Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

"ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΕΝΔΡΑ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΣTA ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΑΚΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ"! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΗ!

φωτό αρχείου
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία του δημότη Μανώλη Κοθρή, η οποία μάλιστα εστάλη και στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και συγκεκριμένα  στις αρμόδιες υπηρεσίες και ουσιαστικά αναφέρεται σε "οικολογικό έγκλημα" μια και σε θέσεις όπου είχε προβλεφθεί να φυτευτούν δένδρα, μπαίνουν πλάκες πεζοδρομίων! Τουτέστιν περισσότερο τσιμέντο αντί για πράσινο. 
Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία του κ. Κοθρή:

Κυρίες κ Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπεύθυνοι Πρασίνου κ Τεχνικών υπηρεσιών....



Με μεγάλη μου έκπληξη είδα το Σάββατο το πρωΐ, 31 Οκτ 2015, συνεργείο να τοποθετεί πλάκες πεζοδρομίου και να κλείνει λάκκους που είχαν ανοιχτεί για δένδρα στα πεζοδρόμια.
Συγκεκριμένα:
1.      Πεζοδρόμιο οδού Σύρου στην πλευρά του Δημαρχιακού Καταστήματος από Περικλέους μέχρι Γ. Βεντούρη. Είχαν ανοιχτεί λάκκοι πολλά χρόνια πριν και είχαν κλειστεί πρόχειρα με βοτσαλόπλακες χωρίς να φυτευθούν δένδρα. Φαίνεται οι βοτσαλόπλακες είναι πιο ωραίες από τα φυτά. Το Σάββατο 31 Οκτ 2015, το προαναφερόμενο συνεργείο τοποθέτησε τις πλάκες με λάσπη ώστε να μπορούν να παρκάρουν πιο εύκολα τα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο (μην με διαψεύσετε έχω φωτογραφίες) ή η βιολογική λαϊκή κάθε Παρασκευή να απλώνεται καλύτερα.
2.      Πεζοδρόμιο οδού Ευριπίδου στην πλευρά του Άλσους (για πόσο καιρό ακόμα;) από Περικλέους μέχρι Β. Μελά. Δύο λάκκοι, στο μέσον περίπου της απόστασης Περικλέους κ Γ. Βεντούρη που είχαν δένδρα αλλά ξεράθηκαν καλύφθηκαν με τις λευκές πλάκες πεζοδρομίου. Τελικά φαίνεται ότι ένα δένδρο κοστίζει περισσότερο από 4 πλάκες και τα απαιτούμενα υλικά για να αποφασιστεί η κάλυψη με πλάκες αντί για φύτεμα.
3.      Στην αρχή της Ευριπίδου υπάρχουν επίσης 2 στάσεις που θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει σε τι χρειάζονται. Μην απαντήσετε ότι δεν είναι δουλειά του Δήμου γιατί ο Δήμος εγκρίνει τις εργασίες στα πεζοδρόμιά του. Αντί λοιπόν να ξηλωθεί τουλάχιστον η μία (1) και να φυτευθεί ένα ακόμα δένδρο προτιμήθηκε η σίγουρη λύση της πλακόστρωσης του λάκκου που υπήρχε.

Θέλω επίσης να σας επισημάνω ότι υπάρχουν ακόμα 3-4 λάκκοι στο πεζοδρόμιο της Ευριπίδου στην πλευρά του άλσους χωρίς δένδρα, μήπως ξεχάστηκαν;

Είμαι δε σίγουρος ότι πολλοί τέτοιοι λάκκοι κλείστηκαν γιατί είχε πολλά χαρτιά με δρόμους στα χέρια του ο υπεργολάβος που έχει αναλάβει την «τσιμεντοποίηση».
Ένα τελευταίο παράδειγμα η οδός Δ. Θεοτοκόπουλου το πεζοδρόμιο της οποίας τσιμεντώθηκε για να τοποθετηθούν πλάκες χωρίς φυσικά κανένα λάκκο για δένδρα.

Μα τόσο πολύ αλλεργία με το πράσινο έχετε;
Άν το πρόβλημά σας είναι οικονομικό δεν έχω καμμία αντίρρηση να αγοράσω 5-6 δένδρα και η υπηρεσία πρασίνου (αλήθεια έχει τέτοια υπηρεσία ο δήμος Παπάγου-Χολαργού) να τα φυτέψει στην Ευριπίδου μια και μένω εκεί κοντά.

Δυστυχώς δεν μπορώ να καλύψω όλες τις ανάγκες του Δήμου σε δένδρα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε και άλλους μιμητές όταν μας ενημερώσετε ότι το φύτεμα ενός δένδρου κοστίζει πολύ περισσότερο από την τοποθέτηση τεσσάρων πλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου