Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ! ΠΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 90ΧΡΟΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ "ΔΗΜΟΤΙΚΑ" ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην ιστοσελίδα μας, η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «έξωση» 90χρονης, από κτίσμα στο οποίο αυτή ζει από το 1970 περίπου και το οποίο...

βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του περιβόλου του αμαξοστασίου του Δήμου.
Σύμφωνα με την έρευνα του Vukentra.gr, πρόκειται για κτίσμα που ανηγέρθη το 1970 περίπου και το οποίο το 1985 κρίθηκε με δικαστική απόφαση ως αυθαίρετο και χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μικρό οικίσκο κτισμένο με τσιμεντόλιθους, στο κέντρο της μεγάλης έκτασης που περικλείεται από τους οδούς Αγίου Βασιλείου, Λάρνακος, Αναπαύσεως και Δωδεκαννήσου, πίσω ακριβώς από το Αμαξοστάσιο του Δήμου, που σημειωτέων και αυτό μαζί με τα κτίσματά του είναι αυθαίρετο.
Στην δεκαετία του ’90, σύμφωνα με παλιούς αυτοδιοικητικούς της πόλης, επιχειρήθηκε η εκκένωση του, αλλά όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, σημειώθηκε έντονο επεισόδιο με αποτέλεσμα η «έξωση» ή μάλλον η διοικητική αποβολή να ματαιωθεί.
Περίοικοι που γνωρίζουν όλη την υπόθεση δηλώνουν ότι η πλευρά της 90χρονης αμφισβητεί τη «νομιμότητα» της έξωσής της, έξωση για την οποία ήδη ειδοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου ότι πρόκειται τις επόμενες ημέρες να εκτελεσθεί.
Από την πλευρά της, η 90χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είχε αντίρρηση να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο κτίσμα, αν ο Δήμος της εξασφάλιζε νέο χώρο για τη διαβίωσή της. Όπως μάλιστα εξομολογήθηκε σε συνομιλητές της, στο κτίσμα στο οποίο διαμένει από το 1970 μέχρι σήμερα, οι συνθήκες διαβίωσής της έχουν επιβαρυνθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια από τη δυσοσμία, τη σκόνη, τα σμήνη εντόμων (σκνίπες & κουνούπια), καθώς και τα ποντίκια, λόγω των σκουπιδιών της πόλης που συγκεντρώνονται μέσα στο αμαξοστάσιο του δήμου.
Υπενθυμίζεται, όπως έχει αναφέρει μόνο το Vukentra.gr, ότι ο Δήμος Περιστερίου παραχωρεί, με υπογραφή του αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Λύκου, δωρεάν και «εν κρυπτώ» διαμερίσματα των εργατικών ή αλλιώς «Προσφυγικών» πολυκατοικιών, σε «δικαιούχους» που έχουν σύμφωνα με τις αποφάσεις παραχώρησης συγκεκριμένα κοινωνικά προβλήματα.
Κάτοικοι, όμως αυτών των πολυκατοικιών αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο έξι (6) οι παραχωρήσεις διαμερισμάτων αλλά πολύ περισσότερες, ορισμένες μάλιστα από αυτές είναι κραυγαλέες περιπτώσεις ευνοιοκρατίας, αφού αυτοί που τελικά έχουν εγκατασταθεί και εργαζόμενοι είναι και δεν καλύπτουν κανένα κοινωνικό κριτήριο και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν ούτε το βασικό κριτήριο του δημότη της πόλης…
Από την άλλη βέβαια, εφόσον ο χώρος ανήκει στο Δήμο Περιστερίου και αυτό έχει επιβεβαιωθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, αυτός οφείλει να πράξει τα δέοντα… Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται εφόσον έχει τη δυνατότητα να «τακτοποιήσει» την 90χρονη σε ένα από τα «κενά» προσφυγικά διαμερίσματα, να την «πετάξει» στο δρόμο και μάλιστα σ’ αυτή την ηλικία.
Σε ανάλογη περίπτωση, κατά την οποία υπάρχει μάλιστα καταπάτηση χώρου του Άλσους Περιστερίου, η αντιδήμαρχος τα πόλης κ. Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, έχει δηλώσει στο Vukentra.gr, ότι πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση, αφού παρότι πρόκειται για αυθαίρετο, υπάρχει το κριτήριο της πολυτεκνίας και γι’ αυτό ουσιαστικά του έχει εκχωρηθεί μικρή έκταση από το Άλσος της πόλης.
Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε…
Ο «Σχολάζων & Κολάζων»
Vukentra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου