Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Ο πανοσιολογιώτατος Ειρήναρχος Θεοδώρου, είναι από σήμερα νέος διοικητικός προϊστάμενος στην Αγία Τριάδα Χολαργού. Ο Αρχιμανδρίτης, προέρχεται από την προσφάτως καταργηθείσα ενορία Βύρωνος και Υμηττού και έρχεται να καλύψει το κενό του επί 43 χρόνια διοικητικού προϊσταμένου του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Χολαργού, πατρός Γεωργίου Αργυράτου. Ο παπα-Γιώργης (όπως είναι πιο γνωστός στους ενορίτες) υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διοικητικού προϊσταμένου και θα παραμείνει στον ναό ως εφημέριος. 
Ο πατήρ Ειρηναίος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του και απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της Εκκλησίας μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, τόνισε ότι ήρθε να υπηρετήσει και όχι να τον υπηρετήσουν. Δεν έρχεται για να κάνει επίδειξη δύναμης ούτε γνώσεων. "Αυτά τα κάνουν όσοι δεν γνωρίζουν τον προορισμό του ανθρώπου", είπε και υπογράμμισε ότι "σκοπός του ανθρώπου είναι η σωτηρία της ψυχής του. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Εμείς να βοηθήσουμε στη σωτηρία σας κι εσείς στην σωτηρία των ιερέων", πρόσθεσε, φέρνοντας μάλιστα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: "Εάν πάρετε μια κλωστή και την κόψετε θα δείτε ότι μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Εάν όμως πάρετε 20 κλωστές και τις δέσετε μεταξύ τους, όσο και να προσπαθήσετε να τις κόψετε, δεν θα τα καταφέρετε. Έτσι λοιπόν κι εμείς εάν είμαστε δεμένοι, μέσα στο σώμα της του Χριστού Εκκλησίας τότε δεν θα μπορεί να μας βλάψει κανείς". 
Πολλοί παριστάμενοι ενορίτες, μετά το τέλος της Λειτουργίας, ευχήθηκαν το "καλορίζικος" στον πατέρα Ειρήναρχο. 
Καλή δύναμη και καλότυχος στο νέο του έργο του εύχεται και η εφημερίδα μας. 

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Αρχιμανδρίτη Ειρήναρχο Θεοδώρου (αριστερά)  απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στη Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Αγίας Τριάδας Χολαργού και δεξιά τον παπα-Γιώργη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου