Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙ...ΣΚΗΝΗΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ...

Τον πολιτικό σχηματισμό «Το Ποτάμι» -ο οποίος θα συμμετάσχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές- παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «Το Ποτάμι» «κλέβει» ιδέες και από την Αριστερά και από τη φιλελεύθερη Δεξιά, όμως τόνισε ότι δεν θέλει να το κατατάξει στη μια ή στην άλλη πολιτική πλευρά. Όπως υποστήριξε «τα προβλήματα, τώρα, απαιτούν λύσεις σε άλλο επίπεδο. Μετά, το αν θα βάψουμε τους δρόμους μπλε ή κόκκινους είναι άλλο θέμα». Σχετικά με το ψηφοδέλτιο, είπε ότι είναι υπό διαμόρφωση, και ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν πράξουν αναλόγως και τα άλλα κόμματα.
«Δεν είμαι ευρωσκεπτικιστής», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι «εμείς υπερασπιζόμαστε το δυνάμωμα της Ευρώπης, αυτή είναι η οικογένειά μας» και «η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στην Ευρώπη για μια άλλη Ευρώπη». Σχετικά με το σε πια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενταθεί «Το Ποτάμι» (σε περίπτωση εκλογής ευρωβουλευτή) δήλωσε πως δεν είναι εύκολο να πει συγκεκριμένη ομάδα. Όπως ανέφερε «θα το αποφασίσουμε όταν -και αν- πάμε στις Βρυξέλλες. Αυτό το «παλιό» που λέμε για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη. Και εκεί θα πάμε με αυτούς που θα θέσουν τα μεγάλα ζητήματα».
Σε ερώτημα σχετικά με το αν κατεβαίνει στις ευρωεκλογές για να πλήξει συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «Το Ποτάμι» δεν έρχεται για να χτυπήσει κάποιον, αλλά είναι η ανάγκη κάποιων πολιτών να υπάρξει λύση πέρα από τα κομματικά στερεότυπα. Επιπλέον, σημείωσε ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της χώρας βαραίνει τους πολιτικούς και ότι υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας νέων δυνάμεων, που θα ανανεώσουν τον αέρα του πολιτικού σκηνικού. Πάντως, όπως είπε «Το Ποτάμι» δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία και την πορεία της χώρας μόνο του, και πως αυτό που χρειάζεται είναι συμμαχίες. Μάλιστα ανέφερε πως «υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που μπορούν να φανούν χρήσιμοι και προσβλέπουμε σε συνεργασία με αυτούς, για να βάλουμε νέους κανόνες στην πολιτική».
Σχετικά με το «μνημόνιο ή όχι» ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως υπάρχουν σοβαρότερα ερωτήματα, καθώς, όπως ανέφερε, το μνημόνιο τελειώνει το Μάιο, άρα η όποια συζήτηση σχετικά με αυτό έχει να κάνει με τα λάθη που έγιναν. Το θέμα, όπως τόνισε, είναι αν θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί από την κοινωνία και όχι να βγει από κομματικά κιτάπια. Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα σημαντικού ερωτήματος και το αν «θα είμαστε υπάλληλοι της Ευρώπης η αναδημιουργοί;». Εξάλλου, επισήμανε ότι «η χώρα πρέπει να αρχίσει να παράγει και όχι να περιμένουμε, είτε παρακαλώντας είτε απειλώντας, τα δανεικά». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη στήριξης της καινοτομίας (με έμφαση στους νέους) και προώθησης των προϊόντων ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως).
Σε ερώτημα για το τι προτείνει για το πολιτικό σύστημα, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια (για να καταπολεμηθεί, όπως είπε, και το «μαύρο» πολιτικό χρήμα που συνδέεται με τη διεξαγωγή ή μη των πρόωρων εκλογών) και να αναδεικνύεται πλέον μικρότερος αριθμός βουλευτών. Το σύστημα πρέπει να γίνει αναλογικότερο και οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν υποψήφιους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
Σε ερώτηση σχετικά με τη δημοσιογραφία, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως σίγουρα υπάρχει ένα πρόβλημα με τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα, κυρίως όσον αφορά το λαϊκισμό και την ταύτισή της με την εξουσία.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε ενδεικτικά και σε μια σειρά ανθρώπων που στηρίζουν το εγχείρημα (σ.σ.: χωρίς απαραίτητα να είναι στελέχη του ή να πολιτεύονται με αυτό). Μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης και στιχουργός Θοδωρής Γκόνης, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, η ογκολόγος Άννα Ευφραιμίδου, η εκδότρια Αναστασία Λαμπρία, ο καθηγητής Χάγκεν Φλάισερ, ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και πρόσωπα μη γνωστά στο ευρύ κοινό, όπως η αμπελουργός Ζαχαρούλα Λούδα, ο φοιτητής αρχιτεκτονικής Δημήτρης Κοντοπίδης και η κάτοικος Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών, Ντάνα Παρασκευοπούλου.

antinews.gr

2 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ.
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΑΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ποταμάκια Θεοδωράκη γιατί απαρνείσαι ότι κατοικούσες στην Αγία Βαρβάρα;;;;;

    Εγώ ως κάτοικος Αγίας Βαρβάρας σου λέω κατάμουτρα ότι ο Δήμος μας είναι μια χαρά Δήμος και έχουμε και δύο σταθμούς μετρό συγκεκριμένα τον σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα που είναι σε φουλ λειτουργία και τον Αγία Βαρβάρα που είναι υπό κατασκευή...

    Αυτά για να μην απαρνείσαι τον Δήμο μας που κάποτε κατοικούσες εκεί πριν γίνεις... ποταμάκιας και καθεστωτικός δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή