Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΩΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ!



·                 Νέο μέτωπο ανοίγει με τους κατοίκους του Βοτανικού που ετοιμάζουν αντιδράσεις!

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του στην Ντόχα του Κατάρ (ώ τι σύμπτωση!) και συζήτησαν το θέμα της κατασκευής τεμένους στην Αθήνα, καθώς και ζητήματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης (των Τούρκων της Θράκης γράφουν τουρκικά ΜΜΕ). Ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο δεν αντέτεινε λέξη για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ακριτική Θράκη και στο Αιγαίο αλλά έδωσε αναφορά -χαρτί και καλαμάρι- για το τι προτίθεται να δώσει στην Τουρκία! Ενημέρωσε τον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της κατασκευής τεμένους στην Αθήνας, διευκρινίζοντάς του ότι πέρασε από τη Βουλή! Ο Ταγίπ Ερντογάν πιάστηκε από την αποστροφή αυτή στον λόγο του Έλληνα Πρωθυπουργού, για να του επισημάνει ότι δεν είναι προϋπόθεση πως πρέπει να φτιάξουν το τζαμί οι  Έλληνες. «Εάν έχετε στην άδεια για την κατασκευή του, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς. Αρκεί αυτοί που έρχονται στην  Αθήνα για τουρισμό κτλ να μπορούν να βρουν ένα μέρος για να κάνουν την προσευχή τους», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Με αυτό τον ελιγμό, μπήκε κατευθείαν στο ...ψητό της κατασκευής του τζαμίού. Ο  δε κ. Σαμαράς, μεγαλόθυμος και κουβαρντάς, όχι μόνο έδειξε θετική ανταπόκριση, αλλά τόνισε ότι το τέμενος θα κατασκευαστεί με χρήματα της ελληνικής Πολιτείας!
Το θέμα συνεπώς είναι λυμένο και η απόφαση ελήφθη: Το τέμενος θα γίνει 100% στην Αθήνα και όπως όλα δείχνουν, στο Βοτανικό.  Με τι αντάλλαγμα; Ο κ. Σαμαράς δεν πήρε απολύτως τίποτε από την συνάντηση με τον Ερντογάν. Αντιθέτως, όταν ρώτησε τον Τούρκο ομόλογό του, "εμείς περάσαμε από  το ελληνικό κοινοβούλιο, τη δημιουργία τζαμί στην Αθήνα, εσείς θα κάνετε το ίδιο με τη θεολογική σχολή της Χάλκης;", ο κ. Ερντογάν απάντησε: «Γιατί να μην συμβεί;»!

Γιατί άραγε, γιατί; Ξέρετε πώς μεταφράζεται αυτό στα… τουρκικά; Άφεριμ… ζήσε Μάη να φας κουτόχορτο!!! Ο Τούρκος όπως πάντα, εκτοξεύει αόριστες υποσχέσεις, χωρίς ποτέ να δίνει το παραμικρό. Αντιθέτως, περιμένει να πάρει και παίρνει. Όταν ειδικά έχει απέναντί του πολιτικούς οσφυοκάμπτες τύπου Σαμαρά, τότε παίρνει και με το παραπάνω! 


Διαβάστε τη συνέχεια του  ρεπορτάζ, εδώ:


Ο κ. Σαμαράς λοιπόν, υποσχέθηκε το τέμενος, άλλωστε, όπως υπογράμμισε με νόημα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στον κ. Ερντογάν, το θέμα έχει περάσει και από το ελληνικό κοινοβούλιο. Θυμίζουμε ότι  τον Σεπτέμβριο του 2011 (επί Γ. Παπανδρέου) είχε περάσει με πλειοψηφία το άρθρο του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα που προβλέπει την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό. Μετά από πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε καταθέσει τότε το ΛΑΟΣ, το συγκεκριμένο άρθρο ψήφισαν 198 βουλευτές ενώ 16 (σ.σ. οι βουλευτές του ΛΑΟΣ) το καταψήφισαν. Η σχετική διάταξη που αφορά το μουσουλμανικό τέμενος, προβλέπει ότι θα ανεγερθεί στον Βοτανικό, σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό, και θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. Δεν θα διαθέτει μιναρέ, ενώ τον ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή τεμένους, ανοίγει μία ακόμη πληγή για την χώρα, δημιουργώντας προϋποθέσεις κοσοβοποίησης όχι μόνο της Θράκης (η οποάι έχει ήδη κοσσοβοποιηθεί) αλλά ολόκληρης της χώρας!  Εκατομμύρια μουσουλμάνοι  θα κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και όλη τη χώρα, απαιτώντας πλέον  κάθε πόλη να διαθέτει το δικό της τέμενος! 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

Μπροστάρης στον αγώνα κατά της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος σε συνέντευξή του BBC, προέβαλε αφοπλιστικά επιχειρήματα. Το πόσο και αν αυτά ληφθούν υπόψη είναι άλλο θέμα. Ο Μακαριώτατος, είπε συγκεκριμένα για το θέμα: «Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έζησε πέντε σχεδόν αιώνες κάτω από την τουρκική και μουσουλμανική θηριωδία! Οι πρόγονοί μας, άνδρες και γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα η ελεύθερη Χριστιανική Ελλάδα. Γιατί πρέπει σήμερα εμείς να ξεχάσουμε την προσφορά τους και να αφήσουμε τους Ισλαμιστές να ανεγείρουν τέμενος και μάλιστα με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου; 
Γιατί στην Κωνσταντινούπολη, και όχι στην Ινσταμπούλ όπως την αποκαλούν αυτοί, υπάρχουν ιερά μνημεία δικά μας που συμβολίζουν τον πολιτισμό μας και τα οποία οι Τούρκοι τα έχουν μετατρέψει σε μουσεία και τζαμιά! 
Αλλά και χώρες αμιγώς μουσουλμανικές, όπως η Σαουδική Αραβία, δεν επιτρέπουν να αναγερθούν Ορθόδοξοι ναοί... Εμείς τί πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό; Και αυτό δεν το κάνουμε από φονταμενταλισμό και από θρησκοληψία, αλλά γιατί οι μνήμες που έχουμε από τα όσα υπέστημεν μας το υπαγορεύουν». 

Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς εξηγείται το γεγονός που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτρέψει προ πολλών ετών την ανέγερση τεμένους, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απάντησε: « Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έμειναν κάτω από τον τουρκικό ζυγό για τόσους αιώνες, ούτε είναι ποτισμένα τα χώματά τους από το αίμα χιλιάδων αθώων σφαγιασθέντων! Κι ύστερα εμείς έχουμε δείξει με τη συμπεριφορά μας ότι ξέρουμε και σεβόμαστε τους άλλους με το πώς συμπεριφερόμαστε στους μουσουλμάνους που ζουν κοντά μας ως Έλληνες Πολίτες, χρόνια τώρα, στη Θράκη, στην Κομοτηνή, και στην Ξάνθη. Έχουν τους χώρους προσευχής τους, τα τεμένη τους και επιτελούν τις θρησκευτικές τους ανάγκες! 
Ποιός τους εμπόδισε να είναι κάτι διαφορετικό από την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Κανείς! Μάλιστα οι μουφτήδες τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, και οι Μουφτίες τους είναι Ν.Π.Δ.Δ. και έχουν περισσότερα προνόμια απ΄ όσα έχει μία Μητρόπολη που ποιμαίνει Ορθοδόξους Έλληνες, οι οποίοι είναι η βαθιά πλειοψηφία του λαού μας! Επομένως εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Γι' αυτό ζητάμε και από τους Ευρωπαίους το αυτονόητο: Να σεβασθούν την ιδιοπροσωπία μας».  

Μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς ενώνονται και κάτοικοι της περιοχής Βοτανικού οι οποίοι μάλιστα  προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας να κηρυχθεί ο Ν. 3512/06 (που προέβλεψε την ίδρυσή του) «πλήρως αντισυνταγματικός και ανθελληνικός».

Η προσφυγή στρέφεται αρχικά κατά υπουργικής απόφασης (των υπουργείων Υποδομών και Παιδείας) που κίνησε διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του έργου μετασκευής του πρώην Κεντρικού Συνεργείου Αυτοκινήτων Ναυτικού (ΚΣΑΝ) στον Ελαιώνα σε χώρο στέγασης ισλαμικού τεμένους, προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 846.000 ευρώ.

Με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος ο μητροπολίτης, ο καθηγητής Φιλοσοφικής Κ. Νιάρχος, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Η Αθήνα» σημειώνουν ότι ενώ επί 5ετία από τον Ν. 3512/06 δεν έγινε καμία ενέργεια, στην «πλήττουσα τη χώρα κρίση θεσμών και ήθους που βιώνουμε» θεωρήθηκαν προφανώς πρόσφορες συνθήκες από τη διοίκηση για να ξεκινήσει το έργο, που στη δεδομένη οικονομική συγκυρία είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους Έλληνες, των οποίων η αξιοπρέπεια καταρρακώνεται καθημερινά. Οι προσφεύγοντες υπογραμμίζουν την αντίθεσή τους να δοθεί περίπου 1 εκατ. ευρώ από Έλληνες φορολογούμενους και υποστηρίζουν ότι η ίδρυση τεμένους στο κέντρο της Αθήνας θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Επιπλέον, τονίζουν ότι πλήττεται η συνταγματική ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών, που θα υποχρεώνονται σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή να «συμμετέχουν» στις προσευχές μουσουλμάνων, βλέποντας και ακούγοντάς τους καθημερινά να προσεύχονται.

Σίγουρα, μετά την υπόσχεση Σαμαρά ότι θα γίνει το τέμενος στην Αθήνα, οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου