Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΜΕ 1ΔΙΣ ΕΥΡΩ


opad

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έφεραν στο φως της δημοσιότητας το ξεχασμένο οικονομικό σκάνδαλο του ταμείου υγείας του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την λεηλασία στο υπουργείο Υγείας των χρημάτων του Ελληνικού λαού για υγειονομικές δαπάνες ασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2010. Υπενθυμίζεται ότι η ζημία του Κράτους από την κακοδιαχείριση στον ΟΠΑΔ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δις Ευρώ.
Απαντώντας ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο» (!) αλλά ανέφερε πως δόθηκε εντολή ελέγχου στην Οικονομική Επιθεώρηση στις 25-10-2012. Όμως συμπλήρωσε πως η εντολή αυτή πρόσφατα ακυρώθηκε προκειμένου να ξαναξεκινήσει ο έλεγχος από άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων). Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:
«Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο με το ταμείο υγείας του Δημοσίου. Προφανώς δεν έχει ανάγκη να περιμένει ελέγχους και πορίσματα επιθεωρητών. Πριν ολοκληρωθούν, ο κ. Υπουργός σπεύδει να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα τους.
Από τα λεγόμενα του δε, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο έλεγχος στον ΟΠΑΔ παρακωλύεται συστηματικά. Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Σταϊκούρα ξεκίνησε κάποιος έλεγχος τον περασμένο Οκτώβριο, ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε δυο μήνες μετά σε άλλη υπηρεσία του υπουργείου του! Για να ξαναξεκινήσει για 3η φορά από την αρχή...
Εδώ θέλω να θυμίσω στον κ. Σταϊκούρα ότι ο έλεγχος στον ΟΠΑΔ δεν ξεκίνησε για 1η φορά τον Οκτώβριο του 2012 όπως ισχυρίστηκε.
Έγγραφο του ίδιου του Υπουργείου του τον διαψεύδει και αποδεικνύει ότι ο έλεγχος για την περίοδο 2004 – 2008 είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2011, δηλαδή πριν από 20 μήνες! Γιατί ξέχασε ο κ. Σταϊκούρας να αναφέρει στη Βουλή τον έλεγχο αυτό; Μήπως γιατί δεν τον βόλευαν τα συμπεράσματα του; Μήπως γιατί οδηγούσε αναπόφευκτα στον καταλογισμό ευθυνών σε σημερινά στελέχη της ΝΔ; Ο κ. Υπουργός οφείλει να εξηγήσει γιατί απέκρυψε τα παραπάνω από την Βουλή και γιατί προσπαθεί να εξαφανίσει το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στον ΟΠΑΔ».
 http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου