Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική  Ομοσπονδία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα γεγονότα στο  "Κανιβάλ"  του Δήμου Τυρνάβου , όπου βασανίστηκαν έως θανάτου πουλερικά από νεαρούς μετέχοντες σε αυτό.
Χωρίς καμία ηθική αναστολή   - το κέφι , το νεαρό της ηλικίας και το αλκοόλ ουδόλως τα απενοχοποιεί- τα άτομα αυτά άσκησαν τα πιο κτηνώδη  ένστικτά τους πάνω σε ανυπεράσπιστα έμβια , διασκεδάζοντας με τα βασανιστήριά  τους. 
Αν ποτέ συναισθανθούν  τι πόνο  προκάλεσαν , ας προσπαθήσουν να έλθουν  έστω και για λίγο  στην θέση αυτών  των εμβίων  (θεωρία της ενσυναίσθησης) , που είναι απολύτως συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα.

Έχει αποδειχτεί  τόσο στην επιστήμη της  εγκληματολογίας όσο και της ψυχολογίας  ότι τα άτομα αυτά πολύ εύκολα  μπορούν να περάσουν από το  στάδιο της κακοποίησης ζώων σε αυτό  της κακοποίησης  ανθρώπων.

Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε αμέσως  και μέσω του μέλους μας Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Animal A.L.  δια των νομικών της έδωσε το στίγμα των ενεργειών , ώστε να ανακαλυφθούν οι υπαίτιοι και οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και επιβληθεί προς πάσα κατεύθυνση το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που προβλέπεται για την περίπτωση  αυτή στους νόμους 4039/12 και 4235/14.

Καλούμε  αφενός μεν  τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς παλινωδίες στα νόμιμα κατά παντός υπευθύνου και ιδίως κατά των διοργανωτών του Καρναβαλιού  και των ατόμων που προέβησαν σε αυτή την πράξη αφετέρου δε τους  γονείς και δάσκαλους  να προβληματιστούν έντονα γι αυτή την τόσο  σκληρή παραβατική συμπεριφορά   των νεαρών.

Τα δε αποδεικτικό υλικό που κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να αξιοποιηθεί  πλήρως από τις διωκτικές αρχές.


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία



Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος
Η Αντιπρόεδρος
Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη
Μαρίζα Χριστοδούλου
Μαρία Χουστουλάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου