Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ! ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Επιστρέφουν σε αλήστου μνήμης εποχές λογοκρισίας - Ετοιμάζουν «νόμο – έκτρωμα» για να ελέγξουν ακόμα και τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου – Χρησιμοποιούν μεθόδους απολυταρχικών καθεστώτων που...

παραπέμπουν σε μεθόδους Βόρειας Κορέας – Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζουν για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ - Αφού απέτυχαν να ελέγξουν τους καναλάρχες της διαπλοκής βάλλουν τώρα εναντίον όλων των ΜΜΕ. 
Με «ύποπτες» και αμφιλεγόμενες διαδικασίες η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ετοιμάζει νομοσχέδιο για να ελέγξει όλες τις ελεύθερες φωνές στο χώρο των μέσων ενημέρωσης.
Αφού έχρισε «εθνικό καναλάρχη» τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος θα διαμορφώσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο χτίζοντας τις συμμαχίες της κυβέρνησης, τώρα επιδιώκει να ελέγξει και την ενημέρωση στα διαδικτυακά μέσα, πολλά εκ των οποίων αποτελούν υγιείς επενδύσεις στο χώρο της ενημέρωσης, χωρίς εξαρτήσεις από «θαλασσοδάνεια» και χρέη.
Όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, με στόχο να ρυθμιστεί το θεσμικό πλαίσιο στα διαδικτυακά media.
Mέχρι εδώ, όλα καλά. Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη να μπουν κανόνες στην ενημέρωση που να ρυθμίζουν τη λειτουργία των Μέσων. 
Παρά το γεγονός ότι η νομοθετική αυτή κίνηση φαίνεται θετική, οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, για το θέμα, προϊδεάζουν για τον απώτερο σκοπό της κυβέρνησης, τον απόλυτο, δηλαδή, έλεγχο της ενημέρωσης.
Το συγκεκριμένο έργο έχει ανατεθεί στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του (advertising.gr) υποστηρίζει ότι: «Θέλουμε όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο να εισάγουν περισσότερα ποιοτικά στοιχεία λειτουργίας. Αυτά δεν μπορούν να προκύψουν όταν έχουμε εργασιακές γαλέρες, όταν ξεπλένουμε χρήματα στις ιστοσελίδες, όταν απειλούμε ανθρώπους, επιχειρηματίες και πολιτικούς με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Θέλουμε να χαρτογραφήσουμε το χώρο και δίνουμε κίνητρα - το βασικό είναι ότι θα έχουν μερίδιο στην κρατική διαφήμιση. Δεν παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο, όμως σχεδιάζουμε το μητρώο να παρέχει και αρκετά χρηστικά εργαλεία, όπως ένα πολύ αποτελεσματικό software για τη λογοκλοπή».
Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση θα υποχρεώσει όλα τα sites να εντάσσονται στη δική της πλατφόρμα, η οποία, μέσω ενός περίπλοκου λογισμικού, θα εντοπίζει κείμενα τα οποία δεν θα εμπίπτουν στους δικούς της κανόνες. 
Με «καρότο» τη συμμετοχή των διαδικτυακών μέσων που θα εγγραφούν στο Μητρώο, στην πίτα της κρατικής διαφήμισης, το «μαστίγιο» έρχεται με τον έλεγχο ποιότητας στο περιεχόμενο της ενημέρωσης που παράγουν.
Πρόσχημα θα είναι το ζήτημα της λογοκλοπής και της αναπαραγωγής κειμένων με το λεγόμενο «copy-paste», ωστόσο, στο επίκεντρο θα μπει ο έλεγχος «ψευδών ειδήσεων».
Δηλαδή, η κυβέρνηση, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και του λογισμικού που θα εγκαθιδρύσει για τον έλεγχο, θα αποφασίζει για την εγκυρότητα ή μη των ρεπορτάζ των διαδικτυακών μέσων, στερώντας τους σαν ποινή, την πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση.
Αντί της Δικαιοσύνης δηλαδή, θα αποφασίζουν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ!
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι πάρα πολλά και δημιουργούν περίεργους συνειρμούς, που θυμίζουν άλλες εποχές. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί πάνω στις δηλώσεις του κ. Κρέτσου, λέγοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για το θέμα.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ η κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα με πρωτοφανείς τακτικές που θυμίζουν ολιγαρχικά καθεστώτα θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού και να αποφασίζουν οι υπουργοί της τι θα γράφουν τα ΜΜΕ.
Μάλιστα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους «τσουβαλιάζουν» όλα τα μέσα ενημέρωσης στην ίδια μοίρα με τα κανάλια των εργολάβων που χρωστάνε εκατομμύρια στις τράπεζες και στο δημόσιο.
Και βεβαίως μιλάμε για μια κυβέρνηση που για παραπάνω από 1 χρόνο υποτίθεται ότι θα ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. 
Μιλάμε για την κυβέρνηση που αντί να τσακίσει στη νομιμότητα τους εργολάβους της ενημέρωσης, κρατικοποίησε τα χρέη τους μέσω της κρατικοποίησης του Μεγάρου Μουσικής.
Αν μη, τι άλλο, τραγικοί!

newsbomb.gr

2 σχόλια:

  1. Όσοι έχουν ιστοσελίδες συνεχίζουν να πολεμούν την συμμορία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι να πέσει κάτω και να γίνει θρίψαλα αυτή η πρόστυχη ανθελληνική προδοτική λαθρόφιλη συμμορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή