Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ! ΟΙ ΗΠΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ 50 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΟΜΑΧΟΚ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΝΕΚΡΟΙ! ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ!

 Πάνω από 50 πύραυλοι “Τόμαχοκ” έπληξαν βάση της Συρίας...

- Από αεροπλανοφόρα στην ανατολική Μεσόγειο η εκτόξευση των Τόμαχοκ
- Στόχος η στρατιωτική βάση Αλ-Σααϊράτ απ' όπου έγινε η επίθεση με τα χημικά στην Ιντλίμπ
- Είναι η μεγαλύτερη βάση στη Συρία μετά από εκείνη της Λαττάλειας - Καταστράφηκαν τα πάντα, σκοτώθηκαν τέσσερις Σύροι στρατιώτες ανάμεσά τους ένας πτέραρχος
- Το μήνυμα Τραμπ για την επίθεση κατά των συριακών δυνάμεων
- ΗΠΑ: Ενημερώσαμε αλλά δεν ζητήσαμε την άδεια της Ρωσίας
- Καθεστώς Άσαντ: Κάνετε τη χάρη στο Ισλαμικό Κράτος!
Λίγο μετά τις τέσσερις και μισή άρχισε μια “βροχή” πυραύλων κατά της βάση των συριακών δυνάμεων απ' όπου απογειώθηκαν τα μαχητικά τα οποία καταγγέλθηκε ότι έριξαν τα χημικά κατά των αμάχων.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν από αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα και οι στόχοι συμπεριλαμβάνουν την αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη Χομς, από την οποία απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων.

Οι 59 πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.
"Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ", είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η αεροπορική βάση Σαϊράτ που έγινε ο στόχος της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης έχει “σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί,” σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τέσσερις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Έχουμε επιβεβαίωση για τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών, ανάμεσά τους και ένας πτέραρχος. Υπάρχουν επίσης και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.
Η βάση έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί: τα αεροσκάφη, η πίστα, οι αποθήκες καυσίμων και το κτίριο της αντιαεροπορικής άμυνας έχουν κονιορτοποιηθεί, είπε.
«Υπήρχαν αεροσκάφη τύπου Soukhoï-22, Soukhoï-24 και Mig-23», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου που διαθέτει μεγάλο δίκτυο ιατρικών και στρατιωτικών πηγών στη Συρία. Η αεροπορική βάση Αλ-Σααϊράτ, η οποία επλήγη, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία μετά την βάση της Λαττάκειας.
Τραμπ: Διέταξα επίθεση
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στην γραπτή ανακοίνωση που διάβασε απευθυνόμενους στους Αμερικανούς συμπολίτες του, για την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αμυντικού ενδιαφέροντος στη Συρία: “Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.
Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν. 
Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν τελικά, στο τέλος. Καλή σας νύχτα. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σας Ευχαριστώ.
Δαμασκός: Εξυπηρετείτε τους τζιχαντιστές
Η επίθεση των ΗΠΑ σε συριακό έδαφος εξυπηρετεί τος σκοπούς των "ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων" και του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Δαμασκού στον αμερικανικό βομβαρδισμό και ήρθε από τον κυβερνήτη της επαρχίας Χομς, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεσης από τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη.
"Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. "Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία" πρόσθεσε.
Είπε επίσης στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών. Η βάση αυτή, σύμφωνα με τον Σύρο αξιωματούχο, υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Κι αν όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο ο αμερικανικός βομβαρδισμός προκαλεί αντίδραση από το καθεστώς Άσαντ, στις τάξεις της αντιπολίτευσης φέρνει... πανηγυρισμούς! H Εθνική Συμμαχία της Συρίας ελπίζει ότι οι πυραυλικές επιδρομές θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και “η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων,” σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης.
"Ενημερώσαμε αλλά δεν… ρωτήσαμε τη Ρωσία"
Λίγες ώρες μετά τη δήλωση από τη Μόσχα πως η στήριξη της Ρωσίας στο καθεστώς Άσαντ δεν είναι άνευ όρων, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το βομβαρδισμό της Συρίας με τις… ευλογίες του Πούτιν. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως είχε ενημερωθεί η Μόσχα πως πρόκειται να ξεκινήσει ο βομβαρδισμός της συριακής αεροπορικής βάσης αφού στην περιοχή υπάρχουν και ρωσικές δυνάμεις. Τα τμήματα της βάσης όπου θεωρείται ότι βρίσκονται οι δυνάμεις της Ρωσίας, δεν χτυπήθηκαν είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις.
Ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την επιχείρηση, ο Ντέιβις ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν "πολλαπλές" συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις χθες προτού εκτοξεύσουν πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει πως "δε ζητήσαμε την άδεια Μόσχας". Κι αν η Ρωσία γνώριζε, φαίνεται πως δεν συμφωνεί. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή, δήλωσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις μπορούν να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων στη ρωσική Άνω Βουλή, δήλωσε ότι μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, η συμμαχία ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία, είναι αμφίβολη, σύμφωνα με το RIA.
newsit.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και rt.com
Φωτογραφίες: Reuters (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου