Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ! ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!


anergia
ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΡΕΚΟΡ!!!
Μια θλιβερή πρωτιά κατακτά η Ελλάδα. Με 52,8% έρχεται πρώτη στην ανεργία μεταξύ των νέων από 15 μέχρι 24ων ετών, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία, σύμφωνα με την Eurostat.
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της στατιστικής για την ανεργία των νέων ξεπερνώντας την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat. Το ποσοστό του 52,8% για την Ελλάδα και 52,7% για την Ισπανία δείχνει πόσο δυσκολότερο έχει γίνει για τους νέους 15 - 24 ετών να βρουν αυτή την εποχή δουλειά στις δύο χώρες. Σε σύγκριση με το 2008, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, το ποσοστό ανεργία στους νέους έχει διπλασιαστεί σε Ελλάδα και Ισπανία.
Σύμφωνα με το διεθνή ορισμό, άνεργος θεωρείται ένας νέος από 15 μέχρι 24 ετών όταν στο διάστημα του τελευταίου μηνός αναζήτησε αλλά δεν βρήκε εργασία. Απασχολούμενος, θεωρείται ο νέος, ο οποίος εργάστηκε το λιγότερο 1 ώρα επί πληρωμή την εβδομάδα.
Οι λιγότεροι άνεργοι νέοι σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία
Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην Γερμανία, η οποία έχει σήμερα τους λιγότερους άνεργους νέους στην ΕΕ. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας την ερχόμενη Κυριακή 12 Αυγούστου, η ανεργία στους νέους τον Ιούνιο άγγιξε το 7,9%, ενώ κάπως υψηλότερη διαμορφώνεται η ανεργία στην Αυστρία με 8,8% και την Ολλανδία με 9,3%.
Ας σημειωθεί ότι μέσα στα 4 τελευταία χρόνια η ανεργία μεταξύ των νέων στην ΕΕ έχει αυξηθεί σημαντικά. Το 2008 βρίσκονταν στο 15,2%, ενώ σήμερα φθάνει το 22,6% και μάλιστα με ανοδική τάση.
«Αναζητώντας δουλειά στη Γερμανία»
Περισσότεροι Έλληνες αναζητούν εργασία στη Γερμανία, σύμφωνα με επίσημα γερμανικά στοιχεία. Την ίδια ώρα ο Ρ. Μπρούντερλε χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του "διαχειρίσιμη" την ευρω-έξοδο της Ελλάδας.
«Αναζητώντας δουλειά στη Γερμανία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Rundschau. Η εφημερίδα υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «Ισπανοί και Έλληνες θέλουν να ξεφύγουν από την κρίση» και σημειώνει: «Η κρίση χρέους στις χώρες της νότιας Ευρώπης κάνει τη Γερμανία ελκυστικό τόπο μετανάστευσης για ανθρώπους από το χώρο τη Μεσογείου. Κυρίως άνεργοι Έλληνες και Ισπανοί έψαξαν περισσότερο για ευκαιρίες απασχόλησης στη Γερμανία». Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία εγγράφου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, τα οποία δείχνουν μάλιστα ότι ο αριθμός των Ελλήνων εργαζομένων στη Γερμανία,σημείωνε στο τέλος Μαΐου αύξηση 9,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο Ράινερ Μπρούντερλε«Οικονομικά διαχειρίσιμη η έξοδος της Ελλάδας»
Επικριτικός για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ΚΟ των Γερμανών Φιλελευθέρων. Ο Ράινερ Μπρούντερλε, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt ότι «παρατηρούμε με ανησυχία πόσο έντονα αποσύρονται κεφάλαια από τη χώρα στο εξωτερικό, κυρίως από Έλληνες των ανώτερων στρωμάτων». Ο κ. Μπρούντερλε επέκρινε και το ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι η οικονομική εξυγίανση δεν προχωρά και προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να επιδεικνύει αλληλεγγύη εφόσον δεν εφαρμόζονται τα υπεσχημένα. Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σχολίασε ότι «δεν είναι πολιτικά επιθυμητή, αλλά είναι οικονομικά διαχειρίσιμη».
DPA / AFPD / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Άρης Καλτιριμτζής
Υπεύθυνη σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου
D.Welle

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ "ΝΤΡΟΠΗ Η ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ"
Για την θλιβερή πρωτιά στην ανεργία, ο κ. Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΑ έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία , αλλά και στην ανεργία των νέων είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων μνημονιακών κυβερνήσεων », σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης , με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat . Όπως επισήμανε ο κ. Στρατούλης , «οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρή ς, μονόπλευρης λιτότητας, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη και την ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων βαθαίνουν την ύφεση στις χώρες-μέλη και προκαλούν πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας , σπάζοντας όλα τα ιστορικά μεταπολεμικά ρεκόρ». «Η τρικομματική κυβέρνηση , η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη», πρόσθεσε.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου