Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ.... ΣΕ ΡΟΛΟ ΓΑΤΑΣ Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΣΠΕΤΣΑΙ» ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ «BODRUM»

Το παίγνιο της αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων...


συνεχίζει για τρίτη ημέρα η Άγκυρα παρενοχλώντας «διακριτικά» το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Odin Finder» που έκανε έρευνες για πόντιση καλωδίου στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου. 

Όταν το ιταλικό ερευνητικό εμφανίστηκε στην περιοχή, κοντά του έπλευσε η τουρκική κορβέτα «Bodrum» και παρενόχλησε το «Odin Finder» ζητώντας από το πλήρωμα του ιταλικού να απομακρυνθεί από την περιοχή με το ψευδές επιχείρημα ότι διεξάγει έρευνες πάνω από... τουρκική υφαλοκρηπίδα!

Στην τουρκική πρόκληση η Αθήνα απάντησε με την ενεργοποίηση της φρεγάτας «Σπέτσαι» η οποία έπλευσε από το Σάββατο στην περιοχή και κάλεσε το τουρκικό πολεμικό να απομακρυνθεί. 

Για τρίτη ημέρα, το ιταλικό ερευνητικό συνεχίζει τις έρευνες. Σε απόσταση περίπου ενός μιλίου δίπλα στο «Odin Finder» κινείται η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι». Η τουρκική κορβέτα «Bodrum» παραμένει στην περιοχή, σε απόσταση 5-6 μιλίων από το ιταλικό ερευνητικό πλοίο και την ελληνική φρεγάτα. 

Για τις έρευνες που πραγματοποιεί το «Odin Finder» έχει εκδοθεί NAVTEX η οποία αναφέρει με σαφήνεια την περιοχή στην οποία το «Odin Finder» θα συνεχίσει τις έρευνες κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Είναι το τρίγωνο ανάμεσα σε Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο. Το ερώτημα είναι αν το ιταλικό ερευνητικό θα συνεχίσει τις έρευνες ή η ελληνική πλευρά θα υποχωρήσει στην τουρκική επιθετικότητα που υποστηρίζει ότι ο πλους του «Odin Finder» που συνεχίζεται σε διεθνή ύδατα γίνεται σε μια περιοχή πάνω από δήθεν τουρκική υφαλοκρηπίδα.

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου