Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

samaras-erdogan  article
Την ίδια ώρα η Τουρκία θέτει θέμα casus belli στην Θράκη και ζητεί την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης!
Αυτός είναι ο Σαμαράς και η εξωτερική του πολιτική. Πήγε στο Κατάρ, όχι για να κάνει επενδύσεις αλλά για να διαβεβαιώσει τον Ερντογάν (με τον οποίο συναντήθηκε όλως συμπτωματικώς!) ότι το μουσουλμανικό τέμενος θα κατασκευαστεί στην Αθήνα με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου! Ουσιαστικά ο Σαμαράς συναντήθηκε με... κατεβασμένα τα φτερά με τον Τούρκο ομόλογό του, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση στη βουλή του διορισμού από την ελληνική κυβέρνηση των 240 ιμάμηδων που θα διδάσκουν στους μουσουλμάνους της Θράκης.
Ο Ερντογάν εξοργισμένος μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, έκανε ευθέως λόγο για casus belli και ζήτησε την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία αναφέρεται σε μουσουλμάνους και όχι Τούρκους. Η Τουρκία –ως γνωστόν- ονομάζει όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης «Τούρκους», απαιτώντας αμέσως αλλαγή του status quo έτσι ώστε να κοσσοβοποιήσει εύκολα την περιοχή.
Ιδού τι γράφαμε για το θέμα:

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ CASUS BELLI ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ!

Ο Σαμαράς λοιπόν, υποτακτικός μπροστά στον Ερντογάν, του υποσχέθηκε στο «πιτς φυτίλι» την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους. Του υπογράμμισε δε ότι το θέμα έχει περάσει από την βουλή.
Στο μεταξύ στην Τουρκία πανηγυρίζουν και παρουσιάζουν ως προσωπική επιτυχία του Ερρντογάν την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα!
Θυμίζουμε ότι κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στο Κατάρ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θέλοντας να εξασφαλίσει κάτι από τον Τούρκο ομόλογό του και να μην γυρίσει με άδεια χέρια στην Αθήνα, ρώτησε τον Ερντογάν: «Εμείς περάσαμε το θέμα του τεμένους από τη βουλή και αποφασίσαμε να γίνει. Εσείς θα κάνετε κάτι αντίστοιχο;». Η απάντηση που πήρε ήταν: «Γιατί όχι»!!!
Αυτή ήταν η επιτυχία Σαμαρά. Έδωσε τα πάντα στον Ερντογάν και εξασφάλισε το casus belli και την απείτηση για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης ώστε όλοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης να χαρακτηρίζονται και με την... βούλα «Τούρκοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου