Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ! ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ!

Σχόλιό μας: Ακούσατε την είδηση από κάποιο ελληνικό κανάλι Όχι! Ακούσατε μήπως το ελληνικό ΥΠΕΞ του χοντρού Κοτζιά να διαμαρτυρηθεί...

και να καταγγείλει τη φασιστική Αλβανία του Ράμα; Όχι! Ε, είμαστε ξεφτίλες! 
Όπως είχαμε αποκαλύψει σε άρθρο που δημοσιεύσαμε στις 11 Φεβρουαρίου, η Αλβανική κυβέρνηση παρουσίασε το περιβόητο νόμο «Περί καταγραφής και εγγραφής μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας των μεταναστών», που έμμεσα αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου σε όσους διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. 
Αν και ο νόμος δε αναφέρεται στο δικαίωμα ψήφου, ο συνδυασμός του με τοn εκλογικό νόμο θα αποφέρει την αφαίρεση ψήφου σε όσους δηλώσουν ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού καθώς ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι στοn κατάλογο ψηφοφόρων εγγράφονται μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή του εκλογικού κέντρου, αποκλείοντας από το κατάλογο όσους διαμένουν στο εξωτερικό.
Ο νόμος «Περί καταγραφής και εγγραφής μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας των μεταναστών», υπερψηφίστηκε μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ, στις 18 Φεβρουαρίου, και χαρακτηρίστηκε από λεκτικές συγκρούσεις ανάμεσα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης.
Μέρος αυτής της σύγκρουσης έγινε και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες ο όποιος μίλησε από το βήμα της βουλής πολλές φορές και ζήτησε επανειλημμένα την αναίρεση του νόμου και την ψήφισή του στο μέλλον μαζί με την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.
Ο υπουργός εσωτερικών της Αλβανίας κ. Ταχίρι, προσπάθησε να δικαιολογήσει την νομιμότητα του νόμου με δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση τον βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίο τον χαρακτήρισαν ΗΛΙΘΙΟ και ΑΠΑΤΕΩΝΑ !!!
Ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας κ. Μπουσάτι αποδέχτηκε ότι ο τελικός σκοπός του νόμου είναι ο ψήφος των μεταναστών, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα ψηφίσουν οι μετανάστες με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, αφού αφαιρεθούν από τον εκλογικό κατάλογο στον τόπο καταγωγής τους.
Ένας βουλευτής του κυβερνών κόμματος ο όποιος καταψήφισε το νόμο και υπήρξε μετανάστης στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, δήλωσε:
«Γιατί θέλετε να μας γράψετε πάλι αφού γραμμένους μας έχετε εκεί που ζούμε στο εξωτερικό.»
Ο κ. Ντούλε ήταν επιεικής, σε σχέση με τους άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο νόμος αυτός σε συνδυασμό με το εκλογικό νόμο θα αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που ζουν στο εξωτερικό και σχολίασε το νόμο:
«Αυτός ο νόμος δεν βάζει φρύδια, αλλά βγάζει μάτια.»
Δεκαπέντε ημέρες μετά την κήρυξη του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, θα έχουν πλέον το δικαίωμα ψήφου στην Αλβανία.
himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου