Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΞΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΟΜΑΡΙ! ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΩ"! ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ!

Ιδού ένα ακόμη πολιτικό γομάρι (κατά Ροντούλη) της κυβέρνησης Τσίπρα. Πρόκειται για τον υπουργό Σκουρλέτη ο οποίος δηλώνει ότι δεν μπήκε στην αριστερά για να κάνει καριέρα (αλλά κάθεται στην υπουργική καρέκλα), μιλάει για στημένο διαγωνισμό και για όσο-όσο ξεπούλημα της ...


ΔΕΗ, αλλά παρά το έγκλημα, θα συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις των τοκογλύφων-δανειστών-αρπακτικών! Ένας ακόμη προδότης! 
Το σχετικό ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα - Στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι βαποράκια συμφερόντων είπε ο υπουργός ωστόσο δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα πειθαρχήσει στη συλλογική απόφαση - ΝΔ: Να κατονομάσει τα «βαποράκια», δεν είναι παρατηρητής

Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ «όσο όσο», αν επικρατήσει η θέση των δανειστών, ο διαγωνισμός για την πώληση είναι στημένος, στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία, είναι μερικές από τις «ατάκες-φωτιά» του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος όμως τελικά διευκρίνισε ότι θα πειθαρχήσει στην όποια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης και του κόμματος γιατί έχει γαλουχηθεί με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι στην Αριστερά για να κάνει προσωπική καριέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε ότι όσα δήλωσε για το θέμα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ότι αγωνιζόμαστε για μια ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, τον καλύπτουν απόλυτα και ενημέρωσε ότι και χθες στην Βουλή και ιδιαιτέρως έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό. 

«Το ερώτημα δεν είναι μόνο ατομικό για το αν θα ψηφίσω. Εχω γαλουχηθεί εντελώς στην λογική των συλλογικών αποφάσεων, δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω προσωπική καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο, είμαστε το πιο δημοκρατικό κόμμα, το έχουμε κατακτήσει αυτό», είπε ο κύριος Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως έχει βγει στα «κεραμίδια» - τηλεοπτικά κανάλια προσπαθώντας «να λειάνει την τελική απόφαση».

Στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι βαποράκια συμφερόντων που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως ο  διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΗ είναι στημένος. «Στην α' αξιολόγηση εμείς συμφωνήσαμε ότι αυτή την τριετία που θα γίνεται η διαδικασία, εμείς έπρεπε να βάλουμε σε εφαρμογή το σχέδιο των συμπράξεων, αντί να πουλήσει, να συνεργαστεί με εταιρείες. Αυτό το σχέδιο δεν μας το επιτρέπουν, μας έβαλαν όρο ότι απαγορεύεται η ΔΕΗ να συμπράξει και το σχέδιο αυτό δεν το πίστεψε ούτε η διοίκηση της ΔΕΗ», είπε. 

Εγώ αυτό το σχέδιο το είχα επεξεργαστεί και είχα έρθει και σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρία, να μπει ως μέτοχος και όχι αγοραστής, πρόσθεσε ο κύριος Σκουρλέτης, καταλήγοντας: «Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο - όσο».

Τα υδροηλεκτρικά, παρά την πίεση, εξ' όσων γνωρίζω, έχουν μέινει απέξω, είπε, αλλά πρόσθεσε: «Δεν αμφιβάλλω ότι θα μπουν αργότερα. Γιατί σας λέω ότι όσα είχαμε συμφωνήσει στην πρώτη αξιολόγηση τώρα τα παίρνουν πίσω».

«Δεν είμαι δογματικός, ναι μπορεί και να πουλήσεις όταν έχεις σχέδιο ανάπτυξης, όλες οι εταιρίες μπορεί να το κάνουν, μέσα από δικό τους σχεδιασμό, όχι επιβαλλόμενο», είπε ακόμα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συνέβαλε στα σχέδια αυτά: «Ακολουθήθηκε πολιτική απαξίωση για να πωληθεί όσο-όσο, είναι ιδεόληπτοι οι άνθρωποι. Πρόκειται για ιδεοληψία και δογματισμό».

Η υπόθεση της ΔΕΗ είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο λόγω των ημερών, αλλά από τη δεκαετία του '50 έχει παρακολουθήσει όλο το μοντέλο ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, επιχειρώντας να εξηγήσει την θέση του.

Ο κύριος Σκουρλέτης επισήμανε πάντως πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και στην ενέργεια και πως έχουμε ανεπιστρεπτί αφήσει πίσω τη δεκαετία του '70 και του '80. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί σήμερα μονοπωλειακή αγορά όπως τότε», είπε, αλλά αναρωτήθηκε εάν «είναι όμως τελικά αυτή η διαδικασία βίαιη έφοδος στην περιουσία της ΔΕΗ ή το αφήνουμε αυτό να εξελιχθεί με φυσιολογικό τρόπο»;

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΤΟΝ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑΝ
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ...

    ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
    ΚΑΜΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΛΕΠΡΟΙ-ΟΒΡΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή