Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ! Ο ΛΗΣΤΗΣ ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ!!! ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Ρεπορτάζ Πρώτο Θέμα (τίτλος: δικός μας)
Όπως έγινε γνωστό η Αστυνομία αξιολογεί  «την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών» - Μεγάλα ερωτηματικά για την επιχείρηση που αντί για επιτυχία, εξελίχθηκε σε «μελανή στιγμή» για την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ...


«Τρύπες» στο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στη χθεσινή ληστεία στο Παλαιό Φάληρο, αναζητά η Αστυνομία, παραδεχόμενη αφενός και αποδίδοντας εμμέσως εκεί το φιάσκο με το ληστή που κατάφερε να διαφύγει έχοντας παραμείνει επί δεκατέσσερις και πλέον ώρες σε μια ντουλάπα. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών»: Πρακτικά αναζητώνται τα «στεγανά» εκείνα μεταξύ των υπηρεσιών που δεν επέτρεψαν τον επαρκή τους συντονισμό, ώστε μια επιχείρηση που εξαρχής είχε τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε επιτυχία, να  καταλήξει, τελικά, σε φιάσκο.

Από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν πάντως, είναι ότι στελέχη της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα από την πόρτα της ντουλάπας μέσα στην οποία είχε κρυφτεί ο καταζητούμενος ληστής, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να ανοίξει τη ντουλάπα, όχι αναζητώντας τον, αλλά έστω για να διαπιστώσει αν οι δράστες είχαν ψάξει και εκεί, άρα πιθανότητα θα έπρεπε και εκεί να αναζητήσουν στοιχεία. Και βέβαια, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σε ένα σπίτι που είχε κάλυψη με κάμερες κανένας στη διάρκεια της επιχείρησης δεν είδε προσεκτικά το υλικό τους για να διαπιστώσει αν είχαν βγει από το σπίτι και οι τέσσερις άνδρες που είχαν εισβάλει. Σ' αυτή την περίπτωση, θα είχε διαπιστωθεί ότι από τους τέσσερις είχαν βγει από το διαμέρισμα οι τρεις. 

Μετά το φιάσκο, ψάχνουν παντού τον ληστή που έχασαν από την ντουλάπα

Ακόμα και σε σενάριο ταινίας θα δυσκολευόταν κανείς να πιστέψει την εξέλιξη που είχε η ληστεία που ξεκίνησε χθες το πρωί σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο. Από τους τέσσερις ληστές, οι δύο συνελήφθησαν, ο τρίτος σκοτώθηκε, ο τέταρτος όμως επί ώρες ήταν άφαντος. Και την ώρα που η αστυνομία «χτένιζε» την περιοχή και τις γύρω πολυκατοικίες για να τον εντοπίσει, αμέλησε να ψάξει στο διαμέρισμα της ληστείας!

Ο δράστης κρυβόταν από το πρωί σε ντουλάπα του διαμερίσματος και ήταν αργά τη νύχτα που αποκαλύφθηκε η απίστευτη γκάφα και παράλειψη της αστυνομίας. Και αυτό γιατί ο άντρας έκανε την ανάγκη του μέσα στη ντουλάπα, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να κινήσει την περιέργεια του γιου της 66χρονης που έμενε στο διαμέρισμα, ο οποίος προσπάθησε να εντοπίσει την «πηγή» της. Η μυρωδιά τον οδήγησε στη ντουλάπα και όταν άνοιξε είδε έναν κουκουλοφόρο να τον απειλεί με πιστόλι!

Το protothema.gr φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ που είχε στηθεί το πρωί έξω από την πολυκατοικία, η οποία όμως τελικά δεν στάθηκε αρκετή για να φέρει τον τέταρτο δράστη στα χέρια της αστυνομίας. Το αποτέλεσμα είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός να κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Αθήνας!  

Βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εισβάλλει στην πολυκατοικία



Τον κατάλαβαν από την μυρωδιά! 

Η ληστεία έγινε χτες το πρωί στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, όπου διέμενε μία 66χρονη γυναίκα. Στον 9ο όροφο έμενε ο γιος της που είχε βάλει κάμερες και είδε σε πραγματικό χρόνο τους τέσσερις άνδρες να αδειάζουν το σπίτι της μητέρας του. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε αμέσως και ξεκίνησε η επιχείρηση για τη σύλληψη των ληστών.

Πάνω από 20 αστυνομικοί, άρχισαν να καταδιώκουν τους ληστές στα μπαλκόνια. Οι τρεις δράστες πανικόβλητοι πήδηξαν στον 7ο όροφο. Εκεί βρήκαν μία οικιακή βοηθό και έναν μαρμαρά που εκτελούσε εργασίες και τους κλείδωσαν στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος.

Ο ένας ληστής κρύφτηκε στη ντουλάπα του συγκεκριμένου σπιτιού και ο άλλος στη μπανιέρα, όπου τους εντόπισαν και τους δύο οι αστυνομικοί. Ο τέταρτος κατάφερε να φτάσει στον 5ο όροφο, από όπου όμως γλίστρησε και βρήκε τραγικό θάνατο. Αφού οι αστυνομικοί έψαξαν όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, βρήκαν το πτώμα του στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου.

Το απίστευτο όμως είναι ότι στο διαμέρισμα της ληστείας, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει!

Γύρω στις 11 χτες το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 66χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. 

Τότε, έγινε και η εκπληκτική αποκάλυψη από τον γιο της γυναίκας, ο οποίος άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του. Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα, πιθανόν από την αγωνία του και αυτό μύρισε στον γιο της γυναίκας. Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 66χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου