης. 
Ο Μακαριστός π. Νικόδημος Μπιλάλης ήταν Θεολόγος - Φιλόλογος με πλούσιο συγγραφικό έργο και δράση με ομιλίες για πολλά θέματα. Ήταν από τους εμπνευστές και δημιουργούς της Π.Ε.ΦΙ.Π (Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων), που μέχρι σήμερα επιτελεί τεράστιο έργο στην βοήθεια και στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, καθώς και στην αποφυγή των εκτρώσεων.
Το πιο συγκλονιστικό για μας είναι ότι πριν από λίγο διάστημα του είχαμε πάρει συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε και από την "Ελεύθερη Ώρα-Νέους Ανθρώπους". Στη συνέντευξη εκείνη ο γέροντας Νικόδημος έλεγε φοβερά πράγματα. Ξαναδιαβάστε την (εδώ)
Ο Θεός να τον αναπαύσει και να τον κατατάξει στους εν Παραδείσω εκλεκτούς του.  

1 σχόλιο:

  1. Χαρακτηριστικος λογος Αγιορειτου, χυμα και σταρατα. Παντως για τον Χριστοδουλο, ο Θεος να τον συχωρναει, ολοι οσοι ηρθαν σε επαφη και συναφεια με τον Παπα , επτα τον αριθμο, επισκοποι και αρχιμανδριται, ολοι πεθαναν. Ο Βαρθολομαιος απομενει ο οποιος φαινεται οτι εχει ελαφρυντικα λογω Τουρκιάς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή