Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΙΟ...ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ!

Πριν αναπτύξουμε το Top 5, να ξεκαθαρίσουμε, όμως, πως πολύ πάνω από αυτό (στους αιθέρες της αηδίας) μπαίνει η Μόνικα, η οποία είναι ασφαλώς εκτός συναγωνισμού. Η κοπέλα είναι, όπως λέει και ένας φίλος, η Πρόεδρος των μισητών τραγουδιστριών. Η ιέρεια των σιχαμάτων!
Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα γιατί είναι και ευαίσθητοι οι hipsters και δεν θέλω να τους στενοχωρήσω. Παραθέτω, όμως, το βίντεο από την πρόσφατη εμφάνιση της Μόνικας στο Ηρώδειο (αν είναι δυναμόν), το οποίο άλλες φορές το βλέπω και ξεκαρδίζομαι, ενώ κάποιες άλλες πέφτω σε βαθιά μελαγχολία παρατηρώντας την απέλπιδα προσπάθεια αυτής της μετριότητας που βλέπω στη σκηνή να καλύψει το καλλιτεχνικό της κενό με άπειρα φώτα και λέιζερ!
MONIKA - "SECRET IN THE DARK" (LIVE @ HERODEON) from monika on Vimeo.

Κι αφού παρουσιάσαμε τον «διάβολο» τον ίδιο, ας πάμε και στο Top 5 των ελληνίδων τραγουδιστριών:


Άλκηστις Πρωτοψάλτη
alkistis
Ίσως η Άλκηστις που βλέπετε στη φωτογραφία να είναι η αρχή του κακού. Ίσως αποτελεί τη «μήτρα» για τις νεότερες γενιές τραγουδιστριών που ταλαιπωρούν τη ζωή μας σήμερα.
Μία… ζημιά που έγινε φυσικά σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου, που δεν είναι τραγουδίστρια για να τη βάλουμε στο Top 5, αλλά έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή της ελληνίδας τραγουδίστριας και πρέπει να την αναφέρουμε.
Από το «Διθέσιο», το «Ηφαίστειο» και κάτι άλλες τέτοιες ασυναρτησίες ξεκίνησαν όλα και καταλήξαμε στο νούμερο 2… Τις ξανθούλες από κάτω!
Νατάσσα Μποφίλιου – Ελεωνόρα Ζουγανέλη
mpofiliouzouga
Ξέρω πως στενοχωρώ πολλά κοριτσάκια που γράφω άσχημα λόγια για τη Νατάσσα και την Ελεωνόρα, ενώ επίσης γνωρίζω ότι πιθανότατα αυτή η επιλογή να μου κοστίσει στον σεξουαλικό τομέα. Όμως εδώ επιτελώ ένα λειτούργημα… Δεν μπορώ να κάνω αβάντες σε κανέναν μόνο και μόνο επειδή μπορεί να μη βρω γκόμενα.
Η Μποφίλιου, στην οποία έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, είναι εκνευριστική, πώς να το κάνουμε; Το ότι έχει καλή φωνή, δεν λέει κάτι. Ασφαλώς και δεν είναι ενοχλητική στα αυτιά, αλλά κλαίει συνέχεια, ξεβάφει και λερώνει.
mpofiliou
Αφήστε που λέει μόνο τραγούδια για γυναίκες. Υποτίθεται όλο κλαίει επειδή την πλήγωσαν άνδρες, αλλά εγώ βλέπω ότι χεσμένους μας έχει. Αφού πλέον, τα ελληνικά τραγούδια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Τα… Unisex (για όλο τον κόσμο) και τα… Μποφίλιου (αυστηρά για γυναίκες)!
Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για την Ελεωνόρα, που παρότι ο μπαμπάς της είναι ατομάρα και η ίδια είναι αξιοπρεπής, δεν γλίτωσε το Top 5. Με δίσκους που έχουν τίτλο «Έλα» και «Μετακόμιση τώρα», δεν πας πουθενά…
Φωτεινή Δάρρα
darra
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία… κλινική περίπτωση. Η Φωτεινούλα ανήκει στην κατηγορία της… φαντασμένης τραγουδίστριας που αν φωνάξεις στο δρόμο «Μονσερά Καμπαγιέ» είναι σίγουρο πως θα στρέψει το βλέμμα της προς εσένα.
Στην πραγματικότητα, όμως, δεν την ξέρει κανείς. Κι εγώ για να θυμηθώ το όνομά της χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ αρκετή ώρα στο Google. Τελικά, πάτησα «Δημήτρης Παπαδημητρίου» και βρήκα ότι τη λένε «Φωτεινή Δάρρα». Τελείως αυτόφωτη η Φωτεινή μιλάμε.
Ελένη Τσαλιγοπούλου
tsaligo
Κάποτε, πριν πολλά – πολλά χρόνια, περπατούσα ανέμελος στην έκθεση βιβλίου, όταν ξαφνικά άρχισε να παίζει από τα μεγάφωνα ένα τραγούδι της Τσαλιγοπούλου. Μπροστά από ένα περίπτερο ακούω τον υπάλληλο του εκδοτικού οίκου να λέει «ακούστε ρε παιδιά πώς τραγουδάει το… αηδόνι»! Αρχικά, ταράχτηκα, όπως και πολύς ακόμη κόσμος γύρω μου, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε όλοι πως ο άνθρωπος δεν ήταν τρελός. Απλώς, έκανε πλάκα.
Αυτή είναι η μόνη ευχάριστη εμπειρία που έχω με την Τσαλιγοπούλου. Έκτοτε, κάθε φορά που την ακούω σκέφτομαι πως ακόμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεπαράθυρο είναι καλύτερος από δαύτη. Όπως λέει και το μωρό ο Ζαχαράτος «είναι σαν την Αρβανιτάκη που έχει πάθει φαρυγγίτιδα».
Μελίνα Ασλανίδου
melina
Παιδεύτηκα πολύ για να καταλήξω στο νούμερο 5 και να μην αφήσω κάποια πραγματικά ενοχλητική τραγουδίστρια εκτός λίστας. Γι` αυτό… στρίμωξα τη Ζουγανέλη μαζί με την Μποφίλιου, ώστε να κλείσω το Top 5 με τη Μελίνα Ασλανίδου. Και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύω πως είμαι πραγματικά αμερόληπτος, καθώς δεν ντρέπομαι να το πω ότι παλιότερα θεωρούσα πως το Μελινάκι ήταν ωραίο μωράκι.
Δεν την βρήκα ποτέ όμως για να της ανοίξω την καρδιά μου. Αργότερα έμαθα πως «δεν έχει διεύθυνση, δεν έχει κινητό». Στιχάρα! Πέρασαν τα χρόνια λοιπόν και τώρα που την ξεπέρασα μπορώ να τη θάψω πολύ πιο άνετα. Κλείνω λοιπόν το Top 5 με το Μελινάκι, που έτσι όπως το πάει, στο αντίστοιχο αφιέρωμα σε κανά – δυο χρόνια δεν θα μπορέσω να τη συμπεριλάβω, επειδή θα έχει περάσει και τυπικά πια στην κατηγορία σκυλάδικο…
ΥΓ: Ασφαλώς υπήρχαν πολλές ακόμη υποψήφιες για τη λίστα, αλλά εκτιμώ πως η «Σαλαμάνδρα» επέλεξε τις πιο εκνευριστικές. Αν ξεχάσαμε κάποια, συγχωρέστε μας και είμαστε «όλοι αυτιά» να ακούσουμε τις παρατηρήσεις σας… Σύντομα, θα παραθέσουμε και την αντίστοιχη ανδρική λίστα για να μη μας πείτε και σεξιστές! Προτάσεις δεκτές.

14 σχόλια:

  1. Πράγματι και οι 5 Ελληνίδες τραγουδίστριες είναι πολύ εκνευριστικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή που με εκνευρίζει πολύ από τις πέντε είναι η κλαψιάρα Νατάσσα Μποφίλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ποιο πολιτιστικό κέντρο εμφανίζεται η Πάολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ ρε μπαγλαμά τι ακούς???
    Επειδή έχεις ένα blog νομίζεις ότι μπορείς να γράφεις ότι παπαριά κατεβάζει το ξερό σου???
    Αν δεν σου αρέσουν μην τις ξανά ακούσεις. Άντε γιατί τελευταία το έχεις ξεφτιλίσει με τις μαλακίες που γράφεις κόπανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη αυτό το μήνυμα είναι μεγάλη παγίδα, αγνοήσέ το.
      Φίλοι ανοήστε αυτό το μήνυμα σαν να μην τα είπε κάποιος.
      Αδιαφορείστε.

      Διαγραφή
    2. Φίλε εσύ που λες τον άλλον μπαγλαμά και διάφορα κουφά πες τον πόνο σου αλλού.
      Σεβασμός στον Παρατηρητή και στους φανατικούς του.

      Διαγραφή
    3. Ας γελάσω! Εσείς έχετε μαζευτεί και λέτε τον πόνο σας. Περαστικά.

      Διαγραφή
    4. Γέλα μόνος σου, πες τα μόνος σου, μείνε να τα λες μόνος σου εδώ.

      Διαγραφή
    5. Εσύ που λες "Ας γελάσω!" πάντως τα κατάφερες. Έδιωξες κόσμο. Πάμε να φύγουμε από δω.

      Διαγραφή
  5. Μάγκες αυτά που λέγονται εδώ από τους φίλους του Παρατηρητή είναι σωστά. Αυτό διακρίνω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δυο πρώτοι τα ειπαν ωραια.
    Τωρα παμε Παολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Στην Ασλανιδου το πρόβλημα είναι ότι δεν τη βρήκες να της πεις ότι σου αρέσει ή το ότι κάποια από τα τραγούδια της δεν είναι ποιοτικά και δε σου αρέσουν;
    2.Γιατί είναι υποχρεωτικό για να είναι νορμάλ κάποιος να ακούει ποιοτικά;
    3.Τι κακό έχουν τα σκυλάδικά;
    4.Μπορείς άνετα να ακούς Στικούδη και Κάλας την ίδια μέρα αφού κι οι 2 τραγουδάνε και μπορεί κάλλιστα να σου αρέσουν και τα 2.Κατά τη γνώμη μου όλα είναι μουσική.
    5.Δε μπορείς να κρίνεις τη μία τραγουδίστρια, γιατί κλαίει δημόσια και την άλλη, γιατί δε σου αρέσουν τα τραγούδια της, στο ίδιο άρθρο.
    6.Οι τραγουδιστές (και όχι μόνο) πρέπει να κρίνονται αλλά με λογικά επιχειρήματα -που όποιος τα έχει δεν χρειάζεται να βρίσει-.Για να μπορούν κι οι ίδιοι να διορθωθούν.
    7.Το άρθρο αυτό το έχω δει και σε άλλο site.
    8.Μήπως απλά δε σου αρέσει το είδος μουσικής που "υπηρετούν ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια συγνώμη για το 7.Δεν πρόσεξα το σύνδεσμο.

      Διαγραφή