Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!!!

Ένα ουκρανικό αεροσκάφος της συνοριοφρουράς δέχθηκε πυρά ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 1000 μέτρων (3000 ποδών) κοντά στα διοικητικά όρια με την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, ανακοίνωσε σήμερα το σώμα αυτό των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.
Δεν τραυματίστηκε κανείς από τα πυρά των οπλοφόρων εναντίον του άοπλου αεροσκάφους, είπε εκπρόσωπος της συνοριοφρουράς. Το ελαφρύ αεροπλάνο τύπου Diamond πετούσε με τρία μέλη πληρώματος κι εκτελούσε μια αποστολή συλλογής πληροφοριών, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.
Ρωσικές δυνάμεις πήραν στον έλεγχο της Κριμαίας την περασμένη εβδομάδα. Αυτονομιστές οι οποίοι πρόσκεινται στη Μόσχα ανακήρυξαν την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σχεδιάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 16η Μαρτίου για να επικυρωθεί αυτό.
Η Μόσχα διατείνεται ότι δεν έχει στείλει στρατεύματα στην Κριμαία πέραν αυτών που σταθμεύουν εκεί κανονικά, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Κίεβο για την ενοικίαση ναυτικών βάσεων και τον ελλιμενισμό εκεί του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κάτι που η Δύση και η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας έχουν ανακοινώσει πως θεωρούν ψευδές.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου