Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ!

Πάλι τους χαλάσαμε τη σούπα και μας καταγγέλλουν
Οπως φαίνεται οι κ.κ.  Ζήκας και Πολυκαλά ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν το εκλογικό στραπάτσο που φάγανε και την αποτυχία τους στην κομματική αποστολή που τους ανατέθηκε. Φέρουν βαρύτατες προσωπικές ευθύνες τις οποίες όπως φαίνεται αδυνατούν να σηκώσουν.
Δυστυχώς γι αυτούς η ιστορία μας δεν ξεκινάει την 16/9/2014 μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία, όπως αλαζονικά προσπαθούν να περιγράψουν, δυστυχώς γι αυτούς η ιστορία ξεκινάει από τη 30η Ιουνίου όπου εμείς, η μη κομματική αλλά κοινωνική δύναμη, τους καλέσαμε σε ειλικρινή ισότιμο διάλογο, για να δούμε το πλαίσιο της συνεργασίας μας ως ενιαία ομάδα αντιπολίτευσης όπως ορίζει ο νόμος και εκείνοι αρνήθηκαν να προσέλθουν. Παραθέτουμε την τότε δημόσια πρόσκλησηhttp://myxolargos.gr/eidiseis/11850-prosklisi-kougioumtzopoulou-se-oli-tin-antipolitefsi
Εμείς ανοιχτά και δημόσια συνεργαστήκαμε με όλους όσοι προσήλθαν στο διάλογο και συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο ουσιαστικής και σταθερής συνεργασίας.
Η δημοκρατία για μας δεν είναι το μοίρασμα της καρέκλας σε κλειστούς τέσσερις τοίχους, αλλά η ουσία της συμμετοχής και η διάχυση της πληροφορίας σε όλη την κοινωνία ισότιμα και ο δημόσιος διάλογος.  
Δεν είναι η πρώτη φορά που συγκρουόμαστε με κομματικούς τοποτηρητές επειδή τους χαλάσαμε την σούπα. 
Ούτε είναι η πρώτη φορά που τα βάζουν μαζί μας γιατί τους ξεμπροστιάσαμε δημόσια.
Εχουμε συγκρουστεί και στο παρελθόν ώστε τα κόμματα να φύγουν από τα Πανεπιστήμια, τον Συνδικαλισμό και την Αυτοδιοίκηση και να αφήσουν την προοδευτική κοινωνία να δημιουργήσει με αυτονομία τις νέες προϋποθέσεις που της αξίζουν. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να τους προσκαλούμε ως δημοτικές παρατάξεις και κοινωνικούς χώρους. Θα συνεχίσουμε να επιθυμούμε την συνεργασία σε προγραμματικές αξίας και αρχές. Δεν θα ανεχτούμε όμως σε καμία περίπτωση την κομματική τους ετερόφωτη αλαζονεία και επιμονή επικυριαρχίας. 
Το μέλλον θα τους δοκιμάσει και πάλι. Η επιλογή είναι δική τους.

Υ.Γ. Και μην μας ξαναζητήσουν να μην δημοσιοποιούνται τα όσο λέγονται στις συναντήσεις μας, δεν θα τους ικανοποιήσουμε.

4 σχόλια:

  1. Ως συνήθως, μπούρδες και αερολογίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο το βράδυ, κατά το οποίο συνέβησαν όσα περιγράφονται στην επιστολή Ζήκα, ήμουν εκεί, στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου. Εκείνο το οποίο έχω να παρατηρήσω είναι το εξής: Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος επέδειξε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, η οποία, τις περισσότερες φορές, έβρισκε απέναντι τον κ. δήμαρχο και τότε ο κ. Κουγιουμτζόπουλος μαζευόταν, αλλά σε λίγο, ξανά προς το δόξα τραβούσε. Με ένα τσιγάρο στο χέρι (ευτυχώς όχι αναμμένο) περιφερόταν στην αίθουσα, χωρίς κανέναν σεβασμό στο σώμα αλλά και στους παρευρισκόμενους δημότες, διέκοπτε τους πάντες για ανυπόστατες αιτίες, έκανε ένα γενικό χαβαλέ λες και βρισκόταν στο γραφείο του(;), στο γήπεδο...και βεβαίως διακωμωδούσε όλες τις διαδικασίες. Ανεξάρτητα από το πώς συμπεριφέρθηκε στους συναδέλφους του εκείνο το βράδυ και το πώς περιέπαιξε τους πάντες έχοντας το ύφος (δικό μου είναι το μαγαζάκι ό,τι θέλω κάνω), κατά τ' άλλα ήταν τζάμπα μάγκας. Διότι στα σημεία που έπρεπε να διαφοροποιήσει τη θέση του (π.χ. τη συνέχιση του συμβολαίου με το κυλικείο στο Κοιμητήριο Παπάγου - και όχι μόνον) από τη στιγμή που υπήρχαν στοιχεία κατά τα οποία έπρεπε τα θέματα να επανεξεταστούν ο κύριος "8 προτάσεις" είπε ξανά "yes man". Είναι ντροπή, όμως, όχι μόνο για τον κ. Κουγιουμτζόπουλο (γνωστός πλέον το ήθος και το ύφος του), αλλά και για τον κ. Κεχρή και τον κ. Τίγκα που γίνονται έρμαια ενός... δον κιχώτη του γλυκού νερού. Δυστυχώς, κύριοι, έχετε κάνει την ανεντιμότητα παντιέρα, αλλά ο κόσμος δεν μασάει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για τον Κουγιουμτζόπουλο, ο ΘΣ έχει απόλυτο δίκιο.

      Διαγραφή
  3. ΘΣ, στο συγκεκριμένο θέμα ο Κεχρής ουσιαστικά ταυτίστηκε με την άποψη Ζήκα - Πολυκαλά και ουσιαστικά ήταν αυτός που πρόβαλλε την θέση εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων. Στα 4 βασικά Νομικά πρόσωπα (ΔΟΠΑΠ, ΔΟΚΜΕΠΑ, και δύο Σχολικές επιτροπές) δοθήκαν για τις 8 παρατάξεις της αντιπολίτευσης 10 θέσεις. Ο Τίγκας πήρε τις 4, ο Κουγιουμζόπουλος τις 3 και ο Αποστολόπουλος (διάδοχος του Δασκακαλόπουλου) τις 2. Οι Ζήκας πήρε 0 και ο Κεχρής από σπόντα μόνο 1 αν και αναλογικά με βάση την δύναμή των παρατάξεών τους βρίσκονταν και οι δύο (Ζήκας και Κεχρής) μπροστά από τους Κουγιουμζόπουλο και Αποστολόπουλο. Να σημειωθεί ότι οι άλλες παρατάξεις Νικολάου, Πολυκαλά και Ρεμούντος αποκλείστηκαν πλήρως από τις μεθοδεύσεις των Τίγκα και Κουγιουμζόπουλου. Η θέση του κεχρή ήταν συγκεκριμένη και με αυτή συμφώνησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις πλην Τίγκα - Κουγιουμζόπουλου - Αποστολόπουλου. Συγκεκριμένα πρότεινε όλες οι παρατάξεις να εκπροσωπηθούν από ένα τακτικό μέλος και οι δύο πρώτες Τίγκας και Ζήκας από δύο.

    Μέλος της Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου - Χολαργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή