Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ, ΜΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
Ο άνθρωπος που ευθύνεται για πολλά πολιτικά εγκλήματα σε βάρος του λαού, «χτύπησε» με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» της προηγούμενης εβδομάδος. Απορίας άξιον είναι πως η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλη που του πήρε συνέντευξη, ακούγοντας τα φοβερά και τρομερά που της έλεγε ο Βενιζέλος, δεν έβγαλε άχνα. Έγραψε απλά ό,τι της είπε, τα οποία διαβαζοντάς τα σου σηκώνεται η τρίχα. Βεβαίως δεν ακούσαμε και κανένα άλλο καθεστωτικό κανάλι να λέει τίποτε επί του θέματος. Τον Βενιζέλο τον έχουν χαϊδέψει τα κανάλια μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.
Ιδού τι είπε ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
«Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στη λειτουργία των σύγχρονων δημοκρατιών είναι ο ρόλος της Δικαιοσύνης, δηλαδή ο λεγόμενος πολιτικός αυτοπεριορισμός της Δικαιοσύνης και η αποφυγή κάθε μορφής δικαστικής δημαγωγίας. Και δεν αναφέρομαι στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο ασκείται αυτό καθαυτό το δικαιοδοτικό έργο. Ναι, αυτό είναι ένα μεγάλο θεσμικό θέμα. Γι’ αυτό κι ένα από τα βασικά θέματα της αναθεώρησης του Συντάγματος πιστεύω ότι πρέπει να είναι το ζήτημα της Δικαιοσύνης. Νομικά τα θέματα αυτά μόνο σε επίπεδο Συντάγματος μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Καταλάβατε τι ζητάει ο άνθρωπος; Η Δικαιοσύνη, λέει, δεν κάνει καλά τη δουλειά της, «δημαγωγεί», δεν ασκεί ορθά το «δικαιοδοτικό της έργο» κι αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επόμενη βουλή με αναθεώρηση του Συντάγματος και μάλιστα θα είναι ένα από τα βασικότερα θεσμικά θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τους …αρμόδιους πολιτικούς!
Ο Ε. Βενιζέλος είναι ο υπεύθυνος του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αυτός που έχει θέσει στο απυρόβλητο και την ατιμωρησία (άρα ασυδοσία) όλους τους πολιτικούς. Σήμερα, βλέποντας την κατάρευση του πολιτικού συστήματος μέσα στη λάσπη των σκανδάλων που το ίδιο δημιούργησε και βλέποντας ότι αδέκαστοι εισαγγελείς σαν τους Πεπόνη-Μουζακίτη βάζουν το μαχαίρι βαθιά μέχρι το κόκαλο, εισηγείται την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή  του τρόπου με τον οποίο ασκεί το…δικαιοδοττικό της έργο η Δικαιοσύνη! 
makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου