Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΙΝΚΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ: "ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ"



NEO-INKA
Νέο ΙΝΚΑ : ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ και ΤΟΥ ΛΑΟΥ
"Το Νέο ΙΝΚΑ ως ο μαζικότερος συλλογικός φορέας των πολιτών – καταναλωτών, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους απεργούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Θα αντέξουμε την «ταλαιπωρία» των μετακινήσεων που συνεπάγεται η απεργία τους και ο αγώνας τους, γιατί η ταλαιπωρία και οι κίνδυνοι στους οποίους μας υποβάλλουν οι «πολιτικές» της κυβέρνησης είναι απείρως και ασύγκριτα μεγαλύτερες και πραγματικά επικίνδυνες για τον λαό και την πατρίδα μας.
Τα ζητήματα της κοινωνίας δεν λύνονται με διατάγματα και πραιτοριανούς, αλλά με ανοικτό κοινωνικό διάλογο και συλλογικές διαπραγματεύσεις. Από το 1972 που ξεκινήσαμε τον αγώνα μέχρι σήμερα αυτή είναι η λογική και η αντίληψή μας.
Οι κυβερνήσεις είναι αυτές που με τις πολιτικές και τις πρακτικές τους προκάλεσαν τα προβλήματα. Οι ίδιες κυβερνήσεις, οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες πολιτικές και λογικές είναι αυτές που τις βαθαίνουν.
Επέβαλαν ως λύσεις την ανεργία, την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, την μείωση των αποδοχών των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, την άγρια φορολόγηση, την διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς, την ίδια ώρα δεν επέβαλαν τίποτα στις μεγάλες επιχειρήσεις, στα καρτέλ, στις πολυεθνικές, στα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια. Οι τιμές των δικών τους υπηρεσιών και προϊόντων και μαζί και τα περιθώρια κέρδους τους αυξάνουν συνεχώς. Όχι μόνο δεν θίχτηκαν, αλλά ευνοήθηκαν και ευνοούνται.
Από τα πρώτα μέτρα πριν το μνημόνιο ζητήσαμε την άμεση μείωση των τιμών των βιοτικών, των αναγκαίων αγαθών.
Σήμερα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση αυτή, την δια νόμου μείωση των τιμών λιανικής των αναγκαίων για την διαβίωση αγαθών κατά 50%".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου