Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

"Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΗΣ"! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ!

Σε μακροσκελή επιστολή του, στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης,  ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων της Αλβανίας-PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, δικαιολογεί την απουσία των οπαδών του  κατά την άφιξη του Έλληνα προέδρου, Κάρολου Παπούλια, στα Τίρανα και αναφέρεται στην καταγωγή του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι είναι Τσάμης ορθόδοξος και ότι πολέμησε με την ‘τσαμουριά’. Επιπρόσθετα τον θεωρεί της ίδιας εθνότητας με τη δική του και τον προτρέπει να επιληφθεί την επίλυση των ζητημάτων ιδιοκτησίας των τσάμηδων στην Ελλάδα.

«Δεν διαμαρτυρηθήκαμε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο κατά την άφιξη του Κάρολου Παπούλια, γιατί μας είπαν ότι θα ακυρωθεί η επίσκεψή του. Εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε για τον Παπούλια, αλλά για την ελληνική πολιτική στο ζήτημα των τσάμηδων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων.

«Ο Παπούλιας είναι συμπατριώτης μας,Τσάμης Ορθόδοξος, και μόνο αυτός που δεν φοβάται μπορεί να πει την αλήθεια. Αυτός είναι ζωντανός μάρτυρας της γενοκτονίας που έγινε στους δικούς του συγγενείς. Γνωρίζει ότι εμείς ως κοινότητα δεν έχουμε συνεργασθεί με τους κατακτητές. Γνωρίζει, γιατί πολέμησε στο πλευρό του τάγματος «Τσαμουριά». Γνωρίζει γιατί η κοινότητά μας έχει τους παιδικούς του φίλους που είτε σκοτώθηκαν είτε αναγκάσθηκαν να τραπούν σε φυγή», σημειώνει ο Ίντριζι.

Στο τέλος της παρέμβασής του, ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων της Αλβανίας, καλεί τον Έλληνα πρόεδρο να ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές και το ελληνικό κοινοβούλιο για μια θετική λύση στο ζήτημα της ιδιοκτησίας και σε άλλα δικαιώματα των Αλβανοτσάμηδων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου