Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ ΜΕ 239 ΕΠΙΒΑΤΕΣ!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση ενός Boeing 777-200  με 239 επιβάτες των Μαλαισιανών Αερογραμμών όταν αυτό πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ και σε ύψος 35.000 ποδών.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση ΜΗ 370 είχε απογειωθεί από την Kuala Lumpur και κατευθυνόταν στο Πεκίνο όταν εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 2:40 π.μ. τοπική ώρα.
Το Boeing 777 είχε απογειωθεί από την Kuala Lumpur στις 12:41 π.μ. και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 6:30 π.μ. σε ένα σκέλος απόστασης 3.700 χλμ. Το αεροσκάφος μετέφερε 227 επιβάτες εκ των οποίων 160 Κινέζοι και 12μελές πλήρωμα.
«Οι αερογραμμές της Μαλαισίας εργάζονται με τις αρμόδιες αρχές οι οποίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση της εταιρείας.
Όπως αναφέρει στο CNN ο πρώην πιλότος πολιτικών αερογραμμών στην American Airlines Jim Tilmon «Δεν ακούγεται πολύ καλό αυτό. Καθώς η πτήση του θα ήταν σε μεγάλο μέρος πάνω από ξηρά θα υπάρχουν πολλοί πομποί και σταθμοί εδάφους για να μπορούν να έρθουν σε επαφή με το αεροσκάφος. Έχω εξετάσει όλα τα δυνατά σενάρια για το εξηγήσω αλλά δεν έχω καταφέρει για να βρω κάτι το επιτυχές» είπε.
Πληροφορίες που ήθελαν το αεροσκάφος να έχει παρουσιάσει βλάβη στο GPS και στα όργανα επικοινωνίας και πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Nanning στην Κίνα, διαψεύστηκαν λίγο αργότερα απο τις αρχές του αεροδρομίου.
Στον κατάλογο των επιβατών περιλαμβάνονται:
Κίνα: 153 συμπεριλαμβανομένου και ενός ανήλικου
Μαλαισία: 38
Ινδονησία: 12
Αυστραλία: 7
Γαλλία: 3
ΗΠΑ: 4 συμπεριλαμβανομένου και ενός ανήλικου
Νέα Ζηλανδία: 2
Ουκρανία: 2
Καναδάς: 2
Ρωσία: 1
Ιταλία: 1
Ταιβάν: 1
Ολλανδία: 1
Αυστρία: 1
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου