Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΜ. ΤΙΜΟΘΕΟ ΚΙΛΙΦΗ!

Σε ιδιαίτερα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα κλήρος και λαός αποχαιρέτισαν τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Κιλίφη.
Η εξόδιος ιερά ακολουθία του μεταστάντος και ιδιαίτερα αγαπητού Αρχιμανδρίτη εψάλη στο καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Κορωνείας Παντελεήμονος, Λεύκης Ευμένιου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ηγουμένου της Ι.Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης Μητρπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη. Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης και οι μοναχοί της μοναστικής αδελφότητας.
Γύρω από το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα, σαν μια μεγάλη νοητή αγκαλιά, τα πνευματικά του παιδιά, το ζωντανό και δυναμικό μελίσσι, που αφήνει πίσω του σε αυτόν το εφήμερο κόσμο. 
Το Καθολικό και το προαύλιο της Μονής ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κληρικούς, μοναχούς, μοναχές και λαϊκούς που ήρθαν από τις γειτονικές περιοχές. Συγκινητική και πολυπληθής ήταν η παρουσία των πιστών της ενορίας του Αγ.Παντελεήμονα Χαλανδρίου, μετοχίου της Μονής Πεντέλης, όπου ο μακαριστός υπηρέτησε επί σειρά ετών.
Για την προσωπικότητα του κεκοιμημένου Αρχιμανδρίτη μίλησε με συγκινητικά λόγια ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
«Εσφράγισε με την παρουσία και τον λόγο του τη σύγχρονη ιστορία της Ιεράς Μονής Πεντέλης. Είχε εξαλείψει από το ανθρώπινο πρόσωπο κάθε τι το υποκριτικό. Ήταν ατόφιος και δυνατός σε δυσκολίες και σε χαρές πάντα εξέπεμπε αισιοδοξία Οι Πατέρες θα σε θυμούνται όμως θα σε θυμάμαι και εγώ» ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης ενθυμούμενος την προσωπικότητα του μεταστάντος.
«Αισθάνομαι ότι γράφουμε τον επίλογο ενός από τα πολλά βιβλία του π.Τιμόθεου, του βιβλίου της ζωής του» ήταν τα αποχαιρετιστήρια λόγια του Ηγουμένου της Μονής Πεντέλης. Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών θυμήθηκε την εκκλησιαστική πορεία του μακαριστού, τις επισκέψεις του και την ποιμαντική του δράση στα νυχτερινά σχολεία, την ενασχόλησή του με τη νεότητα και τη δράση για τη ζωή, την αγάπη και τη λατρεία του για το Πεντελικό όρος.
«Όταν ο ήλιος δύει και όχι όταν μεσουρανεί λέμε ότι βασιλεύει. Και όταν ο άνθρωπος του θεού φεύγει από αυτή τη ζωή, δύει, βασιλεύει. Προγεύεται τα αγαθά της βασιλεία του Θεού, αυτό πιστεύουμε και ευχόμεθα για τον αδελφό μας Τιμόθεο» ανέφερε ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελήμων, που διαβίβασε και τα συλληπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.
Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά τον ενταφιασμό του Γέροντος. Οι Ιεράρχες, οι κληρικοί, τα πνευματικά του παιδιά και όλοι οι χριστιανοί, που σαν ένα παλλόμενο πένθιμο πέπλο κάλυψαν το κοιμητήριο της Ιεράς Μονής όπου αναπαύθηκε ο μακαριστός Αρχιμ.Τιμόθεος, αποτίοντας τον ύστατο φόρο τιμής.
amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου