Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η ΜΟΣΧΑ ΤΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ! ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ!!!

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή ενός Διηπειρωτικού Βαλλιστικού Πυραύλου (ICBM), σε μια περίοδο που αυξάνεται η ένταση στην περιοχή, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κριμαία και την απειλή της Ρωσίας να στείλει στρατεύματα στη γειτονική Ουκρανία.
Οι Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων (SMF) εκτόξευσαν έναν πύραυλο RS-12M Topol από την περιοχή του Αστραχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ο οποίος πέτυχε το στόχο του στο πεδίο δοκιμών του Καζακστάν, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Γεγκόροφ.
Σύσκεψη Ευρωπαίων υπουργών με Κέρι και Λαβρόφ
Για την Τετάρτη αναβλήθηκε η σύσκεψη των Ευρωπαίων με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με θέμα τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.
Η είδηση, είναι ότι στη σύσκεψη, που θα γίνει στο Παρίσι, θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.
Θα είναι η πρώτη φορά, που οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία.
Βοήθεια από την ΕΕ στην Ουκρανία
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχούν για τον κίνδυνο έλλειψης φυσικού αερίου στην Ουκρανία, αλλά δεν υπάρχει άμεση απειλή για τα τις προμήθειες στην Ευρώπη όπου τα αποθέματα είναι υψηλότερα λόγω του ήπιου χειμώνα, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πάροχος φυσικού αερίου για τα κράτη μέλη της ΕΕ, καλύπτοντας περίπου το ένα τέταρτο της ζήτησης. Περίπου το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου εξάγεται μέσω Ουκρανίας, η οποία επίσης βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές από τη Ρωσία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της.
Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες όπου συζήτησαν για τις ενεργειακές επιπτώσεις της αναταραχής στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες για αυτό το θέμα αναμενόταν να συνεχιστούν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου σε μια έκτακτη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει την Ουκρανία να αποπληρώσει το χρέος των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ρωσία για την αγορά φυσικού αερίου και μπορεί επίσης να της προμηθεύσει φυσικό αέριο.
«Η πληρωμή των οφειλών για το φυσικό αέριο που χρωστάει η Ουκρανία καταλαμβάνει κεντρική θέση στο πρόγραμμα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» που αναμένεται να εγκριθεί αύριο, δήλωσε ο ίδιος.
«Η Naftogaz οφείλει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη Gazprom και εμείς θα τη βοηθήσουμε να αποπληρώσει αυτό το χρέος» προσέθεσε ο ίδιος.
«Η βοήθεια της Επιτροπής θα ολοκληρωθεί από τη βοήθεια που θα συμφωνήσουν (να παράσχουν) ορισμένα κράτη» εξήγησε ο Έτινγκερ, υπογραμμίζοντας ότι η βοήθεια του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την αποπληρωμή αυτού του χρέους.
Παράλληλα η Gazprom ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει, από τον προσεχή Απρίλιο, την έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου που διαθέτει στην Ουκρανία, η οποία συμφωνήθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης της οικονομίας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.
Ο Έτινγκερ ανέφερε ότι θα υποδεχθεί στις 19 Μαρτίου τον μεταβατικό υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας, Γιούρι Προντάν, για να συζητήσουν σχετικά με την ευρωπαϊκή βοήθεια προς το Κίεβο.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου