Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ: «ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ»!


pappas-simaia-alvanias

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ! (VIDEO-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)
VRACHIOLIDIS NEWτου Μάκη Βραχιολίδη
Δηλώσεις τσεκουράτες από τον βουλευτή επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά προς Αλβανό δημοσιογράφο, προκαλούν αίσθηση και στο εσωτερικό της χώρας μας, μια και κανείς Έλληνας πολιτικός τις τελευταίες δεκαετίες, δεν τόλμησε να θέσει τα ζητήματα που έβαλε στο τραπέζι ο συγκεκριμένος βουλευτής. Ο κ. Παππάς, ευθύς, ξεκάθαρος, χωρίς να μασάει τα λόγια του, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση πως απευθύνεται σε ομοϊδεάτες του και όχι στο αλβανικό κοινό, είπε προς τον δημοσιογράφο Arur Zhej:
«... Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση... Το εμπόλεμο δεν μπορεί να ακυρωθεί με μία δήλωση του Παπούλια αλλά πρέπει να περάσει στη βουλή των δύο χωρών, κάτι που δεν έγινε, άρα είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση μαζί σας... Υπογράψατε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και είναι ακόμα σε ισχύ, αφού δεν ακυρώθηκε με κάποιο άλλο, γιατί δεν το τηρείται; Όταν γίνουμε κυβέρνηση, με το στρατό μας θα ελευθερώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο...»
Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει σάλοκαι στο γειτονικό κρατίδιο,ερχόμενες μάλιστα ως αντίβαρο στις προ μηνός ιμπεριαλιστικού τύπου δηλώσεις του κ.Μπερίσα ότι «η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα».
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παππάς, είναι ήδη γνωστός στην Αλβανία, καθώς πριν από τρείς μήνες συγκέντρωσε πάνω του τους φακούς των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, στις επεισοδιακές εκδηλώσεις στη Βόρειο Ήπειρο κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι αλβανικές εφημερίδες φιλοξενούν συχνά-πυκνά τις ερωτήσεις του στη Βουλή των Ελλήνων, για θέματα που αφορούν το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, ενώ κάποιοι τον θεωρούν Αλβανό επειδή...κατάγεταιαπό το Σούλι !!!
Απόσπασμα της συνέντευξης με τις εκπληκτικές δηλώσεις του κ. Παππά, προβάλλουν, το εθνικής εμβέλειας αλβανικό κανάλι "NEWS24" το οποίο ανήκει στον ίδιο –ανθελληνικό- δημοσιογραφικό όμιλο με τη "Gazeta Shqiptare", καθώς και το ιστολόγιοbalkanweb. Και τα δύο αναμεταδίδουνσε σποτ την αποκλειστική συνέντευξη του βουλευτή της Χρυσή Αυγής.
Στο λίγα που προβάλει το trailer, ο κ. Παππάς κάποια στιγμή τινάζει στο πρόσωπο του δημοσιογράφου την αλβανική σημαία λέγοντάς του πως «αυτή είχε το θράσος να επιτεθεί στην Ελλάδα...». Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο προβάλει το NEWS24, σε κάθε διαφημιστική ενότητα.
Χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης και των θέσεων του κ. Παππά, δημοσιεύουμε παρακάτω:
ΠΑΠΠΑΣ: Άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας που είναι εν ισχύ και προβλέπει αυτονομία και φυσικά όχι μόνο αυτονομία στις περιοχές που όρισε το Χοτζικό καθεστώς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι υλοποίησης και με διπλωματικά και με άλλα μέσα. Εξ άλλου στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γράφονται. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε να κάνουμε με ένα ανάλγητο ανθελληνικό στην ουσία του κράτος και με ένα ανύπαρκτο Υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτό το αίσχος, η Χρυσή Αυγή θέλει να βάλει ένα τέλος. Και θα αγωνιστεί για να εφαρμοστεί επιτέλους μια εθνική εξωτερική πολιτική όπου το Βορειοηπειρωτικό θα αποτελεί πρωτεύοντα στόχο.
Τι πρέπει να κάνει η Αλβανία για την ελληνική εθνική μειονότητα, κατά την άποψή σας;
ΠΑΠΠΑΣ:Η απάντηση είναι κοινή με την απάντηση του προηγούμενου ερωτήματός σας. Έχουμε τους τρόπους αν είχαμε την πολιτική βούληση να τους επιβάλλουμε τη δίκαιη θέλησή μας. Ούτως ή άλλως η Αλβανία αποτελεί ένα τεχνητά δημιουργημένο κράτος με εκατοντάχρονη παρουσία στην περιοχή και δεν το χαρακτήρισα τυχαία πολλάκις μέσα κι έξω από την Βουλή «κουτσουλιά της Ευρώπης». Εμείς αφήνουμε τα περιθώρια σ' αυτούς τους κατσαπλιάδες να καταδυναστεύουν τους αδελφούς μας. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει Έλληνας.
Το θεωρείτε αναγκαίο να απελαθούν οι αλβανοί μετανάστες από την Ελλάδα, βλέποντας και την εγκληματικότητα που κουβαλάνε μαζί τους;
ΠΑΠΠΑΣ:Φυσικά. Να τους διώξουμε με τα λεωφορεία τους ή με τα πόδια απ' τα ίδια μονοπάτια που μας κουβαληθήκανε. Εγκληματώντας, κλέβοντας, μισώντας στην πραγματικότητα κάθε τι Ελληνικό. Οι Αλβανοί δάγκωσαν το χέρι που τους έδωσε ένα πιάτο φαί. Το πλιάτσικο είναι μέσα στο γονίδιό τους. Ένα από τα συνθήματα που ακούγεται και στις συγκεντρώσεις μας είναι «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ».
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα; Έχετε δηλώσει ότι είναι παράνομο και θα πρέπει να παρεμβαίνουν οι αρχές, ποιες θα είναι οι κινήσεις σας από εδώ και πέρα;
ΠΑΠΠΑΣ:Τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλβανός Πρέσβης παραβρίσκεται σε εγκαίνια σχολείων σε όλη την επικράτεια το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, δήλωσε παντελή άγνοια του γεγονότος. Η Ελλάδα δυστυχώς με τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχει καταστεί πραγματικά ένα ξέφραγο αμπέλι. Αλβανοί σε όλη την επικράτεια , Τούρκοι στην Θράκη, εκατομμύρια λαθρομετανάστες σε πόλεις και χωριά κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν. Σε όλους αυτούς φραγμός στέκεται η Χρυσή Αυγή που έχει στο πλευρό της τον αφυπνισμένο Ελληνικό λαό, ένα και πλέον εκατομμύρια Έλληνες σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Με αυτούς τους Έλληνες θα ξαναπάρουμε την Πατρίδα μας πίσω. Να γίνει και πάλι η Ελλάδα Ελληνική, να γίνει και η Βόρειος Ήπειρος και αυτή ελεύθερη και Ελληνική.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (1986):«ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ»!
albanians
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Χρήστου Παππά προς τον Αλβανό δημοσιογράφο, φαίνονται να έρχονται σε αντίθεση με παλαιότερες διακηρυγμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής και του γενικού γραμματέα της κ. Μιχαλολιάκου. Συγκεκριμένα, στο 8ο τεύχος του περιοδικού της Χρυσής Αυγής (1986), υπήρχε άρθρο υπό τον τίτλο «Έλληνες- Αλβανοί: Ένας λαός, μια φυλή, μια πατρίδα». Ο δε κ. Μιχαλολιάκος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, μόλις πριν από μερικά χρόνια, υποστήριζε: «Για περισσότερο από 1000 χρόνια, Έλληνες και Αλβανοί βρισκόντουσαν σε μια στενή σχέση. Αλβανική εθνική συνείδηση δημιουργήθηκε από τους Ιταλούς και τους Αυστριακούς τον 19ο αιώνα. Κατά τούτο λοιπόν, είναι πολύ λογικό, ένα μεγάλο μέρος των Αλβανών να είναι Έλληνες. Αρκεί να σας πω ότι ο ίδιος ο Κων/νος Παπαρρηγόπουλος, ομιλώντας περί των ευρωπαϊκών γλωσσών, λέει, ελληνική κι εντός παρενθέσεως, αλβανική».
Επιδιώξαμε αρκετές φορές να βρούμε τον κ. Παππά, ώστε να έχουμε την άποψή του επί του θέματος, αλλά δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του. Αφήσαμε μήνυμα και στον προσωπικό του τηλεφωνητή, ελπίζοντας ότι θα δοθεί σύντομα η ευκαιρία να έχουμε τις απαντήσεις του. Δυναμική και πατριωτικές οι απαντήσεις του για την Βόρειο Ήπειρο και τους εκεί αδελφούς μας. Συνάδουν όμως αυτές οι θέσεις με παλαιότερες θέσεις της Χρυσής Αυγής περί κοινού αλβανικού - ελληνικού λαού, με μια πατρίδα και γλώσσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου