Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΣΚΑΤΑ... ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ! ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ!!!

Κάτια Τσιμπλάκη , CNN Greece

Βιοαέριo, από ανθρώπινα απόβλητα μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για εκατομμύρια σπίτια και να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Το βιοαέριο θεωρητικά μπορεί να δημιουργηθεί από όλα τα ανθρώπινα απόβλητα και θα ισοδυναμούσε φυσικό....

αέριο αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων το χρόνο. Θα μπορούσε επίσης να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για 138 εκατομμύρια σπίτια.

Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρει το Reuters, προέρχονται από μελέτη του Ινστιτούτου Νερού, Περιβάλλοντος και Υγείας του ΟΗΕ (UNU-INWEH).
Σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, η χρήση βιοκαυσίμου, η οποία προέρχεται από τα βακτήρια που δημιουργεί η διάσπασή τους, θα μπορούσε να συντελέσει στην οικονομική ανάπτυξη.
Τα υπολείμματα από την επεξεργασία των αποβλήτων θα μπορούσαν, σε παγκόσμια κλίμακα, να παράγουν δύο εκατομμύρια τόνους το χρόνο, «σταθερό» καύσιμο. Θα μπορούσαν δηλαδή να αντικαταστήσουν τον άνθρακα, χωρίς να αναγκαζόμαστε να κόβουμε δέντρα. Έτσι, θα προστατεύαμε το περιβάλλον, αναφέρει η έκθεση.
Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αφοδεύουν στο ύπαιθρο, αναφέρει η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών. Αν συνέλεγαν τα απόβλητά του και τα χρησιμοποιούσαμε για την παραγωγή βιοαερίου, θα μπορούσαν να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια για 10 με 18 εκατομμύρια νοικοκυριά. Ποσό που μεταφράζεται σε 200 με 376 εκατομύρια δολλάρια, ανά έτος, αναφέρει έκθεση UNU-INWEH.
Η κακή υγιεινή συνδέεται με τη μετάδοση ασθενειών όπως η χολέρα, διάρροια, δυσεντερία, ηπατίτιδα Α, τυφοειδή πυρετό και πολιομυελίτιδα, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

2 σχόλια:

  1. Θα φανούν και σε κάτι χρήσιμο οι υπουργοί, δηλαδή ο εγκέφαλός τους, αφού είναι γνωστό ό,τι αποτελείτε από ''καθαρό σκατό'' κατά 99,9%
    ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άσε που είναι μάμ, κακά και νάνι, οπότε παράγουν και από την κ....τρυπίδα και άλλο σκατό, με αποτέλεσμα να έχουμε υπερπαραγωγές τεραστίων διαστάσεων, τύπου Hollywood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή