Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ "ΑΔΕΙΑΣΕ" ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


proanakritiki-voulis

"Μου είπε να παρακάμψω το πρωτόκολλο και ότι ο φάκελος αφορούσε αποκλειστικά τον ίδιο"!!!
Δεν γλιτώνει ο Παπακωνσταντίνου το σκαμνί!
Σαφείς οδηγίες προκειμένου να μην ακολουθήσει το επίσημο πρωτόκολλο που επιτάσσουν οι συνθήκες παραδέχθηκε πως είχε από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κώστας Χαλαστάνης κατά την παραλαβή της «λίστας Λαγκάρντ» το Σεπτέμβριο του 2010 από τις γαλλικές αρχές.
Συγκεκριμένα, ο πρέσβης κατά την κατάθεσή του ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής εξήγησε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 τον επισκέφθηκε στο Παρίσι ο κ. Παπακωνσταντίνου και τον ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας θα του παραδώσουν φάκελο με περιεχόμενο που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο.
Υποστήριξε δε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον ενημέρωσε για το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου, του επισήμανε όμως ότι είναι «άκρως εμπιστευτικό και ευαίσθητο θέμα» για αυτό και θα πρέπει να παρακάμψει πρωτόκολλα και κάθε άλλου είδους διαδικασία που θα αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές τον παρέλαβαν.
Υπο αυτά τα δεδομένα, πρόσθεσε ότι περίπου δύο εβδομάδες μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη 29.09.2010, εμφανίστηκαν στην πρεσβεία υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας με φάκελο που ως παραλήπτη είχε τον πρώην υπουργό.
Αμεσα και αφού προηγουμένως έβαλε και ο ίδιος την σφραγίδα της πρεσβείας έδωσε τον φάκελο σε κλητήρα, τον έστειλε στην Αθήνα και μετά από 5- 6 ώρες ήταν στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου. Σημείωσε δε ότι , τον φάκελο παρέλαβε η κυρία Χρύσα Χατζή, συνεργάτης του πρώην υπουργού, η οποία «άτυπα» υπέγραψε σε ένα πρόχειρο χαρτί ότι παρέλαβε την αλληλογραφία. Εκτός αυτού και για να υποστηρίξει το ανεπίσημο της διαδικασίας ανέφερε ότι αναγκάστηκε να πληρώσει ο ίδιος τα αεροπορικά εισιτήρια προκειμένου ο κλητήρας να μεταφέρει τον «καυτό» φάκελο στην Αθήνα.
Πέραν αυτών, σήμερα Τετάρτη, εκτός του κ. Μπίκα αναμένεται να καταθέσει και ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης προκειμένου να εξηγήσει εάν από το USB μπορεί να εντοπιστεί η ημερομηνία αλλοίωσης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου